Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1876 / 193 / 0
Tzn też kwestia na jakim działaniu Ci zależy. Powinienem doprecyzować, że ja biorę Trampka retard, a on chyba ma trochę inny profil działania niż instant. Próbowałem wersji instant i w sumie ani się nie zgrzałem, ani tez nie wystrzeliło. Taki dziwny chill do leżenia tylko był. Ale to też kwestia osobnicza może być

W każdym razie, u mnie wspomnienia z brania retardow jak nie bylem na SSRI to fajne ciepelko, bardzo dobry humor i mocna pozytywna energia. Teraz będąc na SSRI no czuć, że działa słabiej, ale nadal fajnie. Ból jak zawsze niweluje elegancko, i zajebiście na trampku się siłkę robi %-D

@Zduty ogolnie przy rezygnacji z esci powinien tram dzialac tak ladnie jak wczesniej. Co do opipramolu, nie mam pewnosci, ale w teorii tez dzialanie lepsze by bylo na korzysc trampka, niz gdybys mial brac na esci
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 6 / 1 / 0
Jak bardzo ryzykowne będzie wzięcie Tramalu przy zolofcie branym w dawce 200 mg dziennie. Jaką dawkę mogę spokojnie przyjąć, jaki sposób podania będzie najodpowiedniejszy tj. kruszyć czy nie?
  • 314 / 38 / 0
Bezpiecznie myślę że 37.5 doretki.
  • 21 / 3 / 0
Ja biorę paroksetynę 10 mg i 1g trampka retard 200mg rozgryzlem ofc I jest spoko.
  • 5774 / 1181 / 43
Czy dorzucasz do tego jakieś benzo ?
@Dmjk
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2 / 1 / 0
To ja może odpowiem jako zajmujący się tym zawodowo: ogólnie nie ma twardych przeciwskazań do stosowania tramadolu z SSRI, ale trzeba obserwować reakcje organizmu. Na pewno nie wolno (!) stosować tramadolu z lekiem zawierającym moklobemid (np. Aurorix), bo wielokrotnie potęguje działanie tramadolu i dochodzi do silnej manii z objawami psychozy, ale ten lek raczej nie jest przepisywany w Polsce.
paroksetyna (np. Xenator) i fluoksetyna (np. Seronil) jedynie obniżają działanie przeciwbólowe tramadolu. :)
  • 21 / 3 / 0
@london5 bardzo rzadko biorę tramadol, można by rzec że prawie w ogóle. Tak to biorę prege i klony ale też rzadko. To mi najbardziej pasuje + mj.
  • 112 / 18 / 0
Wziąłem 1200 mg tramadolu w kroplach, po 5 godzinach wziąłem 20 mg paroksetyny, następnie dorzuciłem 375 mg tramadolu i nic złego mi się nie stało
  • 5774 / 1181 / 43
A poczułeś w ogóle działanie tramadolu ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 112 / 18 / 0
Dzisiaj inaczej postąpiłem 1 tabletka paroksetyny 20 mg pół godziny póżniej 600 ml Tramalu w kroplach, tak pozytywnie mnie nakręciło i do tego mocna kawa z 5 łyżek
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.