...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Borsuk »
Wnioski i bez czytania Allena kazdy palacz predzej czy pozniej wysnuje.

3650 zl rocznie wydawane na fajki przez przecietnego palacza, ktore mozna by duzo inaczej zagospodarowac, ew. puscic je z innym dymem niz tytoniowym ;) do tego wystarczy pomyslec o korzysciach zdrowotnych, poczynajac od zaprzestania odpluwania flegmy co rano, wzrostu apetytu, lepiej wygladajacej cery (tak, niektorym tez na tym zalezy) az do zmniejszenia zatrucia toksynami i w rezultacie czego zmniejszenia szansy na raka czy innej chujowej przypadlosci bioracej sie z jarania.

Jak dla mnie wystarczy, zeby juz wiecej nie palic :)
  • 1971 / 222 / 0
Borsuk
Czytaleś książkę? Chyba nie, bo zrozumialbyś, ze taki argument nie przekonuje palacza. Ja nie mam stałej pracy, bo jeszcze się uczę i kase organizuje tylko jak jej potrzebuje. Jak musiałem mieć dziennie 15zł na kode i 5zł na fajki to organizowałem dziennie 20zł bez pracy, zebractwa, czy okradania ludzi. Gralem w pokera, handlowalem legalnymi rzeczami na których się znałem, zbierałem butelki i złom, a teraz jak nie pale to juz tak intensywnie kasy nie kręcę, wiec fizycznie jej nie mam. Allen napisał m. in., żeby unikać fałszywych motywacji tzn. nie masz pewnosci czy będziesz szcześliwy wydając inaczej te pieniądze, bo psychiczny głód nikotyny może odebrać ci tą radość.

Co do biorezonansu, otwarty umysł to nie naiwnosć. Dowiadywałeś się na jakiej zasadzie ma dzialać ten biorezonans? Jak jeszcze chodzilem do gimnazjum to się dowiadywalem w takim punkcie i powiedzieli mi, że ma on na celu zlikwidowac fizyczne uzależnienie, ale chęć zapalenia dalej pozostaje. Mówili również, że już jestlajcik po takim odtrciu i w ogóle, ze to zajebiste. Juz wtedy wiedzialem, ze fizyczne uzależnienie to sciema, bo mialem tylko psychiczne objawy uzależnienia. Powiedz mi, jak się objawia uzależnienie fizyczne? Potrafisz odróżnić je od psychicznego? Po takim biorezonansie wierzysz, że pozbawiono Cię jakiegoś problemu, który istniał tylko w twojej w głowie. Mówiac obrazowo, zostałeś... no.

Zanim pójdziecie na jakis biorezonans, przeczytajcie ksiażkę tego allena.
Ostatnio zmieniony 02 września 2009 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Borsuk »
Ksiazki nie czytalem, mowie od razu.
(...)bo zrozumialbyś, ze taki argument nie przekonuje palacza.
Kazdego przekonuje cos innego, a prawda jest taka, ze zeby rzucic palenie to trzeba chciec, a nie przekonywac sie do argumentow za niepaleniem.
Co do biorezonansu, otwarty umysł to nie naiwnosć. Dowiadywałeś się na jakiej zasadzie ma dzialać ten biorezonans? Jak jeszcze chodzilem do gimnazjum to się dowiadywalem w takim punkcie i powiedzieli mi, że ma on na celu zlikwidowac fizyczne uzależnienie, ale chęć zapalenia dalej pozostaje. Mówili również, że już jestlajcik po takim odtrciu i w ogóle, ze to zajebiste.
Dowiadywalem sie na jakiej zasadzie ma to dzialac. Przeklejam informacje:
"Działanie pola magnetycznego na ludzki organizm jest dość złożone, ale jednocześnie dobrze poznane przez świat nauki. W terapii wykorzystuje się istniejące w organizmie ludzkim i wokół niego drgania elektromagnetyczne, które są nadrzędne w stosunku do procesów biochemicznych, którymi sterują. W organizmie człowieka, oprócz elektromagnetycznych drgań fizjologicznych (harmonicznych), istnieją również drgania patologiczne (dysharmoniczne), zakłócające prawidłowe funkcjonowanie ustroju.

Drgania dysharmoniczne mogą być wywołane np. obciążeniem organizmu toksynami, infekcjami, niewyleczonymi chorobami, urazami.

Poprzez zastosowanie terapii z wykorzystaniem pola magnetycznego o niskiej częstotliwości i bardzo słabej mocy, powstaje pole magnetyczne stymulujące komórki do fizjologicznej, prawidłowej aktywności." (www.e-zdrowie.pl)

Nie jestem ani lekarzem, ani biochemikiem, nie wiem czy to jest prawda czy nie i mowiac szczerze mam to gdzies. Przestalem palic po 11 latach i wielu probach rzucenia, wszystko jedno jaka droge zerwania z nalogiem wybralem, liczy sie efekt.
Po takim biorezonansie wierzysz, że pozbawiono Cię jakiegoś problemu, który istniał tylko w twojej w głowie. Mówiac obrazowo, zostałeś... no.
Nie musze wierzyc, ze pozbawiono, ale o dziwo zauwazylem, ze nie pale :P
Wydymany czulem sie po tych wszystkich substytutach, ktore kosztowaly mnie duzo wiecej niz proba tej terapii.

Nie ma co roztrzasac, ktory sposob jest najlepszy, najgorszy, ktory placebo, a ktory rzeczywiscie dzialajacy. Kazdy wierzy, ze cos innego mu pomoze/pomoglo, jak juz pisalem - liczy sie efekt.
Ostatnio zmieniony 02 września 2009 przez Borsuk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1971 / 222 / 0
Muszę przyznać ci racje, ze liczy sie efekt. Ileż mądrości jest w stwierdzeniu, że niewiedza to błogoslawieństwo. W każdym razie gratuluję rzucenia palenia. Ja paliłem 8 lat. Raz rzucilęm na miesiac, raz na kilka miesięcy i zawsze było w chuj cieżko. Dopiero ksiażka mi pomogla, bo poprzestawiala w mojej głowie to co należalo przestawić.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 350 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Flashback »
Ja paliłem 5 lat ,przypalając jednego od drugiego ;))
Rzuciłem ,bo taki miałem kaspryss chciałem coś zmienić w życiu na lepsze i przede wszystkim przytyć .
Uwaga! Użytkownik Flashback nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: skillfull »
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
[ external image ]

Ołownik łatkowaty

gumy Finicotin:
ekstrakt z korzenia kudzu = 15mg / gumę
ekstrakt z rooibos = 5mg / gumę

cena: 9zł/12szt

jestem zdumiony skutecznością tego preparatu:
- dobry smak
- efekty już 20-30 min (najlepiej rzuć min. godzinę i koniecznie rozgryźć z dodatkową normalną gumą celem zwiększenia objętości i wydłużając czas żucia)
- ewidentnie zmniejszona chęć zapalenia (fizyczna szczególnie) + poprawa nastroju

- niska cena

Naprawdę polecam, bo jak na razie to najlepszy sposób. Testowałem wszystko, łącznie z żarnowcem, który jest skuteczny, ale ma sporo skutków ubocznych. Dobry miks z mocną zieloną herbatą.
Mi się już "prawie" udało - zmniejszyłem ilość do 3 superlajtów dziennie, teraz spróbuje zejść na zero.
Good luck homies
--------------
INFO:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kudzu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rooibos
FINICOTIN - lek na rzucanie palenia - guma do żucia bez nikotyny 24szt
DWUWARSTWOWA GUMA DO ŻUCIA.
Wspomaga walkę z paleniem. Nie zawiera nikotyny.
Suplement diety.
Masz swoją chwilę tryumfu nad nałogiem.

Guma jest najczęściej wybieraną metodą wspomagającą walkę z paleniem. Zalecana jest osobom zdecydowanym na wyjście z nałogu, wspomaga rzucanie palenia. Pomaga w powstrzymywaniu się od palenia. Dwuwarstwowa guma do żucia Finicotin nie zawiera nikotyny. Jest bezpieczna w stosowaniu, jej używaniu nie towarzyszą objawy uboczne tj. nudności, wymioty.

Skład:
Jedna drażetka gumy zawiera: Ekstrakt z koieenia Kudzu (15 mg), ekstrakt z rooibos (5 mg), substancje pomocnicze, substancł słodzące: sorbitol, ksylitol, aspartam. Nie zawiera cukru.

Działanie:
Dwuwarstwowa guma Finicotin zawiera specjalne substancje, działające dwukierunkowo. Pierwsza warstwa gumy zawiera ekstrakt z korzenia Kudzu, który oddziaływuje na receptory odpowiedzialne za odczuwanie przyjemności z palenia i w ten sposób obniża chęć sięgnięcia po kolejnego papierosa. Druga warstwa zawiera ekstrakt z rooibos, który wspomaga relaks oraz fizyczne i psychiczne dobre samopoczucie. Dzięki czemu guma łagodzi efekty występujące w okresie rzucania palenia jak: rozdrażnienie, problemy z koncentracją, rozkojarzenie.

Sposób użycia:
Zaleca się rozgryźć gumę w ustach. Początkowo może rozpaść się na części, by po chwili powrócić do jednolitej konsystencji. Żuć minimum 20 minut. Przenikanie składników przez błony śluzowe zwiększa przyswajalność substancji aktywnych. Można stosować do ośmiu gum dziennie.

Nie należy przekraczać zalecanej dawki produktu. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem. Zawiera źródło fenyloalaniny.

Opakowanie zawiera 24 dwuwarstwowe gumy do żucia. Guma dostępna jest w dwóch smakach: miętowym i cytrynowym.

Kudzu (Pueraria lobata) jest pnącą rośliną o dużych liściach i cudownie pachnących kwiatach. Występuje w Azji, głównie Chinach, a także w podzwrotnikowych i zwrotnikowych regionach Ameryki. Korzeń kudzu stanowi bogate źródło bioaktywnych izoflawonów (genisteina, daidzeina, daidzyna), które w udowodniony sposób zmniejszają potrzebę sięgnięcia po kolejnego papierosa. Wpływają korzystnie na pracę układu nerwowego osoby uzależnionej lub zagrożonej uzależnieniem, pomaga w procesie odtruwania organizmu. Działa w sposób długofalowy.

Rooibos to unikalne południowoafrykańskie zioło (czerwonokrzew) o działaniu zdrowotnym. Igiełkowate liście i gałązki tej rośliny, znanej również pod łacińską nazwą Aspalathus Linearis, wydzielają wspaniały zapach. Poza Południową Afryką, zioło Rooibos zyskało niezwykłą popularność w Japonii, Niemczech, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych Ameryki, w rejonie Pacyfiku i na Dalekim Wschodzie. Czerwonokrzew polecany jest w leczeniu depresji i wahań nastroju, jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, olejków eterycznych, flawonoidów.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2009 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 2 razy.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
Dxm wspomaga rzucenie palenia. Pewnie większość z was wie, jednak zastanawia mnie jaką terapie stosować do rzucenia nałogu.
Zresztą mi sie nigdy po dxm nie chce palić, chyba że jeszcze nie zaczęło działać.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
palenie pozwala walczyć z paleniem za pomocą ognia a to skuteczne na pewno...
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
onaJegoMac pisze:
zastanawia mnie jaką terapie stosować do rzucenia nałogu.
jak na razie najlepsze rezultaty daje Finicotin + małe dawki alprazolamu w chwilach kryzysu.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.