Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 196 / 61 / 0
06 lipca 2024Stteetart pisze:

XD trittico pomaga tak, że zalewa mózg serotonina. Mój kolezka to stosował i nie nadawał się do życia. .
No popatrz, a ja stosuję i jak najbardziej nadaję się do życia. Prawdopodobnie koleżka zaczął od zbyt dużych dawek. Poza tym stwierdzenie, że trazodon "zalewa mózg serotoniną" jest skrajnym uproszczeniem. Określenie "zalewa" może od biedy pasować do MDMA i podobnych empatogenów. Trazodon to lek i poza sennością dnia następnego, która zresztą zwykle występuje tylko na początku stosowania u większości stosujących ma bardzo niewiele objawów ubocznych. Nie wpływa na przykład na libido i nie powoduje zaburzeń erekcji. Przyjęty w zbyt dużej dawce może wręcz wywołać erekcję.

@hruser
Z tym stosowaniem benzodiazepin do 2 tygodni masz po części rację, tylko weź pod uwagę, że ogromna większość użytkowników tego forum ma skłonności do uzależnień, a takie skłonności są bardzo poważnym przeciwwskazaniem do stosowania benzodiazepin. Dla osób z tendencją do nadużywania substancji psychoaktywnych trazodon będzie bezpieczniejszy.
  • 75 / 8 / 0
@mlander myślę że bezpieczniejsza tutaj będzie hydroksyzyna, zolpidem, zolpiklon ewentualnie klorazepan. Praktycznie każda z w.w substancji nie nadaje się do stosowania rekreacyjnego pogrupowałem od najmniej przydatnej do mini mega nie przydatnej.
  • 196 / 61 / 0
@hruser
Tu się nie zgodzę. Zolpidem dla osób ze skłonnością do uzależnień jest bardzo ryzykowny. Nie dość że łatwo zacząć dawkować kompulsywnie, to może powodować splątanie i niepamięć następczą, szczególnie w większych dawkach. Klorazepat spośród benzodiazepin jest faktycznie dosyć bezpieczny, ale wciąż to benzodiazepina. Nagłe odstawienie benzodiazepin łączy się z większym ryzykiem zgonu niż odstawienie heroiny.
  • 75 / 8 / 0
@mlander dokładnie tak jest. Dlatego wylistowałem od najbardziej bezpiecznej moim zdaniem. Nie sądze żeby ktoś miał mega cold turky po hydroksyzynie a na prawdę ćwicząc ciężko to nie jest problem żeby nawet taka meletonina z apteki nas uspała (zakładam że ktoś nie stosuje przedtreningówek innych niz te z kofeiną)
  • 196 / 61 / 0
@hruser odważne założenie. Znam dzieciaki, które walą przedtreningówki z DMAA, fenyloetyloaminami czy nawet walą efedrynę podskórnie.

Ja nie polecam trazodonu dla ludzi, którym wystarcza melatonina. Polecam dla osób, na które działają już tylko benzo albo leki z. No i co ważne, osoby bez skłonności do uzależnień mogą sobie stosować doraźnie np zolpidem, który będzie prawdopodobnie lepszym wyborem dla tej grupy osób. Dla ćpunów jednak zdecydowanie bezpieczniejszy będzie trazodon w umiarkowanych dawkach.
  • 1072 / 123 / 3
Witam,
Brałem kreatynę od ok 24 kwietnia (może być to 23 może 25 dlatego około) do 9 czerwca. Od 10 czerwca mam przerwę mogę znowu startować?
  • 1037 / 242 / 0
Możesz tylko, dbaj o nawodnienie unikaj alkoholu/kawy i możesz kreatynę brać cały rok jest na tyle bezpieczna, że nic nie może się stać tylko kwestia pierwsza bardzo ważna.
  • 161 / 13 / 0
@Wincent dlaczego nie? Kretka to nie sterydy i nie bierze się jej w cyklach tylko codziennie, najlepiej tak z 5-6g
@hruser różni są ludzie, na mnie np melatonina jak z resztą ta cała reszta wynalazkow OTC nie działa w ogóle
@PolskaCebula co ma alkohol i kawa do kreatyny? xd
  • 9329 / 1809 / 2
@Lotnik69 kreatyna nawadnia a alkohol i kofeina odwadnia.
Co do melatoniny i innych OTC. Jeśli stosujesz benzo czy inne mozgojeby to OTC nie zadziałają. A jeśli nie stosujesz mozgojebow to melatonina zadziała tylko pod warunkiem, że masz deficyt melatoniny.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4311 / 699 / 2117
@Stteetart warto wspomnieć, że w większości obie substancje (alkohol, kofeina) odwadniają poprzez swoje działanie diuretyczne.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.