Chciałbym zamknąć dietę w 400 złotych, jeśli to możliwe, nie proszę oczywiście o ustalenie mi dokładnej diety, bo to ogrom roboty, ale o rady co do produktów, bo mam wrażenie, że im dłużej robię research tym mniej wiem(efekt Krugera-Dunninga).
Jestem typowym przykładem spierdolinki, która nie nauczyła się w dzieciństwie zdrowego żarcia i chcę to nadrobić, żeby czuć się dobrze, jeśli nie dostanę ryby to proszę o wędkę-sensowne portale o żarciu.
Znalam malzenstwo, ktore zywilo sie za 400 zl miesiecznie i dawali rade, wiec Ty bedac jedna tym bardziej powinnas sobie poradzic.
Co to za debilny temat?!?
Ryż kupuj w kilogramowej pace zamiast ten w torebkach.
W sumie wiesz sporo też zależy jaką tą dietę chcesz mieć.
Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.
Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).
A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:
1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.
Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.
Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.
Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.
Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.
Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.
Jeden Władysław JAgiełło i masz jedzenie na cały miesiąc.
Pozdrawiam.
#pasta
22 maja 2019A-CoA pisze:
6kg ziemniaków ok.8zł
Do tego warto dodać groszek konserwowy(2.50/puszka), szpinak(750g mrozonego za 7 złotych) albo brokuła za piątkę.
Najprostsza jajecznica z 10 jajek(zakładam, że gotujemy rano na cały dzień/dzień wcześniej wieczorem) to 4ziko za jaja, troche ponad 50gr za cebule i smalec/oliwa z oliwek albo masło w bogatej wersji. 1400kcal za 4.70
Zamiast wody, przefiltrowana kranowka, ale warto albo suplementować minerały albo wypić czasem wodę wysokomineralizowaną.
Jeśli chodzi o snacking to tutaj jest największy problem, bo spoko owocki można napierdalać, ale fajnie byłoby czasami wrzucić orzechy, które jak wiadomo są pojebanie drogie. Osobiście polecam słonecznik, gorzką czekoladę(ale weź taką 70% kakao+, to ma być zdrowe, nie smakować jak McDonald z toffee i cyckami, po jakimś czasie zaczyna smakować), widziałem tanią w sklepie z robakiem w nazwie co ma 85% kakao.
I tak jak pisałem wcześniej polecam gotować sobie dzień wcześniej wszystko, bo w godzinkę odpierdolicie jadłospis na cały dzień, zapakujecie w plastik i włożycie do lodówki. Nie trzeba się w ciągu dnia rozpraszać ani łamać czy zamówić pizzę czy zjeść kolację.
Tyle ode mnie, podzielcie się swoimi protipami
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.