...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 113 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drzewko78 »
A ja rzuciłam dzięki temu wynalazkowi http://www.papierosyforum.pl/

Kupiłam fajka o nazwie joye 510, super dymek, smaczniutki. Najpierw paliłam medium, potem low, a teraz dla smaczku palę sobie dymek nie zawierający nikotyny. Trochę to trwa zanim się człek przyzwyczai do palenia e-papierocha. Na początku paliłam raz takiego raz takiego. Potem coraz rzadziej normalnego aż bez bólu rzuciłam palenie i teraz w e-papierosie palę coś w rodzaju sheeshy. Dla chcących spróbować: nie bierzcie PEN-a (czyli tego dużego). Beirzecie fajka przypominającego wielkością analoga (zwykłego). I serio polecam. Dymi, zarży się na końcu, smakuje (smak malrboro jest oki, tobacco a ja uwielbiam wiśnię (wali wiśnio-tytoniem) :) Na youtube są testy różnych e-papierosów. Można mieszać smaki. Na allegro jest mnóstwo ofert ale warto wydać te parę groszy więcej i kupić firmówkę. Znam 7 osób , które rzuciły dzięki temu palenie.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2010 przez Drzewko78, łącznie zmieniany 1 raz.
[url]http://Drzewko78.fotosik.pl/albumy/777237.html[/url]
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaracz6 »
Gdziesz słyszałem, że e-papieroski mają zlikwidować ze względu na niewiadome skutki dłuższego stosowania, czy coś takiego.
Uwaga! Użytkownik jaracz6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Najlepsze na zerwanie z tym nałogiem jest Tabex (podobno można nawet te tabletki jak brąz %-D jarać ) Jeszcze lepszy (podobno) jest champix ale 1 paka kosztuje 700zł(około). Jako tako działa DXM.
Sam nigdy nie paliłem(nałogowo) ale 4kumpli zerwało z tabexem jeden znajomy mojej starej z Champixem. A DXM jest pomocny przy wychodzeniu z wszelkich nałogów.
  • 3490 / 55 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
jaracz6 pisze:
Gdziesz słyszałem, że e-papieroski mają zlikwidować ze względu na niewiadome skutki dłuższego stosowania, czy coś takiego.
Tak ale nie dlatego, tylko przez obawy, że spadną przez nie dochody z akcyzy. I robią to na wniosek jakiegoś polskiuego zrzeszenia przemysłu tytoniowego :D. Znaczit nie wiem czy robią bo to było za PiSu chyba.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 57 / 1 / 0
Ja osobiscie polecam bupropion, czyli Wellbutrin XR (Zyban jest drozszy), recepte powinniscie dostac bez problemu. Rzucenie to sprawa czasu, choc zdarza mi sie zapalic nadal, ale 1-2 fajki dziennie calkowicie mi wystarczaja i nie czuje sie od nich uzalezniony, a minelo juz pol roku od kiedy odstawilem bupro.
  • 110 / 1 / 0
Dziś mnie rozwaliła doktorka poszedłem z myślą że będzie chciała mi przepisać Zyban i wytarguje Welbitrin xr a ta mi dała skierowanie do bioenergoterapeuty %-D no to mnie rozwaliło na maxa taki wnerwiony byłem że myślałem że moje prądy w głowie osiągnęły takie napięcie że chyba jebną wszystko wokół bardziej niż cewka Tesli czy tak trudno jest dostać bupriopion na palenie w tym kraju ?
  • 142 / / 0
Kurwik pisze:
Znaczit nie wiem czy robią bo to było za PiSu chyba.
No chyba nie...
  • 110 / 1 / 0
A jednak załatwiłem sobie Wellbutrin xr i od jutra biorę , byłem u pani psychiatry też trochę nie wiedziała w temacie no ale gadałem o zybanie , i dała mi skierowanie na badanie krwi enzymów wątrobowych i takie tam wyniki ok dostałem receptę na wellbutrin bez problemu i zobaczymy co będzie - w końcu muszę skończyć z tym gównem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.