Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 25 / 0
16 czerwca 2019jezus_chytrus pisze:
Z tego co czytałem, topy są też podlewane Colą... może trafiło się akurat Tobie : )
Ja jako osoba uzależniona od coli byłbym zainteresowany tym procederem gdzie mogę znaleźć informacje jak dawkować te cole %-D
  • 12440 / 2419 / 0
Gdzieś czytałem (może nawet tu), że stosowane są czasem (przez idiotów z parciem na 10% więcej zarobku) takie triki w uprawie, że w końcowej fazie kwitnienia głodzi się krzak, po czym leje wodę z cukrem. Nie mam pojęcia, czy to mit i czy taki zabieg faktycznie może dać słodki zbiór, ale warto nadmienić jako ciekawostka : )
  • 13 / 1 / 0
Nie wiem czy podlanie krzaka wodą z cukrem nie spowodowałoby suszy fizjologicznej. Roślinka nie mogłaby pobrać wody przez korzenie ponieważ woda odpływałaby z nich na drodze osmozy do roztworu o wyższym stężeniu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.