Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
- ta biała plama to JA ;-)
i ich obrzedy, na tym zdjeciu szaman, który dotknięciem palca potrafi uspić dużego osiłka, wspominałem już kiedyś o nim o nim - za kare, że mu zrobiłem zdjęcie wykręcił mi flaki z odległości ponad 10 metrów !
[ external image ]
"paciorkki, zioła, grzechotki i bębenki, krzyże i figurki świętych - to dla ludzi i turystów, nadaja powagi ale najważniejsze jest w środku" - powiedział a ja wiedziałem o co chodzi po tej małej demostracji.
[ external image ]
nikt ci nie mówi co możesz zażyć a co nie, czy jak masz sie leczyć, a policja pomimo, że bierze to najczęściej pomaga ludziom,
Jeśli ktoś tam pojedzie to gwarantuję, że będzie szczerze zdziwiony i zaskoczony, prostotą tych ludzi, ich dobrotliwością, powściagliwością, szacunkiem do pracy i codziennym optymizmem; często zarabiaja ułamki naszej minimalnej pensji.
nawet tamtejsi narco-traficantos to prości, poczciwi ludzie!
Szkoda że ich dróg i metra nie ma tutaj!
Więc, zanim ktoś powie w negatywnym znaczeniu: "ale Meksyk!" to niech się najpierw zastanowi!
Jestem zmęczony tą całą konspiracją, ukrywaniem się, a po co to wszystko? Zatraca się tylko sens i przysłowiowy przerost formy nad treścią.
btw, ładne foteczki
dreamman pisze:Kocham Meksyk bo to wolny kraj!
......
Więc, zanim ktoś powie w negatywnym znaczeniu: "ale Meksyk!" to niech się najpierw zastanowi!
Meksyk jest super
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Tak Prosze Państwa! szałwia wieszcza niebezpieczny narkotyk, trip-maker, wiedźcie, że są miejsca o którch wam się nawet nie śniło, gdzie pewne rzeczy sa na porzadku dziennym i tam wasze paragrafy nie istnieją, nikt tam nie bawi w wasze śmieszne prawo.
Widziałem życie moich dziadków, widzę życie moich rodziców i znam część swojego życia, nie chcę skończyć tak żyć, chcę mieć wybór, nie chcę zasuszyć się w smrodzie tego ustroju , społeczeństwa ani porzadku unii europejskiej.
A teraz pare słów do tych fałszywych przyjaciół w mundurkach i profesorków legislatorów -co pozjadali juz wszystkie rozumy i ich malutkich rozumków:
Mawiaja, że "szczytem dokładności jest nasrać w stringi" i juz prawie się wam udało - juz prawie wszystkie narkotyki zostały zdelegalizowane, wpisane do nowego projektu nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, ach jakie z was pracusie :)
W końcu dzieki wam i waszej niezmiernie ważnej pracy (jesli nie najważniejszej na świecie!) jest już bezpiecznie, społeczeństwo jest wam wdzięczne,
JOB WELL DONE ! :hug: i szara masa będzie zdana na wspierany przez was monopol i akcyzę, :kotz: a jakaś mądra głowa znowu powie:"zarabiajcie, bierzcie kredyty, ale ma na mysli: płaćcie podatki!
krótko mówiac "idźcie i rozmnażajcie się"! a na starośc nic wam nie pozostanie tylko to samo co macie teraz, nie ruszycie się nawet o centymetr w waszej technologicznej ewolucji.
Przepraszam czytających za fetor i defetyzm.
Mocy!
.
Światło pisze:dreamman pisze:Kocham Meksyk bo to wolny kraj!
......
Meksyk jest super
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Te straszne rzeczy w wiekszości dzieją się przy granicy z USA - to jest przyczyna, narkotyki szmuglowane są do USA a z tamtąd broń i przemoc i to całe zło. bieda, bieda i jeszcze raz bieda,
mieszkałem dwa lata z rodowitymi indianami - to zupełnie inni ludzie. Mimo to podtrzymuje swoje zdanie o tym kraju.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
NaDetoxie pisze:;-)dreamman pisze:nasze umysły lubią często dawać obszerne wyjaśnienia dla banalnych rzeczy .. ot takie folgowanie sobie ...co chciał przekazć autor filmu??? a może chciał zrobic straszny, realistyczny film...po prostu...
Jest to oczywiście ocena opierająca się na ... czym? Intuicji? Szałwiowych wizjach? Doświadczeniu, czy braku lepszego wytłumaczenia? Twoje obserwacje są skrajnie "poglądowe", a "argumenty" zamykają się w "a może" i "po prostu", natomiast zarzuty wobec nakreślonej przez ciebie grupy odbiorców tego filmu są do nich wprost proporcjonalnie nieadekwatne.
Jak się okazuje "alien" również dla myślących ;-)
Z rozmachem.
Chodziło mi ogólnie o szkodliwość TV, a film po prostu sie napatoczył, ile razy mozna ogladać to samo w kółko? podobnie jest w życiu, ciagle coś powtarzamy, cykle, zwyczaje, itp.
Tak mam skrajne poglądy ale toprzez realna moc, która się o mnie otarła, po pewnych przeżyciach człowiek nie jest juz taki sam i świat nie jest tym samym co przedtem.
pozdro
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.