ODPOWIEDZ
  • 3181 / 369 / 0
Nikt ci nie przewidzi przyszłości. Chcesz statystyki?
Są stopnie głębokości śpiączki w skali od 3 do 15, w zależności od tego szansa na wybudzenie procentowo ma się tak :
3-4 - 13%
5-7 - 47%
8-9 - 73%
10-15 - 93%
Kluczowy jest okres pierwszego miesiąca , jeśli nie otworzy oczu w tym czasie to szanse bardzo spadają.

Nie chcę cię dobijać ale sam się prosiłes o taką akcję. Zadajesz się z małoletnimi popierdolonymi ćpunkami bez krzty rozumu czy instynktu samozachowawczego. Take coś było tylko kwestią czasu. Nie sądzę żebyś się z tego powodu zajebał, więc jeśli nie zamierzasz zmieniać stylu życia to lepiej się przyzwyczaj do takich akcji.
  • 1889 / 72 / 3
Drag, to przede wszystkim nie jest Twoja wina. Okłamała Cię, skąd miałeś wiedzieć jaką ma tolerkę? Mogłeś tylko przypuszczać. Wręcz bardzo dobrze, że przy niej byłeś, bo bez tego prawdopodobnie byłby zgon, a nie śpiączka. Gdyby osobą obok niej była matka, to nie wiedziałaby co by wzięła i ile, Ty na pewno podałeś dawki i to bardzo pomogło, być może właśnie to uratuje jej życie.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 879 / 190 / 5
Oczywiście, że uratował jej życie. Jeżeli zamierzała zrobić coś takiego, to zrobiłaby i sama.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 266 / 44 / 0
A to przypadkiem nie Ty nauczyłeś to biedne, zagubione dziecko brać narkotyki?
Uwaga! Użytkownik 94x9jg5zxB8L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
akw pisze:
A to przypadkiem nie Ty nauczyłeś to biedne, zagubione dziecko brać narkotyki?
Ano on nauczył, on. A teraz życzy mi śmierci, neofita jeden. Napisałbym więcej ale prywacie temu wątek.
Ja tylko pragnę by z tego wyszła cała i zdrowa bo jest mi bardzo bliską osobą. Coś większego planowaliśmy razem, no już mniejsza o to. Daj radę,
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2016 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 2 razy.
Największy przegryw na forum
  • 235 / 4 / 0
A co mówią lekarze? Z Twoich postów bije głęboki żal, którego klonami nie uleczysz. Ona nie umarła. Lekarzem nie jestem, ale skoro jest w śpiaczce to znaczy, że jej organizm walczy. Ma młody i silny organizm i moim zdaniem ma duże szanse na wygraną. Wielu ludzi decydowało się na złoty strzał, a mimo tego się budzili. Trzymaj się nadziei, bo będziesz jej teraz potrzebował, a kiedy ona się obudzi w Waszej relacji pewnie wiele się zmieni :hug:
  • 2923 / 243 / 0
NiktNicNieWiedzial pisze:
Wielu ludzi decydowało się na złoty strzał, a mimo tego się budzili.
Ano. Niech ja będę przykładem, byłem w śpiączce 2 albo 4 dni (już nie pamiętam) po strzale 100mg butyr-fenta przy tolerce na 450mg kodeiny. Więc 150mg majki z benzo to nie tak dużo, nie powinno jej to rozjebać żadnych organów, a wątroba raczej jest cała. Skoro przez ten cały czas oddychała to nie powinno dojść do uszkodzenia mózgu (mnie się udało bo go nie mam, przez 6h miałem depresję oddechową i zapaść krążeniową wg lekarzy. Ogólnie wg nich to cud że "wstałem" bo nie rokowali mi nawet małych szans - GCS = 5pkt). Szanse że wyjdzie z tego moim zdaniem są całkiem duże.

A posty zawierające wyłącznie prywatę będę koszował i warnował, to nie miejsce na pogaduszki.

PS. drag zawsze byłeś kurwą, karma nie rychliwa ale jak widać sprawiedliwa.
Dawny nick: tur3k
  • 1009 / 42 / 0
Również byłem w śpiączce po miksie alko+benzo+GBL+tramal.
Rano gdy mnie znaleźli nie oddychałem i bylem ponoć fioletowy. Nie wiem jak długo byłem bez tlenu. Obudziłem się po około 40 godzinach bez żadnego uszczerbku na mózgu.
Także nie trać nadziei.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 703 / 40 / 0
Jedna osoba z forum po przedawkowaniu hery, braku oddechu i amatorskiej reanimacji przez dwadzieścia minut do przyjazdu karetki, wybudziła się ze śpiączki po prawie dwóch dobach, jeżeli dobrze pamiętam, bez żadnych późniejszych konsekwencji.

Swoją drogą to nie wierzę, że Ty naprawdę myślisz, że jesteś czemukolwiek winny w takiej sytuacji. Brzmi to jak przesadne dramatyzowanie, te zapowiedzi złotego strzału, gdybyś nie był pod wpływem benzo, to pewnie by Ci coś takiego nie przyszło do głowy. Przez Twoje posty zawsze przebijała lekko narcystyczna osobowość, ale bez przesady. Ćpanie + zaburzenia osobowości prędzej czy później kończy się tragedią, nic na to nie poradzisz, i nie jesteś od tego, żeby głosić kto zasługuje na śmierć z przećpania, a kto nie.
  • 1680 / 266 / 0
To prawda, jestem narcyzem i przesadziłem na początku. Ale już mniejsza o to. Jak się wybudzi dam znać.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.