Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 917 / 235 / 0
Miałem ostatnio bardzo świadome sny po opipramolu czyli leku Pramolan. Długie, wyraźne sny które pamiętam cały czas jakbym przeżył to w realu. W czasach mojego wchodzenia w świat dragów experymentowałem z bieluniem i po wywarze z korzenia też miałem sny które pamiętam do dzisiaj a minęło 20 lat. Myślę że z tych dwu substancji bezpieczniejszy i łatwiejszy w obsłudze jest opipramol i sny są normalne a nie jakieś krwawe, świadome koszmary rodem z ulicy Wiązów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.