To mój pierwszy cykl tak więc wolałbym brać 1 środek - albo Ture albo Propa (nawet bym wolał propa tylko że mam słabe warunki na mieszkaniu żeby iniekcje robić. Dlatego wybór padł na turę, chociarz oczywiście kiedyś mix Tury i Propa pewnie poleci bo wyglądało by to co najmniej fajnie :)
@TMq
Jeśli chodzi o Clomid i Nove to jakie dawki i w jaki sposób brać każdego z nich ?
Meta nie wchodzi w grę, wolę zrobić połowę mniej masy ale fajnej jakości która nie spadnie w 80% niż meta pakować i chodzić napompowany wodą jak balon.
D3+K2 biorę cały czas, dzięki za rady co do osłonek wątrobowych - przydatne info :) witamine C +MSM (może nawet ten Colagen z KFD, fajny ma skład) na stawy sobię kupię dla bezpieczeństwa, tym bardziej że mi coś strzela w nich nieraz (niby nie boli nic ale trzeszczy ).
Jeśli zaś chodzi o legitnosć Tury to tu będę szukał porządnego źródła z neta - jak nie z PL to z DM z Niemiec zamówię coś. Myślę że wała nie powinno być , szczególnie jak kupię jakąś z dobrze polecanego laba.
Po turze clomid 50mg przez 10 dni, jeśli nolva po 20mg.
Ogólnie co do spadków też może polecieć jak np po cyklu olejesz diete czy trening, albo od razu wskoczysz na redukcje to spadki gwarantowane.
Co do mety przedewszystkim odpowiednia dawka tak jak zazwyczaj biorą 30-50mg ciągnie wody nie da się ukryć, ale 15-20mg już całkiem fajnie działa, kiedyś brałem na rekonwalescencje 10mg i też coś tam szło.
Co do stawów mój ulubiony stack to meta+xicil+b12 wzf
Polecane laby w necie można sobie wsadzić gdzieś, nie ówię że wszystkie złe, ale większość to handlarze i reklamują swój towar. Zresztą wejdź na sfd załóż jakiś temat w dziale doping i moment handlarze się do ciebie odzywają. Powodzenia w szukaniu dobrej tury na necie, masz 50% szans.
Dodam jeszcze, że metanabol i testosteron są to sterydy dobrego samopoczucia, tura już do nich nie należy. Meta też fajnie się łączy z provironem, ciekawy jest również stack z winem
....aha bo bym zapomniał, orale nie przez wszystkich są dobrze tolerowane i to nie pojedynczr przypadki, z 1 osoba na 3
Kiedyś była moda na mostkowanie na mecie 10mg/ed z rana, w teorii miało to mało blokować układ hpta i zapobiegać spadkom po cyklach i obniżać kortyzol. Teraz robi się to inaczej, nie dość że meta jest toksyczna to na mostkowanie mało przydatka, a szkoda dodatkowo obciążać wątrobę jak teraz duża część ludzi dodaje kickstarter równie toksyczny np. anapolon.
Jeszcze dajmy na to antek, ja się na nim zbyt dobrze nie czułem. Halotestin i inne wynalazki... Dużo tego jest.
Proviron z metą fajna sprawa ponieważ się uzupełniają metanabol mało androgenny za to mocno anaboliczny i wywala estro z kolei provi jako androgen poprawia proporcje andro/estro, no i co najlepsze oba środki podbijają samopoczucie na +, oczywiście to też kwestia indywidualna ale piszę o większości przypadków. Tak czy inaczej nie porównywałbym takiego stacka do winstrolu
Wino z metą też poniekąd się uzupełniają, wino jest podobne do provironu jednak mimo podobieństwa mają inne działanie w każdym razie, nie wiem pewnie przez delikatną zmianę w budowie ma powinowactwo do innych receptorów.
Wino wali po lipidach lepiej od mety ponieważ jak ona prowadzi do choleostazy wątrobowej, z badań wychodzi na to że daje tu wątróbce mocniej po dupie, kolejna rzecz to nie aromatyzuje a estro jak by nie było również ma wpływ na cholesterol. Do tego blokuje więc i automatycznie biorąc solo ten estrogen z czasem spada. W każdym razie podejrzewam, że nie jest to jedyny powód, ponieważ oxandrolon nie wali tak po wątrobie a lipidy również dobrze wypierdala...
Ogólnie drętwienie może mieć wiele przyczyn.
U mnie się stosuje tak jak piszesz aspiryne, jeśli nie pomaga inne tabletki z konkretnym przeznaczeniem do "rozrzedzania " krwi (kurde nie pamiętam nazwy).
Jeszcze warto wziąć pod uwagę, że przyczyna może być całkiem inna np w mojej okolicy parę lat temu były zatrucia metalami ciężkimi właśnie przez sok
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.