Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć wszystkim, mam taki dylemat bo dostałem 20L "spirytusu" w bańkach 5litrowych zamkniętych oryginalnie, porobiłem sobie nalewek, wypiłem już chyba z połowe, i znajomy mi mówi że to nie jest etanol tylko spirytus salicylowy którego nie można pić, czy wiecie może jak to rozpoznać, bo teraz nie chcę gości truć jeszcze mi któryś oślepnie :)
  • 4290 / 698 / 2117
Salicylowego pić nie wolno i to wiadome nie od dziś. Wujo duck doskonale by Ci o tym powiedział, gdybyś tylko wygooglował sobie. Co to znaczy zamknięty w bańkach oryginalnie. Bo wiesz, gdybanie. Skąd Ty to masz to raz, a dwa, jakim cudem jegomość który Ci to mówił, wie, że to spirytus salicylowy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2 / / 0
Dostałem od znajomego w rozliczeniu, chodziło mi o to że jest w bańce 5litrowej zamkniętej tak ze pstryka przy otwieraniu, i ten znajomy twierdzi że to jest normalny spirytus, a drugi przyszedł napił się i mówi że to jest spirytus salicylowy, dlatego pytam czy da się go jakoś odróżnić. Na moje gardło to jest normalny spirytus, może jakąś miarką go zmierzyć czy coś ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.