Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1398 / 88 / 2
Witam policja znalazła przy mnie 1 gram marihuany w niefortunych okolicznościach.Jaka kara mi grozi za to?Po fakcie zostało przeszukane moje mieszkanie i chyba nic nie znalezli, zresztą nic nie miałem.Padłem w parku po ketaminie i amfetaminie, czołgałem się w błocie.Ktoś zadzwonił po pogotowie i policje i znalezli przy mnie drobną ilość marihuany po czym zawiezli mnie na SOR.Następnie zawiezli mnie na izbę psychiatryczną po czym trafiłem do psychiatryka, bo nie mogłem opanować zachowania na tej izbie.Przebywałem tam 2 tygodnie.Na razie wyszedłem i jakie mam podjąć kroki w postępowaniu.Do tego policja zabrała mi telefon i plecak.Chcą dzowiedzieć się zródła kto mi sprzedał.Twierdzili, że dostanę niską karę.Jak mi zakładali kajdanki mówili mi, że jestem aresztowany za art 63 chyba.
action movie:gun:
  • 1289 / 329 / 12
Składałeś juz zeznania?

Nie przyznawaj sie, za takie śmieszne ilości szansa, że sprawa trafi do sądu jest nikła, znalazłeś to w parku i chuj.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1398 / 88 / 2
@Czoug Gadałem w samochodzie z policjantami i nie zeznawałem jeszcze, ale przyznałem, że to moje i nie wiem czy warto się migać i mówić czy to nie moje.Do tego zabrali telefon i szukali przy mnie w telefonie ludzi co mi sprzedali, a znajdą ich po pisaniu bez dyskrecji w piąteczek.Chcieli mnie podpuścić, żebym wsypał i zachęcali niszą karą jak będę współpracował.Ja się zasłaniałem, że nie wszystko pamiętam, bo byłem pod wpływem.Muszę zebrać fakty tak powiedziałem.
  • 83 / 10 / 0
@stuk przyznałeś że Twoje i tego się trzymać a mogłeś gdzieś znaleźć.
  • 1398 / 88 / 2
@biegwsteczrr Na SORze stwierdzili mi obecność amfetaminy we krwi.Do tego dodam, że byłem raz karamy z innego artykułu i policjanci twierdzili, że kara byłaby wyższa jakby było znowu posiadanie.Mogliby dojść po czatowaniu do tego, że moje i pewnie dojdą dobosoby, która mi sprzedała.Byłem w klubie, barze pisałem do kolegi na Mesengerze i może powiem, że tam w kiblu na ziemii znalazłem zioło oraz gródki amfetaminy.Tylko gadałem z policjantami, nie spisali tego.Do tego dodam, że mam shizofrenie stwierdzoną i okazałem wypis w szpitalu z rozpoznaniem.Nie pokoji mnie to, że gadałem straszne głupoty jak byłem pod wpływem i byłem agresywny.Za zioło raczej nie umieszczą mnie w psychuszce?Może pójść na samoukaranie, co zeznać?
  • 58 / 7 / 0
Sprawa za posiadanie drobnej ilości narkotyku niska szkodliwość społeczna 3 lata więzienia chyba za to jest?
Uwaga! Użytkownik ZniszczoneMarzenia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1398 / 88 / 2
@ZniszczoneMarzenia Do trzech lat pozbawienia wolności jest za to chyba.Czyli mi umożą czy jakaś krótka pucha, ograniczenie wolności.Mam shizofrenie, ale mnie nie zamkną chyba na leczeniu za zioło, bo mi wykryli dragi we krwi i to jednak ćpanie.Co najlepiej zeznać ktoś doradzi?
  • 5774 / 1182 / 43
Dostaniesz grzywnę albo prace społeczne.
No przecież Cię nie ześlą do łagru lub nie rozstrzelają.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1398 / 88 / 2
@london5 A jak wyjść z tej sytuacji bez wyroku?Może warunkowe zawieszenie zastosować?Czy mogą mi dowalić leczenie uzależnienia za posiadanie?
  • 5774 / 1182 / 43
Tego nie wiem.
Ale jak masz dużo forsy to weź dobrego adwokata.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.