Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 117 / 1 / 0
jakiś czas temu bawiłem się afrykańskim korzeniem snów. dawkowałem inaczej niz zalecają a mianowicie szamałem 3x200mg w równych odstępach czasowych przez 2 tyg, efekty były zdumiewające, juz po około 10 dniach. Bez konieczności budzenia sie w nocy (chociaz zdarzalo się, że mimo spozycia plynow na tym samym poziomie czesciej wstawałem siku), miałem realistyczne sny, które w znacznej części pamiętalem na drugi dzień, w dużej mierze mogłem je kontrolować, co podobało mi się w sytuacji gdy chciałem śnić o kobiecie, natomiast raz przed pójściem spać wkręcałem sobie przyrodnicze filmy i sen miałem dość przygnębijący, coś jak na czasami się zdarza na zejsciu z psychodelikow.
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Jeszcze swego czasu jak rzucałem palenie to po tabletkach "tabex" miałem realistyczne i kolorowe sny :)
I polecam też tabletki z melisą i chmielem, fajna sprawa. Częściej można łatwo zapamiętać sny.
  • 11 / / 0
Co do snów to Rysperydon wywołuje realistyczne koszmary i bardzo realistyczne sny. Tak prawdziwe, żyć się odechciewa, nic tylko spać... :*)
  • 32 / 1 / 0
Przez 2 tygodnie tripowałem na różnych tryptaminkach (od LSD po RC np. 5-meo-mipt w dawkach nawet do 50mg) prawie codziennie , parę dni temu na zakończenie ciągu z powodu marnych już efektów (pewnie tolerancja) zarzuciłem trochę grzybów (40 sztuk).
Wyraźnie widziałem , że ten ciąg zmienił mój umysł nie do poznania.
Od tego czasu doświadczyłem czegoś niesamowitego , czasami występuje to słabiej czasami mocniej lecz pojawia się to codziennie o tej samej godzinie czyli około 10 rano.
Świadome i niesamowicie rzeczywiste sny z możliwością odczuwania wszystkiego co w nich się pojawi na własnym ciele oraz zapamiętania w większości co się w nich działo.
Dzisiaj nastąpił najmocniejszy z tych snów więc pozwolę go opisać.

Opis:

Dzisiaj około 10 rano doznaję nagle przebudzenia i od razu zapadam w sen.
Jadę rowerem jakąś drogą , w koło są żywopłoty i chyba działki/domki. Dojeżdżam na jakieś wzgórze , jest impreza , spotkałem tam kumpli , wszyscy piją lecz nie ja.
Zgarnia nas jakiś koleś , chyba policjant za picie. Bierze nas na statek i wiezie do jakiegoś afrykańskiego kraju na komisariat. Gdy tam dojechaliśmy do jakiegoś miasta otoczonego dżunglą ja poszedłem w innym kierunku niż ten koleś nadal będąc w tym mieście (ten koleś już przestał istnieć, magia umysłu ^^).
Czułem się zagubiony , nie wiedziałem jak wrócić do domu więc łaziłem po mieście bez celu. Idąc chodnikiem dostałem czymś niesamowicie mocno po głowie od czarnego kolesia i straciłem przytomność , wszystko przestało istnieć , chyba nie żyję , pojawiły się przede mną cyferki , odliczanie od 10 do 0. Gdy odliczanie doszło do końca byłem już w jakimś szpitalu ale takim dziwnym , nie to co normalne współczesne. Lekarka powiedziała , że spałem wiele lat , w tylną część ciała wcisnęła mi jakiś czip , chyba znowu zasnąłem w śnie. Obudziłem się w domu , wszystko było inne , dziwne. Poszedłem do miejsca w którym miałem swój pokój , mój komputer wygląda inaczej , włączam go , wszystko jest inne , niczego nie poznaję. Sprawdzam dzisiejszą datę , jest 2097 rok (dnia i miesiąca nie pamiętam już) , byłem zszokowany/przerażony (myślałem , że przespałem około 84 lat).

Po tym zadzwonił mi budzik (taki strasznie głośny i denerwujący) i "wyszedłem" z snu , przez parę minut miałem problem z odróżnieniem gdzie ja jestem oraz która rzeczywistość jest prawdziwa.
Cały "świadomy sen" trwał 3 i pół godziny.

Wcześniej nie miałem takich snów , ogólnie ich w ogóle nie pamiętałem więc na pewno jest to spowodowane tą 2 tygodniową kuracją tryptamino-grzybową (Uwaga , gdyby to ktoś chciał spróbować to ostrzegam , że taka kuracja uszczupla błyskawicznie portfel o duże ilości kasy).
  • 31 / / 0
Tylko benzydamina-sny tak realne jak rzeczywistość.
Nie przesadzam-to tylko kwestia odpowiedniej dawki.
  • 67 / / 0
Ponoć suplementacja galantaminą jest skuteczna. Adam Bytof na swoich warsztatach ją testował i efekty były zadowalające. Stephen LaBerge potwierdził badaniami skuteczność tej substancji, więc jeśli ktoś jest zainteresowany to polecam zrobić mały risercz.
  • 30 / / 0
kodeina. kiedy jestem w ciagu, to nie raz mam problem z odróżnieniem sennych wydarzeń od tych prawdziwych. plus obrazy w pościeli są wyłącznie pozytywne, jakbym plywala w swoich marzeniach
i don't like the drugs but the drugs like me

czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? to czysty spirytus!
  • 30 / / 0
Ilex Guayusa.
Wieczorem parzymy herbatkę: płaska łyżka zmielonych liści na kubek, przykrywamy spodkiem. Ustawiamy budzik na 3:00-4:00, zależnie od tego kiedy się kładziemy (na ok. 4 godziny). W nocy się budzimy, pijemy herbatkę (można nawet nie wstając z łóżka), znowu kładziemy się spać, najlepiej w nieco innej pozycji (na drugim boku, na plecach - jak kto woli). Przed zaśnięciem można wymówić afirmację "odzyskam świadomość we śnie".
I teraz najlepsze: podczas snu spontanicznie odzyskamy świadomość. Tak po prostu, niezależnie od tego co się nam śni - po prostu będzie taki "pstryk" i jesteśmy w pełni świadomi.
U mnie działa średnio 8 na 10 razy.
  • 39 / 1 / 0
Od jakiegoś czasu biorę 5-HTP zauważyłem że sny są bardziej przejrzyste ale jednocześnie bardziej "porąbane". :-)
  • 187 / 1 / 0
Ostatnio doświadczyłem bardzo realistycznych snów po dużej ilości GBL. Zbytnio nie polecam tej substancji, jeżeli chcemy doświadczyć świadomego snu.
Wszelkie modulatory gaba z mojego doświadczenia i jak widzę innych użytkowników nie dają najlepszych i pięknych snów. Nie są to może jakieś największe koszmary, lecz u mnie mindfuck po śnie pozostał na cały poranek.
Jeżeli znajdę coś jeszcze ciekawego to napisze :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.