Wywar- do wody dać skórę i trzymać się proporcji 10 g skór- 100 mg meskaliny (ja chcę dać 45 g skóry), 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego i gotować 2h?
Rada: miej coś zielonego do zapalenia. Jakby po kilku godzinach pojawiła się myśl że jest słabo, to gwarantuję, że jeden, max 2 machy i lecisz daleko. Znam ludzi, którzy nie palili do tego i mówili, że słabo mieli (te same dawki). Szałwia też robi swoje! :)
Może ktoś dać przepis krok po kroku?
-------------------------------------------
Skoro nikt nie pisze jak ugotować kaktusa, napiszę jak ja to zrobiłem. Proszę scalić posty.
7 kaktusów Trichocereus bridgesii obrano z kolców. Kaktusy miały około 3cm średnicy i od 4-17cm długości. Krojenie kaktusa jest trudne te kolce go skutecznie bronią. Użyto obieraczki do ziemniaków, a tu odkrycie: kaktusy należy obierać od dołu do góry. Kolce ładnie schodzą.
Brigdesii sa trudne w uprawie. Miały 7-12 lat i miały trudne warunki. Skubane w polskim klimacie nie chciały dalej rosnąć i dlatego postanowiłem że przyszedł ich czas.
godzina 20:09. Robota rozpoczęta. Pokłułem się.
+umyto kaktusy. Są ofiary w ludziach. Ała!
+ skórki oddzielono obieraczką do ziemniaków po czym je obrano. Wybrano tylko najbardziej zieloną skórkę, mniej zielone wnętrze odrzucono; jest bezwartościowe. Jeden z kaktusów był zgniły w środku. Już najwyższy czas na niego.
+ obrano 7 kaktusów i skórki pokrojono. Są cienkie jak do mizerii. Jest tego dość dużo, skórki przykryły dno garnka. Ładnie to wygląda
+ garnek zalano wodą z kranu i rozpoczęto gotowanie. Stoper START
+ do zawartości garnka dodano miąż z całęj cytryny. Skórki wyrzucono. Miąższ z cytryny pomaga wywarowi.
+mieszanie wywaru co jakiś czas. Wywar się zmienia, brązowieje. zapachem przypomina makiware. Znośnie. Woda z wywaru słabo paruje, roztwór jest jednolity, trzyma swą gęstość. Mało paruje. W przepisie było że należy go gotować nawet 4 h. Przecież wywar powinien wyparować od gotowania w tym czasie. To mam dolewać wodę czy jak?! po 50 min gotowania tego problemu nie było.
+po 57 minutach z powodu kłótni z ojcem zabrano wywar. Roztwór przecedzono przez sito z papierem toaletowym i zlano do dużego kubka.
+Smak wywaru przypomina makiware. Jest... smaczny, lekko kwaśny. Ciepły. spox.
----------------------------
Trip.
Po pierwsze meskaliny było około 300 mg. Dałem ich za mało. Wkręciło mi się że jestem jednym z moich kaktusów. I żyję meskaliną. Myślę ja żyję świadomością, serotoniną i DMT a nie maeskaliną. O.o
Na początku zbierało się na bad tripa. Muzyka mi nie pasowała i to każda jaką próbowałem. Puściłem muzykę meskaline z youtube i dopiero jej końcówka mi się wkręciła. Gdy poszedłem odlać się na dwór czułem życie całej przyrody z mego podwórka. "To żyje" - powiedziałem wskazując na winogrono. Gwiazdy na niebie były boskie, woda dziwna, jedzenie okropne, ojciec popierdolony, czułem empatię, i byłem wrażliwy na kształt i formę. Świat to dzieło sztuki, a raczej zbiór dzieł sztuki.
Jednak działanie numer 1 to... enteogen. Czegoś tak pięknie enteogicznego w życiu nie przeżyłem.
Moich skórek było za mało a chciałem czegoś więcej od meskaliny. Teraz gotuje skórki jeszcze raz teraz dwie godziny i zobaczymy co przyniesie świat.
-------------------------------------------
Nie mogę edytować poprzedniego posta więc piszę kolejnego z ważną informacją.
Gotowanie kaktusów mniej niż 2 godziny to strata materiału. Wywar jest dużo lepszy i mocniejszy!!!!
W przepisie jest by gotować nawet 4 godziny. Nie sprawdzałem ale wierze. 2 h to absolutne minimum
Info dla tych co nie wiedzą.
Scalono posty na prośbę użytkownika. - {owerfull}
San Pedro jak zrobić wywar
Łatwiej:
https://youtu.be/QLeOio-O1Wg?si=STN03ReA4VvQnTRN
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.