Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 23 / 2 / 0
Jako osobę zaciekawioną (żywo) ideą odmiennych stanów świadomości i mającą pewien (średnich rozmiarów) ładunek wiedzy nt. psychodelików, zainteresowałem się śnieguliczką białą (Symphoricarpos albus). Niby taki kolejny trujący owocek na krzaczku rosnący w parku, ale wikipedia, jak i różne strony poświęcone zielarstwu (konwencjoanlnemu {homeopatycznemu,leczniczemu}, jak i słowiańsko-rekreacyjnemu {blogi ludzi zafascynowanych prasłowianami i użytkiem każdego grzyba i krzaka rosnącego na polskiej ziemi}) snieguliczka zawiera alkaloidy i saponiny i może wywoływać halucynacje. Niestety na tym jakiekolwiek wzmianki o najciekawszym działaniu roślinki się kończą. Jest tu jakiś druid co zna się na rzeczy i powie o np. dozowaniu jeśli można, sposobie podania i generalnie z czym to się je.
Chciałbym dodać, że nie zamierzam tego brać na pewno w najbliższym czasie, ale fajnie byłoby mieć pod ręką jakieś informacje na temat śnieguliczki. Jestem zainteresowany sztuką i muzyką lat '60, generalną psychodelią i surrealizmem, medytacją, ale boje się syntetycznych narkotyków (uzależnienia, dealerów i grup przestępczych z nimi związanych).

Ktoś coś wie?
Z góry dziękuje za info.
Jazonus
  • 12443 / 2419 / 0
Gdyby to było coś "warte", to raczej istniałyby na ten temat jakieś informacje (na tym forum - tak zakładam). Podejrzewam, że nie ma się na co napalać, ale kto wie...
Lepiej moim zdaniem próbować sprawdzonych psychodelików typu LSD / grzybki...
To nie uzależnia i nie musisz raczej wkraczać w świat grup przestępczych, żeby to kupić.

Podobno w moich stronach jest teraz ogromny wysyp łysiczek - jutro idę szukać : ) Jeśli coś znajdę, to nie omieszkam podzielić się informacją.
  • 23 / 2 / 0
mmm smacznie. Jeśli ktoś zna działanie śnieguliczek to proszę się kie krępować. Jeśli przez rodzinne strony rozumiemy Wwę, to jestem ciekaw miejsca pobytu tych kosmicznych trufli.
  • 12443 / 2419 / 0
Moje strony to południe Polski. Więcej podawać nie chcę ze względu na fotorelacje z upraw konopi, które tu prowadziłem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.