Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam. Nie spotkałem się z takim tematem a mianowicie poszukuję najlepiej legalnych substancji które można zażywać zamiast kofeiny a mam tu na myśli kawę, herbatę, czy tabletki.
Otóż mój problem polega na tym, że kofeina w proszku czy w tabletkach albo innej formie słabo działa a jak już zacznie to w dawkach powyżej 600-800mg powodując co najwyżej rozdrażnienie a na dodatek nie usuwa zmęczenia. O dziwo nie biorę kofeiny często i po kilkutygodniowej przerwie potrafi nadal nie działać. Kilka razy nawet zasnąłem po takich dawkach.
W związku z tym, że pogoda będzie coraz gorsza i zbliża się zima to coraz częściej będę miał problem ze wstaniem z łóżka rano czy sennością w ciągu dnia.
Poszukuję więc czegoś, co zniwelowało by ten problem a jednocześnie nie było słabo działającą kofeiną. W internecie na temat takich substancji ciężko coś znaleźć a jak już to prawie nigdzie nie da się kupić. Co byście polecili w takiej sytuacji? Mogą być jakieś suplementy, czy coś.
  • 2535 / 594 / 0
Yerba mate?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4287 / 697 / 2117
@Atropolamine yerba mate sama w sobie zawiera kofeinę, więc teoretycznie sprowadza się to do jednego.

Z drugiej strony ciężko cokolwiek polecić, bo 90% rzeczy pobudzających, zawiera kofeinę. Natomiast ja polecam to, sprawdź, czy coś Ci podpasuje:

• imbir
  • pikantne przyprawy
  • zielona herbata
  • żeń-szeń
  • guarana
  • korzeń maca
  • orzeszki kola
Najlepiej powinny zadziałać: guarana, korzeń maca oraz żeń-szeń. Myślę, że yerba-mate też jest spoko zamiennikiem. Działa bardzo długo, nie ma takiego zjazdu jak po typowej kawie czy dawki kofeiny z niej, a stan jest bardzo przyjemny, często przypomina mocne rozluźnienie. O inny zamiennik, który miałby na stałe zastąpić "kofeinę" będzie ciężko. Chyba już tylko narkotyki twarde.. :D
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2535 / 594 / 0
Niby tak,ale jednak jest to trochę co innego.Moze się okazać,że mu zrobi.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4287 / 697 / 2117
@Smalczyk876 Ewentualnie, jeżeli w/w produkty nie przynoszą żadnych intensywnych doznań, ani nie pomagają w pobudzeniu, to zawsze możesz mixować guaranę z yerba mate, kofeinę z yerba-matę (kofeinę - czyt. kawę) w tym przypadku itp. Natomiast rób to rozsądnie, bo kofeinę też można przedawkować i będziesz się telepał jak nafrytowany.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 4 / / 0
Serio są setki pochodnych różnych narkotyków a kofeiny nie? Póki co prócz kawy próbowałem jeszcze guarany i orzeszków koli, ale nic nie działało i na dodatek mi nie smakuje. Jeszcze spróbuję yerba mate, ale nie sądzę, aby pomogło. Najlepiej by było, jakby to było w formie tabletek, które to można łatwo ze sobą nosić. Yerba mate przecież nie zaparzę w autobusie czy tramwaju.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.