Miałem do dyspozycji przestrzeń 2,3X1,4m i 1,8 wysokości. Stanowczo za mało jak na sative. Ponadto ciągłe problemy z zapewnieniem odpowiednich parametrów powietrza. Zbyt wysoka wilgotność i temperatura podczas upałów za dnia. Pomagał mi w tym na szczęście bezprzewodowy czujnik, więc siedziałem sobie w domu i widziałem jaka jest sytuacja pod folią.
Następny problem do rozwiązania to podlewanie. Ma to się zupełnie inaczej i należało wyczuć. W ciepłą pogodę starałem się podlewać raz na dwa dni ilością około litra. W innym wypadku sprawdzałem palcami jak mokra jest gleba. Starałem się nie przelać ale też nie przesuszyć gleby. Ponadto w okresie jesiennym nic nie zmieniło się pod względem wilgotności. A dokładniej jej obniżenia. Cóż, roślinka dała radę i cieszyłem się że nie spleśniała. Ale był spory problem z odpowiednim wietrzeniem. Gdy przewiew był duży to wilgotność była w normie, ale temperatura spadała. Gdy zbyt mały przewiew to na odwrót. Wszystko polegało na odpowiednim dopasowaniu. Ponadto wydawało mi się że roślinka miała zbyt mało słońca przez tą folię, bo strasznie się wyciągała. Kolejna negatywna sprawa to zbyt późne kiełkowanie nasionek z OS'a. Jednak ganja nadrobiła dzięki dobrej opiece i zadaszeniu. Szkoda tylko że przymrozki i zjebana pogoda nie pozwoliły na całkowitą dojrzałość. Ale i tak nie mogę narzekać. Myślę że jak na pierwszą uprawę to nie jest źle.
Aha, jeszcze sprawa ze szkodnikami. Na plus wyszło to że nie musiałem się martwić o sarny, dziki, ślimaki i inne chujstwa jakie można spotkać w lesie oraz na łąkach. Na minus, to że pod folią atakują inne ustrojstwa rozmnażające się dzięki wspaniałym warunkom oraz przechodzące z innych roślin uprawnych. Na plus także to że nie musiałem się martwić burzami, silnym wiatrem i ogólnie złą pogodą. Zamykałem folię i miałem na to wyjebane
![;] ;]](images/smilies/yea.png.pagespeed.ce.v4LRm8ZssV.png)