Tylko mi nigdy nie pasowało, dlaczego efekty odstawienie pojawiają się tak późno, teraz już wiem. Dzięki za tą wiedzę :)
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Jest to lek, który mi nawet pomaga, jednak po około miesiącu brania zacząłem mieć nagłe problemy z cerą ( duży łojotok, drobne krosty ) oraz mimo poprawy nastroju codziennie około godziny 18 odcinało mi prąd i zasypiałem na dwie godziny. Dodatkowo do niedawna z powodu innych chorób przyjmowałem sterydy przeciwzapalnie i nie chciałbym do końca rozwalić sobie przysadki.
Istnieje jakiś sposób na zachowanie właściwego poziomu prolaktyny przy tym leku? Jak sobie z tym radzić? Każde opracowanie medyczne opisuje, że nawet od najmniejszej dawki 50mg prolaktyna leci strasznie do góry. Jak więc przyjmować takie leki?
Ogólnie zbadaj prolaktynę, jeśli będzie bardzo wysoka to najlepiej zrezygnuj z sulpirydu. Jeśli działa na Ciebie bardzo dobrze to próbuj zbijaczy.
Prolkę amisulpryd i sulpiryd podnoszą bardzo mocno, można się dorobić guza przysadki (2 razy miałam do czynienia z chorymi, a niby przypadek 1 na 10.000).
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Mimo moich usilnych prób zrozumienia układu dopaminergicznego nie mam pojęcia jak się ma jednoczesne stosowanie sulpirydu i metylofenidatu; wiem tyle, że oba majstrują przy dopaminie, i chciałem zapytać czy taki mix jest bezpieczny. Lekarz nie widział przeciwwskazań, ale z różnych względów wolę zasięgnąć innych źródeł :D
Pzdr
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Myślicie, że sulpiryd nada się na lekkiego skręta po odstawieniu pregabaliny?
Boję się sulpirydu ze względu na ryzyko guza przysadki mózgowej. A z drugiej strony ta niechęć do działania wywołuje jeszcze bardziej obniżony nastrój: piętrzą się niezałatwione sprawy; dupsko rośnie - bo nie ma motywacji do wysiłku fizycznego, itd.
Jakie macie zdanie o bezpieczeństwie tego leku?
11 maja 2021Pathfinder pisze: Myślicie, że sulpiryd nada się na lekkiego skręta po odstawieniu pregabaliny?
Sulpiryd nie ma takiej dysocjacji jak prega a raczej zwiększa trzeźwość wiec troche lapie sie kontakt z rzeczywistością lepszy do tego podnosi samopoczucie i daje energie hamując lekkie rycia jesli takie lub inne posiadasz
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.