uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Hej, dostałem kilka pestek think diffrent auto. Mam możliwość zagospodarowania strychu, problem w tym że jest to bliźniak z oknem dachowym. Strych jest dość spory i wysoki, ale zastanawia mnie zapach. Nigdy nie miałem z tym doczynienia i chciałbym dla hecy to posadzić, ale obawiam się że przez zapach narobię sobie problemów. Czy zapach jest tak intensywny, że sąsiad obok może go czuć? Jeśli tak to jest opcja skręcenia jakiegoś boxa na szybko z filtrem, tylko z drugiej strony zastanawiają mnie plony. Bo jeśli będą na poziomie 5-10g z krzaka, to nie opłaca mi się kupować płyt OSB żeby to zrobić, nie mówić już o oświetleniu które też chciałbym zrobić. Dzięki za rady i pomoc, pozdro!
  • 549 / 49 / 0
Tak czy inaczej musisz mieć boxa albo namiot żeby nie było strat w świetle, łatwiej zarządzać temperaturą i wilgotnością, no i intensywnym smrodem który po najdalej miesiącu pojawi się wszędzie przy kilku automatach. Żeby to miało sens trzeba trochę zainwestować.
  • 2 / / 0
Dzięki za odpowiedź. Może faktycznie warto zainwestować, z tego co widzę to boxy są po parę stówek, plus światełko i nawiew - myślę że w 1k powinienem się zamknąć. Jak myślisz, jakich zbiorów można oczekiwać z tych 3-4 krzaków? Zastanawia mnie w ogóle zakres, czy raczej nastawić się na 10, 20-30/krzak
  • 1319 / 335 / 12
jeżeli w budżet wliczony jest również rachunek za prąd no to dosyć skromnie będziesz musiał kompletować ekwipunek… chociaż mogę się mylić bo ekspertem od uprawy nie jestem a automaty są mniej wymagające w uprawie

ale miejsca masz sporo więc jeśli trochę się postarasz to z pojedynczego krzaka wyjdzie najbiedniej ze 30g a najwięcej ze 3-4 razy tyle
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 12507 / 2425 / 0
Możesz zebrać w granicach kilku / kilkudziesięciu gramów z automata - wszystko zależy od warunków uprawy i obchodzenia się z krzakami. Jeśli ogarniesz podstawy, to inwestycja zwróci się prędzej, czy później, a potem to właściwie masz niemal darmowe palenie.
Z filtrem węglowym przypału być nie powinno.

Z tego, co rzuciłem okiem, to Think Different pochodzi od AK-47. Pod lampę są dużo ciekawsze odmiany (teoretycznie, bo nigdy świadomie nie testowałem TD). Polecam rzucić okiem na ofertę Fast Buds. Pestki nie takie tanie, ale jakościowo nie można niczego zarzucić. Ale skoro miałby to być debiut, to chyba lepiej na darmowych pestkach.
  • 10 / / 0
U mnie w bliźniaku mimo że wszędzie były filtry węglowe to jakims cudem sąsiad i tak wyczuł i mialem wizytacje która zakończyła me hobby 🙁
  • 549 / 49 / 0
Jak w budynku jest rekuperacja to mogło się ponieść po otworzeniu namiotu. Też kwestia tego, że niektóre elementy mogą przesiąknąć zapachem a człowiek przyzwyczajony nie wyczuje tego. Jak kupiłem kiedyś używany zestaw z lampą, cool tube, starterem itd. to po odebraniu paczki byłem pewien, że chłop zapakował mi jeszcze zioło, tak bardzo ta paka trąciła zielskiem. Szukałem ale nie było %-D Trzeba uważać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.