Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
Istnieją jakieś specyfiki, które wspomagają osiągnięcie LD? Albo chociaż potęgują doznania związane ze snami. Najlepiej żeby było to coś z legalnej wersji może jakieś rc?

/Uogólniam nazwę tematu./ misspill
  • 1599 / 47 / 0
Neuroleptyki np. Chrolprotixen tylko nie polecam świadomych snów.
  • 698 / 171 / 0
RC to raczej wręcz przeciwnie, większość z nich eliminuje nawet zwykłe sny, a co dopiero świadome. Chociaż, niektóre tripy po MXE trochę przypominały świadome sny, albo nawet eksterioryzację i były osadzone w naprawdę osobliwych lokacjach. Tyle, że MXE to nielegal (chyba na całym świecie) i raczej trudno dostać.

Z naturalnych środków warto spróbować składników wchodzących w skład ubulawu - jako kompletną mieszankę, albo można poeksperymentować oddzielnie. Jest jeszcze jedna pospolita roślina niedoceniana pod względem wpływu na "podbicie" snów, a mogę potwierdzić, że działa bardzo wyraźnie w tym kierunku - werbena pospolita. Do nabycia w zielarniach internetowych i analogowych.

I jeszcze Noopept - też znacznie zwiększa intensywność śnienia, ale z tego co zauważyłem, wystarczy "złamać" go wypiciem choćby jednego piwka i ten efekt znika.
  • 5 / 1 / 0
@pol90 Dlaczego nie polecasz LD? Przecież to tak jakby drugie życie, w którym robisz co chcesz. Jak dla mnie brzmi świetnie.
  • 1 / / 0
Inhibitory acetylocholinesterazy - np. Huperzine A albo Galantamina.
Dostępne w sklepach z suplementami/nootropami.
  • 3245 / 617 / 0
Substancje lub np zioła o działaniu rozkurczowym i obniżającym ciśnienie, np maczek kalifornijski czy Glistnik jaskółcze ziele...to chyba działa na zasadzie wydłużenia odczuwania upływu czasu nocnego spoczynku, tzn takie jest moje spostrzeżenie, a te dwie rośliny które wymieniłem zapewniam że działają.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 6 / 0
LD to bardzo mistyczny moim zdaniem temat, tym bardziej bardzo subiektywny. Ostatnio widzialem na znanym portalu ogloszeniowym, ze ktos sprzedaje jakis korzen ewidentnie podpisany ze do lucid dream. Kojarzy ktos nazwe i czy to ma sens? Ja pamietam ze po wszelkich rc to na pewno co najmniej kilka dni przerwy zeby w ogole cos zapamietac ze snow. Szczegolnie po tym co wyrzuca serotonine, wtedy same bezdechy :trucizna:
  • 11 / 3 / 0
Chodzi o african dream root - Silene Capensis. Zamawiałem kilka razy, stosowałem i na mnie działało. Lepiej zasypiałem, sny były bardziej wyraziste, a daawniej jak byłem bardziej zajawiony LD, to faktycznie było łatwiej o świadomy sen.
Można kupić w wersji sproszkowanej lub cały korzeń. Testowałem oba. Wg tradycyjnego podania, należy zalać korzenie wodą i energicznie mieszać, aż powstanie piana, którą się spija.
To mógł być efekt placebo, who cares, skoro zadziałało?
Przede wszystkim polecam założyć dziennik snów i notować, wyrobić sobie nawyk zapisywania, nawet jak się nic nie przyśni. Po paru tygodniach będziemy w stanie zapamiętać 6-8 snów z jednej nocy. Zapewne dostrzeżemy pewne podobieństwa i dzięki temu będzie łatwiej się kapnąć, że właśnie śnimy. Druga rzecz to "testy rzeczywistości", u mnie sprawdziło się patrzenie na własne dłonie.
  • 1067 / 204 / 0
Ja zawsze tydzień po LSD mam wypełniony świadomymi snami.
Za to po zbyt dużej dawce kodeiny, miałem bardzo realistyczne koszmary.
Abstynencja od marihuany, zwiększa szanse na nocne przygody.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 177 / 26 / 0
zolpidem - po 15mg mam bardzo realistyczne sny.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.