Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 460 / 4 / 0
Proponuje delektować się tabaką jedynie 2-3 razy dziennie. Nie walić żadnych kresek. Jeżeli nie pomoże to zrobić sobie tydzień przerwy i zmienić markę tabaczki.
Pamiętaj, że palenie fajek ma wpływ na działanie tabaki.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
Gawith Apricot, Chapman Vanillia, Red Bull & uwaga... MEDICATED No. 99 siekiera jakich mało ^^ ale tak naprawdę snuffam tylko szczyptami, nigdy kresek, zresztą nie o to tu chodzi no nie ? ;]

P.S. Od tabaki wszystko się u mnie zaczęło. Ale tabakę ciągłem już w 1 gim. i tak do teraz ;-)
"Żyjemy po to aby umrzeć, umieramy po to aby żyć..."
  • 460 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Verv, tabakę zażywa się w powiekę :). Sposób jest prosty: zamykasz oko i wcierasz opuszkiem palca odrobinkę tabaki w powiekę. Polecam wszelkiej maści mentolówki( super uczucie odświeżenia), choć np. Gawith Apricot też niczego sobie :).

Jak snuff dostanie się pod powiekę robi się mniej ciekawie :/, ale wystarczy przemyć zimną wodą.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
W powiekę to ja za starych dobrych czasów w podstawówce waliłem, żeby łzy leciały. Po co to robić?
W tym wątku jeszcze chyba nie pisałem, ale: nigdy nie uzależniłem się od nikotyny z tabaki, a jednak mi się znudziła ta używka. Długim zażywaniem wysuszyłem sobie śluzówkę. Jak snuffacie, kupcie sobie alfarin (żel, nie spray). Smarujcie do nosa ile wlezie. Przy wilgotnej śluzówce dużo przyjemniej się snuffa. Polecam.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
Verv polecam ci zamiast marnowania tabaki, wziąć zmieloną w młynku sól morską z dodatkiem 3-4 kropel kwasku cytrynowego. Bania nie do opisania, nie wspominając o łzach. Uwaga na zatkanie kanalików łzowych.
"Żyjemy po to aby umrzeć, umieramy po to aby żyć..."
  • 361 / 2 / 0
Sajner pisze:
MEDICATED No. 99
Potwierdzam medicanted jest poza wszelką konkurencją. Bał sie go nawet znajomy ktory wciagnol cisnieniowke na 3/4 dlugosci dlugopisu z red bulla

a na codzien moim ulubieńcem był lowen prise :D
[ external image ]
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Darksouled pisze:
a na codzien moim ulubieńcem był lowen prise ]http://www.doutniky.com/images/Lowen%20Prise.gif[/img]
kiedyś go lubiłam, a ostatnio jakoś mi nie podchodzi ten smak. już wolę legendarnego Red Bulla, a i tak najlepszą dla mnie tabaką pozostaje Gawith.

ogólnie mam problem od pewnego czasu i podejrzewam, że to wynika z uczulenia (tylko skąd? jak? dlaczego?) - po tabace mam autentyczny katar, który potrafi się utrzymywać nawet dwa dni. zupełnie nie wiem dlaczego; czasem nawet nie mogę kreski do końca wciągnąć, bo już mam zatkane nozdrza. przez pierwsze ~10 miesięcy zażywania tabaki nie miałam takiego problemu, potem się zaczęło tak dziać - a dodam, że nigdy nie bawiłam się w żadne rekordy, półmetrowe ścieżki i tak dalej. martwi mnie to trochę, tak szczerze mówiąc.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 47 / / 0
Mya: To nie uczulenie, po prostu śluzówka już nie wyrabia ;-) Zrób sobie z miesiąc przerwy to powinno wrócić do normy. Śluzówka w nosie jest jak wątroba - jak sie uszkodzi, to sama się zregeneruje, ale trzeba jej dać odpocząć. Natomiast jak zjebie sie do końca, to bardzo źle (katar, ostre bóle, zatkany nos itp. do końca życia, można tylko łagodzić skutki - na szczęście śluzówkę cięzko aż tak skatować, tak samo jak wątrobę). Możesz tez przerzucić się na zażywanie z dłoni, zawsze jest to mniejsza ilość (=mniejsze obciążenie dla nosa), a i wygodniej jak by nie patrzeć. Polecam też płukanie zatok, zarówno jak nos nie daje rady, jak też profilaktycznie raz na jakiś czas..
Jeśli chodzi o medicated no.99 to niestety firma importująca ją do Polski zerwała kontrakt i już medyka w Polszy nie będzie, przykro mi. Jeśli wam zależy, to wykupujcie co zostało.
a i tak najlepszą dla mnie tabaką pozostaje Gawith.
Gawith de best na każda okazję... Jak zaczynałem z tabaka to miałem zajoba na punkcie zbierania nowych smaków, parę z zagranicy nawet sprowadziłem, a i tak Gawith smakuje mi najbardziej. Ot, czasem cięzko docenić to, oc ma się pod nosem.
Uwaga! Użytkownik Chmurnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Chmurnik: tylko, że ja już robiłam i miesiąc i dwa i trzy miesiące przerwy. też podejrzewałam, że to "przepracowanie" śluzówki, ale po dłuższej abstynencji wszystkie nieprzyjemne objawy powracały. ten katar mnie bardzo męczy, dlatego rzadko decyduję się na ponowne próbowanie tabaki, ale w sumie teraz mogłabym zrobić wyjątek.
co do zażywania z dłoni lub przez lufkę, to chociaż tradycyjną metodą jest właśnie dłoń, osobiście bardziej lubię przez lufkę. lepiej mi się wszystko "układa" i jestem w stanie bardziej wyważyć ilość tabaki. wiele osób w ogóle nie uznaje połączenia tabaka + lufka, ale ja się już przyzwyczaiłam.

EDIT: ok, spróbowałam tym razem z ręki po chyba 2 miesięcznej przerwie i jest tak jak kiedyś, cudowny smak tabaki bez żadnych problemów :) chyba czas wrócić do korzeni i przestać bawić się ze szkłem, bo wygląda na to, że mi obecnie w ogóle nie służy.

lecę w takim razie jutro po Gawitha, bo ponieważ mi się skończył musiałam korzystać z Red Bulla :)
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 54 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: elf »
Ze śluzówką nie ma żartów!
ja na co dzień mam przy sobie przynajmniej 3 tabaki. Zawsze jest to Apricot i Ozona cherry.
I zabij tę myśl, bo Cię zatruje..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.