17 maja 20182q7_pOCoMhdodoHvDUBl pisze: Hey. Powinienem odstawić mianseryne (biorę od 9dn) i doksepine (biore od 3tyg) (bo escitalopramum raczej nie) jak się leczę antybiotykiem? Mam jakąś grypę chyba, ostre zapalenie gardła, bóle mięśni w nogach, 40 stopni gorączki. Nie wiem czy to też nie skutek uboczny mianseryny (piszą że może rozwalić szpik kostny), ale lekarka nie zleciła rozmazu krwi jak każą w ulotce. I czy mogę brać ibuprofen? Kontrolę u psychiatry po wprowadzeniu nowych leków mam z dwa miesiące, a rodziny kompletnie się nie zna i wzruszył ramionami. Momentami czuję się jakbym umierał.
Więc tak, jeśli chodzi o skutki uboczne i ich wystąpienie, to jest okres żeby alarmowo zobaczyć się z lekarzem prowadzącym. Jeśli od początku, tj. od 9 dni czujesz się źle to może być wynik brania mianseryny. Sam musiałem zrezygnować np. z paroksetyny bo miałem po niej takie skutki, że szkoda gadać.
Masz jakąkolwiek szanse szybciej dostać się do psychiatry? Jak powiesz, że chodzi o leki i skutki uboczne to powinni Cię wciągnąć nawet na chwile. Ibuprofen możesz brać. Do tego co bierzesz kup sobie probiotyk, polecam asecurin. Branie samego antybiotyku to proszenie się o problemy z układem pokarmowym. Pamiętaj jednak, że to może dalej być zbieg okoliczności i naprawdę możesz być chory. Możesz też w ramach eksperymentu zobaczyć czy po jednym dniu niebrania mianseryny poczujesz różnice. Ale to już takie bawienie się ;).
5 mg klonazepamu (2 mg rano przed robo, potem ok 18 w mixie z 450 kodeiny kolejne 3 mg)
450 mg thiocodinu
4 piwa 5,6%
Tak więc mix depresantów, u osoby nie będącej specjalnie doświadczoną.
Wczoraj było podobnie, ale o wiele mniejsze dawki.
Miałem dziś przy lekkich nodach problemy z oddechem (tak jakby zapominałem oddychać przy przysypianiu), ogólnie teraz jest okej i oddycham chyba normalnie.
Pytanie- czy coś mi grozi, jak pójdę spać? Pytam, ponieważ jestem sam w domu i w razie W nikt nic nawet nie zauważy.
Czy profilaktycznie istnieją jakieś domowe sposoby na zredukowanie ryzyka depresji oddechowej?
Nie mam pojęcia o farmakologii, dysponuję lekiem Ventolin na duszności.
Naćpałem się tym mixem ok. 18:00 (wtedy na raz poszło 3mg klona 450 kody i zacząłem pić piwa) minęło już kilka godzin (kończę 4 piwo obecnie). Nie czuję już mega-fazy, jedynie wciąż strasznie mnie swędzi po kodeinie, no a klon działa na pewno, to jest oczywiste.
Na depresje układu oddechowego może pomóc każdy stymulant- ale wtedy wchodzimy tak naprawdę w speedball, chociaż, kofeina aż tak mocna nie jest a pomoże nie? Redukcje depresji oddechowej w przypadku odlotu na opio otrzymuje się podając oczywiście antagonistę typu nalokson.
Ale co do tej kody, mówisz- że nie działa. Mamy godzinę 1 w nocy a mnie nadal wszystko swędzi jakbym miał świerzb (nie mam), pomimo upływu 7 godzin od zażycia (zjadłem 450mg thiocodinu na raz, z pół h wcześniej klonazepam).
Chyba, że reakcja histaminowa ma dłuższy czas trwania niż czas trwania samego narkotyku
19 maja 2018Roman i Narkoman pisze: 3 dzień,dokładnie 76h bez snu po różowej,wstać się nie chce,wszystko boli,skóra zmienia odcień na fioletowo-szary,mózg zawias,co polecacie na odmułke?![]()
Czy czujesz w miejscu przebarwień ból, pieczenie i swędzenie?
19 maja 2018Roman i Narkoman pisze: Stare rany uwidocznione szarością i łuszczeniem na odcieniu skóry purpurowym ,na ręce od wewnętrznej strony zrobiły mi się dwa podskórne krwiaki,rozdrapane,z małej kropki krwiaka dziura w ręce na centymetr
do tego mam wrażenie (ale pewien nie jestem czy to też zaczęło się dopiero wtedy), że jest lekkie mrowienie, takie małe czarne kropki jak patrzę, takie jakby śnieżenie ekranu w TV, tylko bardzo niewielkie, ale problemy ze wzrokiem mam od dziecka, więc może to niepowiązane?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mystery-fungus-bp-corinne-hazel-1100x734.jpg)
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU
Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/metaukropol.jpg)
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/latajacy-holender-1.jpg)
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii
Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.