Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć wszystkim, mam taki dylemat bo dostałem 20L "spirytusu" w bańkach 5litrowych zamkniętych oryginalnie, porobiłem sobie nalewek, wypiłem już chyba z połowe, i znajomy mi mówi że to nie jest etanol tylko spirytus salicylowy którego nie można pić, czy wiecie może jak to rozpoznać, bo teraz nie chcę gości truć jeszcze mi któryś oślepnie :)
  • 4349 / 701 / 2117
Salicylowego pić nie wolno i to wiadome nie od dziś. Wujo duck doskonale by Ci o tym powiedział, gdybyś tylko wygooglował sobie. Co to znaczy zamknięty w bańkach oryginalnie. Bo wiesz, gdybanie. Skąd Ty to masz to raz, a dwa, jakim cudem jegomość który Ci to mówił, wie, że to spirytus salicylowy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2 / / 0
Dostałem od znajomego w rozliczeniu, chodziło mi o to że jest w bańce 5litrowej zamkniętej tak ze pstryka przy otwieraniu, i ten znajomy twierdzi że to jest normalny spirytus, a drugi przyszedł napił się i mówi że to jest spirytus salicylowy, dlatego pytam czy da się go jakoś odróżnić. Na moje gardło to jest normalny spirytus, może jakąś miarką go zmierzyć czy coś ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.