Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
witam. chcialbym sie dowiedziec jaki wplyw na dzialanie speeda ma anemia? i nie obchodzi mnie jakie konsekwencje ma fukanie przy anemii tylko jak anemia moze zmienic dzialanie speeda. szukam powodow tego ze speed dziala na mnie bardzo slabo a za to zjazdy mam kosmiczne no i wpadlem na pomysl ze moze to przez to? widze jak speed dziala na innych i ja jak probowalem osiagnac taki stan to przyjalem prawie grama (towar slaby, no ale bez przesady ... zeby az gram ... ??!!) i czulem pobudzie itd ale inni po polowie tego mieli juz mega banie. a na nastepny dzien ... masakra. proby podniesienia sie z lozka konczyly sie chwilowym odleniem i obudzieniem sie znowu w pozycji lezacej. a to co sie dzialo w moim mozgu to juz nawet mi sie nie chce opisywac. no ale tak czy siak ... czy to mozliwe ze to przez anemie? nie mam jakiejs tam mocnej anemii ale cos tam mam. np krwi juz oddawac nie moglem.
  • 2497 / 49 / 0
No to sporo ryzykujesz moim zdaniem, bo amfetamina powoduje zwezanie naczyn krwionosnych, methemoglobinemie, co razem z anemia daje calkiem solidne niedotlenienie i niedokrwienie np. mozgu, co sie objawia omdleniami, zryciem, etc. Generalnie ryzykujesz apopleksja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Udar_m%C3%B3zgu
W skrocie:

* niedowład bądź paraliż połowy ciała, szczególnie dotkliwie odczuwany w zakresie możliwości poruszania kończynami. Może wystąpić nagle podczas dnia, lub też po wysiłku fizycznym, albo w nocy (osoba chora budzi się już z objawami udaru)
* osłabienie lub zniesienie czucia po jednej stronie ciała
* zaburzenia w zakresie zdolności wykonywania precyzyjnych ruchów, nie wynikające z niedowładu – apraksja
* zaburzenia w zakresie zdolności mówienia lub rozumienia mowy – afazja, dyzartria
* zaburzenia w zakresie zdolności do pisania (agrafia) i czytania (aleksja)
* zaburzenia w zakresie zdolności do zapamiętywania nowych informacji – amnezja
* zaburzenia w zakresie zdolności do rozpoznawania i identyfikowania obiektów – agnozja
* zaburzenia w zakresie zdolności do liczenia – akalkulia
* zaburzenia w zakresie zdolności do przełykania – dysfagia
* zaburzenia w zakresie zdolności do widzenia w danym zakresie pola widzenia – niedowidzenie
* może wystąpić również napad padaczkowy
* może wystąpić majaczenie, mogą towarzyszyć urojenia i omamy
* mogą wystąpić zaburzenia świadomości

zmien swoj narkotyk ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
bad_white pisze:
i nie obchodzi mnie jakie konsekwencje ma fukanie przy anemii tylko jak anemia moze zmienic dzialanie speeda.
Bo widzisz, powinno Cię zacząć to obchodzić. Jedna sprawa ma z drugą wspólnego dużo więcej niż Ci się wydaje
  • 2775 / 39 / 0
bad_white pisze:
nie obchodzi mnie jakie konsekwencje ma fukanie przy anemii tylko jak anemia moze zmienic dzialanie speeda.
Sama anemia nie zmienia znacząco działania amfetaminy, poza tym, że czyni branie go dużo bardziej niebezpiecznym jak piszą poprzednicy
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Jak juz pisałam w innym temacie też mam anemię i miałam podobnie jak Ty
Co prawda przyjełam napewno mniej niż gram, ale żadnego wiekszego pobudzenia, tylko może fakt ze nie chciało mi się spać, ale poza tym siedziałam na tyłku. a rano około 12 h po pierwszej dawce zjazd, też helikopter kiedy wstawałam, pocenie, drżenie, mrówki.
Takze ja jako anemiczka kwestie amfetaminy uważam za zamkniętą :)
Tobie rowniez polecam bo jeśli masz anemie to wiesz ze czasami są zawroty głowy przez wlasnie niedotlenienie itp, czasem tez serce pobolewa mnie np, a amfet powoduje anemie wiec ciezka sprawa gdy ja masz i poglebiasz braniem
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...