Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 276 / 41 / 0
[mention]tur3k[/mention] Tianeptyna nie jest SSRE, to słaby opioid porównywany przez ludzi do kodeiny. Ja kody nie jadłem tylko tianeptynę kilka razy po 50-75 mg zdarzyło mi się wszamać. Przyjemnie działało ;-) ale bardzo krótko.
Tianeptyna (jako opioid) - Wątek ogólny

W pierwszym poście w temacie odnośnie ZS pisze, że trzeba zachować ostrożność miksując MAO A+B z opioidami. Ale to już musisz sprawdzić sam na sobie %-D
Obstawiam, że ZSa w tym miksie nie będzie ale wiesz... ostrożny żyje dłużej :-D
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2914 / 241 / 0
22 marca 2018Szponciciel pisze:
Tianeptyna nie jest SSRE, to słaby opioid porównywany przez ludzi do kodeiny.
[mention]Szponciciel[/mention] tianeptyna to jest SSRE z niewielką komponentą opiatową co podejrzewam wpływa na skuteczność leczenia.
Proszę bardzo: tianeptyna-ssre-tek-ogolny-t17392.html

Z wiki bo dalej mi się nie chce szukać:
Tianeptine, sold under the brand names Stablon and Coaxil among others, is an atypical antidepressant (...)

In terms of chemical structure, it is technically a tricyclic antidepressant (TCA), but it has a very different drug profile than other TCAs, and is not usually grouped with them. (...)

Tianeptine has antidepressant and anxiolytic effects with a relative lack of sedative, anticholinergic, and cardiovascular side effects. It has been found to act as an atypical agonist of the μ-opioid receptor with clinically negligible effects on the δ- and κ-opioid receptors. μ-Opioid receptor agonists typically induce euphoria, and in accordance, tianeptine does so at high doses well above the normal therapeutic range.
W skrócie: faktycznie, idzie tym zbić skręta (125mg z 25mg prometazyny zbiło mi kiedyś skręta a nawet bardzo delikatnie i subtelnie ugrzalo (coś jak 100mg kody) przy tolerce na 300mg kodeiny), ale żeby się ugrzać to trzeba by opierdolić całe opakowanie (albo i dwa), a wtedy serotoninę wyjebałoby tak w kosmos że nie byłoby to przyjemne doświadczenie.
In contrast to most SSRIs and tricyclic antidepressants, tianeptine modestly enhances the mesolimbic release of dopamine and potentiates CNS D2 and D3 receptors, but it is also unclear how this occurs because tianeptine has no affinity for the dopamine transporter or the dopamine receptors.
Podejrzewam że poprzez działanie na receptor opioidowy μ jakąś pokrętną ścieżką zwiększa poziom dopaminy. W wolnym czasie którego nie mam muszę o tym poczytać i dowiedzieć się na jakiej zasadzie agonizm receptorów opioidowych zwiększa poziom dopaminy bo kwestia z technicznego punktu widzenia jest bardzo ciekawa.

Poczytaj bo opis jest obszerny i wiele się można z niego dowiedzieć (rozpisałbym się ale nie mam czasu teraz tego rozkminiać): https://en.wikipedia.org/wiki/Tianeptine
Dawny nick: tur3k
  • 2012 / 83 / 0
A jak wypada ten siarczan tianeptyny w porównaniu do soli sodowej? Cena spoko. A coaxila i tianesala raczej nie przefilrrujesz, szukaj Atinepte. Coaxil to martwica bo klejące a tianesal, jebana galareta w kontakcie z wodą
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 1 / / 0
Mam pytanie może ktoś mi udzieli odpowiedzi osoba która znam brała to w większych dawkach przez jakiś okres czasu( max 200, zazwyczaj 1 taką dawkę na tydzień przez parę miesięcy potem było trochę przerwy i znowu całość trwa od około roku) , po przerwie zdecydowała się zacząć brać medycznie 3x1. Czy nie powoduje to zmiany w jej działaniu? Nie chodzi mi o zmniejszenie efektów antydepresyjnych tylko o dziwne jej działanie czy jest to bezpiecznie? występują takie objawy jak ból głowy, oczywiście szybko dawki przestają działać pojawia się ogólne rozdrażnienie i niesamowite nerwy, miał ktoś taki epizod i mógł by coś powiedzieć na ten temat ? Chciałabym coś tej osobie doradzić :/
  • 52 / 1 / 0
chce zarzucić mokloebemid 150mg dla podbicia działania opio i po godzinie 120mg tiane w celach rekreacyjnych, jakieś szanse że po takim miksie zdechne?
  • 220 / 20 / 0
Ostatnio przyjąłem 100mg tianeptyny pod 45mg chlorprothixenu i porównałbym działanie rekreacyjne do kodeiny - było oczywiście inaczej, ale najbardziej przypominało mi kodę. Ciężka głowa, przyjemność w ciele i takie opiatowe wyjebanie na wszystko. Nawet wkurw miałem pod koniec jak często na zejściu kody %-D
When I go into the ground,
I won't go quietly,
I'm bringing my crown
  • 216 / 39 / 0
Jaki status prawny ma tianeptyna? To po prostu Rx jak każdy inny(witaminy/antybiotyki) czy też należy do jakieś grupy środków odurzających jak benzo?

TO PYTANIE DRUGIE grozi coś za kupienie prochu z allegro albo za posiadanie leku z nią nie z przepisu lekarza?
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2018 przez FarmieGolda, łącznie zmieniany 1 raz.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 3247 / 354 / 2
Nie należy
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1794 / 123 / 0
22 marca 2018tur3k pisze:
In contrast to most SSRIs and tricyclic antidepressants, tianeptine modestly enhances the mesolimbic release of dopamine and potentiates CNS D2 and D3 receptors, but it is also unclear how this occurs because tianeptine has no affinity for the dopamine transporter or the dopamine receptors.
Podejrzewam że poprzez działanie na receptor opioidowy μ jakąś pokrętną ścieżką zwiększa poziom dopaminy. W wolnym czasie którego nie mam muszę o tym poczytać i dowiedzieć się na jakiej zasadzie agonizm receptorów opioidowych zwiększa poziom dopaminy bo kwestia z technicznego punktu widzenia jest bardzo ciekawa.
KURWA. Przecież D2 i D3 odpowiadają za rozpad dopaminy... Więc taki chuj, a nie zwiększa. Kurwa, sama dezinformacja na tym forum :(. Jak przeczytałem, że tianeptyna to DRI, to od razu poleciałem z tą rewelacją do psychiatry, na co on pokiwał głową i stwierdził, że mam rację, lepiej zająć się dopaminą i mi przepisuje. No kurwa co za tłuk jebany, już nawet lekarzom nie można ufać ;(. Zostanę płaskoziemcą, bo z tą nauką to okurwieć można - tak samo jak publikowane co parę lat nowe artykuły na temat jajek - począwszy od komunizmu, gdy były niezdrowe' i ostatnio chyba jednak zdrowe, bo zawierają ten pozytywny cholesterol, białko, tryptofan i susbtancję spalającą tkankę tłuszczową. A pomiędzy jeszcze 6 razy zmieniali zdanie.
28 marca 2018p4g4y0zzz(X) pisze:
A jak wypada ten siarczan tianeptyny w porównaniu do soli sodowej? Cena spoko. A coaxila i tianesala raczej nie przefilrrujesz, szukaj Atinepte. Coaxil to martwica bo klejące a tianesal, jebana galareta w kontakcie z wodą
Zawsze można to podgrzać i galareta powinna się na chwilę rozpuścić w wodzie, ale jak podgrzejesz za bardzo, to miłych wrażeń po dociśnięciu tłoka %-D. Ale właściwie - po co? Jeśli serio oral wchłania się 99%, to chyba tylko by udowodnić swoją głupotę.
14 lipca 2018FarmieGolda pisze:
Jaki status prawny ma tianeptyna? To po prostu Rx jak każdy inny(witaminy/antybiotyki) czy też należy do jakieś grupy środków odurzających jak benzo?

TO PYTANIE DRUGIE grozi coś za kupienie prochu z allegro albo za posiadanie leku z nią nie z przepisu lekarza?
ad 1 - traktowany jako zwykły lek antydepresyjny. A takie może tylko psychiatra przepisać. Ale wystarczy ci dowód, że psychiatra ci przepisał (twoja karta pacjenta/recepta), by dalej przepisywał ci rodzinny. Więc praktycznie jak zapłacisz 150zł, to masz nieograniczone źródło. Jak ktoś robi problemy, że za często bierzesz, to grozisz zmianą przychodni. Najlepiej jak nie masz karty pacjenta lub chujowo uzupełniona - to mówisz, że próbowałeś wielu antydepresantów i lekarz zalecił ci 4 dziennie (mi tyle przepisał), więc masz opakowanie na tydzień.
ad 2 - za kupienie nie - za sprzedawanie, tak. Za posiadanie leku nie mogą ci nic zrobić, bo nie mają dostępu do dokumentacji prywatnych lekarzy. A nawet państwowych, bo w Polsce jest taki BURDEL w dokumentacji, że przez pół roku byłem zapisany w 3 przychodniach naraz i chodziłem sobie do 3 lekarzy po Tramal :cheesy:.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 2914 / 241 / 0
22 lipca 2018Uroboros pisze:
KURWA. Przecież D2 i D3 odpowiadają za rozpad dopaminy... Więc taki chuj, a nie zwiększa. Kurwa, sama dezinformacja na tym forum :(.
Weź pod uwagę parę rzeczy o których zapomniałeś:
- receptory dzielimy na autoreceptory i heteroreceptory
- dopamina w różnych miejscach mózgu (jak i całym ciele) odpowiada za różne funkcje, i tak pobudzenie np D2 w jednej jego części może dać efekt odwrotny od pobudzenia go w innym miejscu
- wiele innych czynników o których teraz sam nie pamiętam

Jestem mega niewyspanyy, do tego na neuroleptykach i bez winpocetyny, więc nie będę się rozpisywał bo mógłbym gdzieś walnąć jakąś głupotę, polecę jedynie przeczytanie
Dopamina – nie tylko neuroprzekaźnik*
Dopamine: not just a neurotransmitter
Jakub Drożak, Jadwiga Bryła
Zakład Regulacji Metabolizmu, Instytut Biochemii, Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski
Ciężka lektura, ale bardzo szczegółowo porusza i wyjaśnia rolę dopaminy w różnych rejonach organizmu, głównie mózgu ale nie tylko. Gdybym miał lepszego neta to bym wrzucił, ale teraz nie ma opcji. Możliwe że gdzieś z działu Psychofarmakologia pożyczyłem tą publikację i tam należy jej poszukać.
Dawny nick: tur3k
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.