Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Jest sens zwiększać dawke tianesalu po około 3 miesiacach brania? (3x dziennie 12,5mg) Na początku działanie przeciwdepresyjne było dość wyraźne, teraz mam jakieś dziwne wahania nastroju i natłok mysli. Dodam ze nie licząc alkoholu dosyc rzadko odkąd leczę się tianesalem to jestem czysta.
  • 84 / 4 / 0
Zazdraszczam tym , na których to dziala w jakis sposob bo u mnie nie bylo ubokow ale i dzialania. Czy laczy ktos z pregaba? To bezpieczne połączenie?
  • 32 / 12 / 0
Spokojnie możesz łączyć. Brałem to combo przez około pół roku - pregabalina 150-0-150 i tianeptyna 12,5-12,5-12,5. Przepisane przez tego samego lekarza.

nie cytuj posta bezpośrednio nad Twoim {Demis}
  • 449 / 101 / 0
Testowane przeze mnie, i przez ciebie. Pregabalinę warto wdrażać gdy tianeptyna nie wystarazy.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 6 / / 0
Świetny lek, bardzo mnie aktywizuje, działanie bardzo wyraźne w kwestii poprawy nastroju i napędu do działania. Prawie bez uboków, jako nootrop bardzo dobrze działa tez doraźnie. Niestety jak to z lekami nie rozwiązuje żadnych problemów, krótki okres półtrwania i konieczność brania 3 x dziennie musi skutkować rychłą tolerką i bolesnym zejściem. Dlugo szukałem czegoś konkretnego z antydepów i jak już się truć to tym, nieporównanie lepsze niż cala gama chujowych antydepresantów (których nie próbowałem bo rozkręcanie się 2-4 tyg z ubokami to strata czasu). Coaxil zdecydowanie lepiej siada niż Tianesal.
  • 612 / 187 / 0
@NarkoChop
Ja to brałem gdzieś trzy miesiące i z zejścia jedyne co zauważyłem to okropna senność, dosłownie tydzień spałem i nie miałem energii na nic %-D no i trochę ssanie żeby jakieś opio przywalić.
Ale odstawiałem już różne leki i w porównaniu np. z benzo odstawienie tego to pryszcz, nie ma czego się obawiać. Odstawiłem w zasadzie z dnia na dzień, zresztą z błogosławieństwem lekarza.

Fajny lek ogólnie, tak jakby wrzucać mikrodawki kodeiny 3x dziennie plus cośtam delikatnie serotoninę smyra. Dla chadowców w miarę bezpieczna alternatywa antydepresantów, dla niechadowców jako łagodny lek antydepresyjny; ja bym to widział np. w problemach adaptacyjnych, w stresie o charakterze przejściowym itp. Szybko się wchodzi, szybko działa ale słabo, łatwo się schodzi. Idzie się naćpać fajnie jak ktoś się uprze, ale tylko pierwsze razy są wydajne, lepiej zostawić "terapeutycznie".
  • 12 / / 0
Witajcie.

Mam do was pytanie - liczę, że pomożecie.
Czy tianpetyna pomaga w przedwczesnym wytrysku ?.
Chodzi o to, że brałem paroksetyne i pomaga bardzo ale dużo ma efektów ubocznych.
Czy tianpetyna wspomożę tą kwestie ?. Pomoże czy zaszkodzi ?.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Dobrej nocy.
  • 911 / 207 / 1
W dawkach standardowych stosowanych przeciwdepresyjnie, tianeptyna nie wykazuje istotnego działania opóźniającego wytrysk.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 217 / 117 / 0
Ciekawa lekcja z tej Tianeptyny jest- lek opatentowany i wprowadzony do obrotu w latach 60tych, a dopiero w 2014 ktoś się pokapował, że smyra receptory opioidowe. Poczytałem o tym i najwyraźniej ludzie kiedyś wjebani w opio zaczęli na tianeptynie raportować nagłą ochotę na przyjebania, mimo wielu lat trzeźwości. Ciekawe czego jeszcze nie wiemy o naszych ulubonych lekach i coś czuję, że z pregabalinką też wyjdą jakieś cuda na kiju po latach.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 3 / 0
Jest tutaj jakiś znawca receptorowy (@Sttetart ?), który mógłby mi powiedzieć czy na tianeptynie można sobie raz na 3-4 dni zarzucić 70mg s-ketaminy podzielone na 2x35mg w celach antydepresyjno-leczniczych? Przed tianeptyną wrzucałem sobie właśnie takie dawki, i robiłem sobie sesję z muzyczką typu ketamine depression treatment, podziałało zajebiście bo myśli samobójczych brak, depresji raczej też, raczej został tylko wkurw poodstawieny po alprze, ale raczej z czasem dojdę do homeostazy z tą moją nieszczęsną GABĄ, i wkurw minie. Dawki tianeptyny to 12,5-12,5-0, na wieczór dorzucę 12,5 gdzieś za tydzień jak się zacznie rozkręcać, i tak już zostawię. Proszę o info, bo trochę brak tych spokojnych, leczniczych ketaminowych tripów, a sobie nie chcę kuku zrobić :niewiem: a jak się nie dowiem, to chyba trzeba będzie samemu sprawdzić %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.