Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / 4 / 0
Biorę tramadol od 2 miesięcy, z czego w grudniu brałam 1-3 razy w tygodniu przeciwbólowo/żeby się naćpać. Wtedy maksymalnie doszłam do 600mg, potem udało mi się zbić tolerkę pod koniec grudnia do 450mg, po takiej dawce leżałam jak warzywo przez pół doby w euforii. Za to teraz cały styczeń jestem w ciągu i walę non stop 200-400mg, bo ból kręgosłupa nie daje mi żyć, 400mg totalnie nie odczuwam narkotycznie, a 200 już średnio pomaga. Jak nie wezmę to mnie aż telepie, żeby wziąć, więc bywały i dni, kiedy mnie nic nie bolało, a i tak musiałam wziąć, bo bym zwariowała. Teraz pod koniec miesiąca to już moja codzienna rutyna, poza tym teraz ciągle mnie napieprza.
W przyszłym tygodniu mam operację kręgosłupa i zakładając, że dolegliwości bólowe jakiś czas po operacji znikną i go odstawię - czy czeka mnie skręt? Te dawki które biorę niby nie są takie duże, bo czytałam tu nawet o 1600mg, ale kiedyś 200-400mg mnie robiło na luzie. Po jakim czasie dostaliście skręta, ile braliście trama? Jak przetrwać ten zespół odstawienny? Boję się cholernie, studiuję i muszę jakoś funkcjonować. Proszę Was o pomoc, jestem załamana. :płacz:
  • 4603 / 2206 / 1
Boli to w tej chwili "twoja głowa" od braku opioidu. Odstaw ten tramal bo jesteś na ścieżce do pełnego uzależnienia od opioidów.
  • 279 / 55 / 0
28 stycznia 2020strunasciegnista pisze:
Biorę tramadol od 2 miesięcy, z czego w grudniu brałam 1-3 razy w tygodniu przeciwbólowo/żeby się naćpać. Wtedy maksymalnie doszłam do 600mg, potem udało mi się zbić tolerkę pod koniec grudnia do 450mg, po takiej dawce leżałam jak warzywo przez pół doby w euforii. Za to teraz cały styczeń jestem w ciągu i walę non stop 200-400mg, bo ból kręgosłupa nie daje mi żyć, 400mg totalnie nie odczuwam narkotycznie, a 200 już średnio pomaga. Jak nie wezmę to mnie aż telepie, żeby wziąć, więc bywały i dni, kiedy mnie nic nie bolało, a i tak musiałam wziąć, bo bym zwariowała. Teraz pod koniec miesiąca to już moja codzienna rutyna, poza tym teraz ciągle mnie napieprza.
W przyszłym tygodniu mam operację kręgosłupa i zakładając, że dolegliwości bólowe jakiś czas po operacji znikną i go odstawię - czy czeka mnie skręt? Te dawki które biorę niby nie są takie duże, bo czytałam tu nawet o 1600mg, ale kiedyś 200-400mg mnie robiło na luzie. Po jakim czasie dostaliście skręta, ile braliście trama? Jak przetrwać ten zespół odstawienny? Boję się cholernie, studiuję i muszę jakoś funkcjonować. Proszę Was o pomoc, jestem załamana. :płacz:
Po takim czasie i takich dawkach myślę, że się nie obejdzie bez skręta.
  • 384 / 39 / 0
Jestes bardzo silnie uzalezniona pd tramala. Koniecznie zrob sobie w torebce zapas tramala albo w siatce z owocami. Jak pojedziesz na operacje nie powinni Ci grzebac w szafce ale na wszelki wypafek daj to se z tylu za reczniki.

Po operacji bedziesz lezec kilka tygodni i bez tego zapasu mozesz nawet dostac padaczki lepiej zrob sobie spore zapasy.

Swoja droga dozylnie po operacji powinnas dostawac morfe z ampulek i jak poprosisz lekarza to napewno tramal bedzie ale nie w dawce narkotycznej takze lepiej se zrob zapasy dobrze Ci radze.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 4 / 0
@NicNieBralem2000 mam duuuuże zapasy, lekarz mi wypisał 330 tabletek z czego 150 kapsułek po 200mg i 90 doret po 75mg trama i 650 parasyfu, więc o to się nie martwię. mój kolega brał mniej, po 75-225 i dostał skręta..
  • 279 / 55 / 0
@strunasciagnieta Redukuj póki masz jeszcze czas.
W szpitalu powinnaś powiedzieć lekarzom, że jesteś wjebana w tramal bo inaczej możesz mieć zbyt słabą obstawę lekową podczas i po operacji.

Nie cytujemy posta nad swoim - taurinnn
  • 259 / 98 / 0
Od siebie mogę napisać że biorąc tramadol 3 lata systemem:
-max 3x na tydzień
- nigdy day after day, a jeśli dwa dni ON to potem 3 dni OFF
- nie przekraczanie 400 mg / dzień
...pozwoliło mi odstawić to niemal od strzała bez żadnego skręta fizycznego. Może to zasługa szybkiego metabolizmu, tego że od 4 lat uprawiam sport ( średnio 3x tydz 100 min na siłowni + 1x w tyg jogging 10 km). Oczywiście psychiczne wjebnie wystąpiło . Bardzo Mocne wjebanie , bo jak inaczej nazwać układanie planów na nast tydz pod dni " tramalowe", rezygnowanie z urlopu że znajomymi w Jordanii i Chinach ze strachu że tam bd musiał być bez swojego gówienka ( strach przed celnikami - tramadol kolowałem na czarno ) itp.
To psycha jest w przypadku tego leku największym problemem przy odstawce. Nawet nie chce myśleć jak by mnie wjebał np. Oxycodon..
  • 1195 / 223 / 32
29 stycznia 2020strunasciegnista pisze:
mój kolega brał mniej, po 75-225 i dostał skręta..
To zapytaj go jeszcze po jakim czasie brania i masz w przybliżeniu odpowiedź. I patrz radę DexPL.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 259 / 98 / 0
Aha.. studiując ten dział zauważyłem, że mocne zgięcia po tramadolu zaliczają ci , którzy przeceniają jego grzewcze możliwości. Pizdy jak za pierwszymi 10-20 razami już nigdy potem nie będzie. Nie będzie choćbyśmy zeżarli gram i więcej. Druga sprawa- deprecha dzień- dwa dni po zakończeniu krótkiego ciagu... myślę że wielu użytkowników myli niedojebanie ze skrętem . Boi się że się rozkręci bardziej i bierze kolejne dni ( czasem taperując w dół z ulotkowej dawki ) aż do kompleksowego wjebania.

Ps. Wpisy takie jak np. usera @przodownik z przed roku, także mogą mieć zły wpływ na nieobeznanych z tematem.
  • 3 / / 0
Ciąg trwał z dwa miechy (trampek 1g/doba + THC oporowo), skręcić w koncu musiało. Leczyć tą depresje potramkową i bezsenność benzosami czy kwetiapiną? (Posiamdam only Xanax 0,5mg SR, i KETREL 25mg)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.