Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
W przyszłym tygodniu mam operację kręgosłupa i zakładając, że dolegliwości bólowe jakiś czas po operacji znikną i go odstawię - czy czeka mnie skręt? Te dawki które biorę niby nie są takie duże, bo czytałam tu nawet o 1600mg, ale kiedyś 200-400mg mnie robiło na luzie. Po jakim czasie dostaliście skręta, ile braliście trama? Jak przetrwać ten zespół odstawienny? Boję się cholernie, studiuję i muszę jakoś funkcjonować. Proszę Was o pomoc, jestem załamana.
28 stycznia 2020strunasciegnista pisze: Biorę tramadol od 2 miesięcy, z czego w grudniu brałam 1-3 razy w tygodniu przeciwbólowo/żeby się naćpać. Wtedy maksymalnie doszłam do 600mg, potem udało mi się zbić tolerkę pod koniec grudnia do 450mg, po takiej dawce leżałam jak warzywo przez pół doby w euforii. Za to teraz cały styczeń jestem w ciągu i walę non stop 200-400mg, bo ból kręgosłupa nie daje mi żyć, 400mg totalnie nie odczuwam narkotycznie, a 200 już średnio pomaga. Jak nie wezmę to mnie aż telepie, żeby wziąć, więc bywały i dni, kiedy mnie nic nie bolało, a i tak musiałam wziąć, bo bym zwariowała. Teraz pod koniec miesiąca to już moja codzienna rutyna, poza tym teraz ciągle mnie napieprza.
W przyszłym tygodniu mam operację kręgosłupa i zakładając, że dolegliwości bólowe jakiś czas po operacji znikną i go odstawię - czy czeka mnie skręt? Te dawki które biorę niby nie są takie duże, bo czytałam tu nawet o 1600mg, ale kiedyś 200-400mg mnie robiło na luzie. Po jakim czasie dostaliście skręta, ile braliście trama? Jak przetrwać ten zespół odstawienny? Boję się cholernie, studiuję i muszę jakoś funkcjonować. Proszę Was o pomoc, jestem załamana.![]()
Po operacji bedziesz lezec kilka tygodni i bez tego zapasu mozesz nawet dostac padaczki lepiej zrob sobie spore zapasy.
Swoja droga dozylnie po operacji powinnas dostawac morfe z ampulek i jak poprosisz lekarza to napewno tramal bedzie ale nie w dawce narkotycznej takze lepiej se zrob zapasy dobrze Ci radze.
W szpitalu powinnaś powiedzieć lekarzom, że jesteś wjebana w tramal bo inaczej możesz mieć zbyt słabą obstawę lekową podczas i po operacji.
Nie cytujemy posta nad swoim - taurinnn
-max 3x na tydzień
- nigdy day after day, a jeśli dwa dni ON to potem 3 dni OFF
- nie przekraczanie 400 mg / dzień
...pozwoliło mi odstawić to niemal od strzała bez żadnego skręta fizycznego. Może to zasługa szybkiego metabolizmu, tego że od 4 lat uprawiam sport ( średnio 3x tydz 100 min na siłowni + 1x w tyg jogging 10 km). Oczywiście psychiczne wjebnie wystąpiło . Bardzo Mocne wjebanie , bo jak inaczej nazwać układanie planów na nast tydz pod dni " tramalowe", rezygnowanie z urlopu że znajomymi w Jordanii i Chinach ze strachu że tam bd musiał być bez swojego gówienka ( strach przed celnikami - tramadol kolowałem na czarno ) itp.
To psycha jest w przypadku tego leku największym problemem przy odstawce. Nawet nie chce myśleć jak by mnie wjebał np. Oxycodon..
29 stycznia 2020strunasciegnista pisze: mój kolega brał mniej, po 75-225 i dostał skręta..
Ps. Wpisy takie jak np. usera @przodownik z przed roku, także mogą mieć zły wpływ na nieobeznanych z tematem.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.