Kazik pisze: Wszystkie TRy z bielunia możesz śmiało przekładać na skopolaminę.
Zobaczymy jakto bedzie...jak na razie lyknalem 5 tabl. 4 godz temu, 2 godz pozniej kolejne 5 tabl. Jedyne co poczulem to sennosc. Wyczytalem na erowidzie ze ladowanie 1 dawki doustnie trwa ok 3 godz, wiec czekam na efekt drugiej dawki, ale jestem sceptycznie nastawiony do calej tej skopolaminy, jak dzisiaj nei zadziala, to raczej dam sobie z tym spokoj;p
Psychopath pisze: No dobrze, ale z tego co wiem to najbardziej grozne sa wlasnie miksy alkaloidow tropanowych (jak w bieluniu - atropina i skopolamina). [...] Z tego co wiem, to wiekszosc efektow bielunia bierze sie z atropiny.
Skopolamina i atropina sa uzywane w lecznictwie i jakos nikt od tego nie umiera.
[/quote]
Dawka, odpowiednia dawka. Strychnina też jest używana w lecznictwie.
Psychopath pisze: Pozatym majac wiedze, ile znajduje sie w 1 tabl. mozna dosc dokladnie wycelowac w faze taka, jaka sie chcialo. W bieluniu raz nie ma prawie w ogole alkaloidow, a nastepnym razem jest ich 2-3 razy wiecej niz zwykle.
Psychopath pisze: Zobaczymy jakto bedzie...jak na razie lyknalem 5 tabl. 4 godz temu, 2 godz pozniej kolejne 5 tabl. Jedyne co poczulem to sennosc. Wyczytalem na erowidzie ze ladowanie 1 dawki doustnie trwa ok 3 godz, wiec czekam na efekt drugiej dawki, ale jestem sceptycznie nastawiony do calej tej skopolaminy, jak dzisiaj nei zadziala, to raczej dam sobie z tym spokoj;p
Zostalo mi jeszcze 14 tabl. Moze kiedys zdecyduje sie wziac je wszystkie (tym razem wszystkie rozgryze, polkne i zapije czyms gazowanym). Ponoc dosc mocne efekty pojawiaja przy spaleniu juz 2 tabl. (po 10mg skopolaminy kazda), tyle ze wole tego uniknac, bo dawkowanie jest bardzo ograniczone i mozna przedobrzyc.
Aha, jezeli ktos zdecyduje sie rozgryzac tabl. to lepiej niech przygotuje sobie duzo coli albo kawy zeby zabic smak, bo w slodkiej otoczce znajduje sie bardzo gorzkie skurwysynstwo (imo gorsze niz rozgryziony acodin).
Aha, no i skopolamina to najlepsza znana substancja przeciwwymiotna (nie pamietam gdzie o tym przeczytalem, ale w kazdym razie pisalem juz kiedys o tym gdzies w watku o dxm). Sennosc po 10 tabl. jest dosc slaba, ale wydaje mi sie ze dzialanie przeciwwymiotne jest o wiele mocniejsze od aviomarinu. Do tego cena jest dosc niska (ok 5 zl). Substancja wydaje sie idealna do hamowania mdlosci i wymiotow po substancjach takich jak np tramal albo dxm, tyle ze nie znam interakcji z dxm (a wiadomo ze dxm lubi podbijac dzialanie substancji, np podbija dzialanie aviomarinu ok. czterokrotnie), a w internecie malo jest nt. interakcji skopolaminy z innymi substancjami.
EDIT: Znalazlem o tym dzialaniu przeciwwymiotnym:
Wikipedia pisze: Hioscyna (inaczej skopolamina) - jest skuteczna w leczeniu wymiotów pochodzenia błędnikowego i powodowanych podrażnieniem ścian żołądka. Mimo że jest najsilniejszym dostępnym środkiem zapobiegającym chorobie lokomocyjnej, nie jest powszechnie stosowana ze względu na liczne działania niepożądane.
tak jak kiedyś pisałem dawka 10mg hioscyny jest serio duża. myk jest taki, że w lekach występuje pod postacią bytylobromku, co za tym idzie cytując mp.pl:
" Preparaty hioscyny zawierające jej czwartorzędowe pochodne (metylobromek, butylobromek) charakteryzują się szybkim, choć częściowym wchłanianiem z przewodu pokarmowego, słabo przenikają do płynów ustrojowych, w tym do płynu mózgowo-rdzeniowego. t1/2 wynosi ok. 3 min. Gromadzą się w wątrobie, nerkach i przewodzie pokarmowym."
słabo się przedostaje do mózgu, poza tym t1/2=3min! chyba nie trzeba tłumaczyć. z resztą to logiczne, na angielskiej wikipedi piszą że dawka skopolaminy w lecznictwie to max 0,33mg na dzień.
Cleaner pisze: znalazłem rozwiązanie nurtującego nas tutaj problemu [...]
" Preparaty hioscyny zawierające jej czwartorzędowe pochodne (metylobromek, butylobromek) charakteryzują się szybkim, choć częściowym wchłanianiem z przewodu pokarmowego, słabo przenikają do płynów ustrojowych, w tym do płynu mózgowo-rdzeniowego. t1/2 wynosi ok. 3 min. Gromadzą się w wątrobie, nerkach i przewodzie pokarmowym."
Wyłącznie dla szamanów.
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Ale tylko i wyłącznie w miksie z DXM. A konkretniej z BXM i kodeinką
Zażył bym 450mg deksa i TYLKO 0,5g benzy by tylko delikatnie podkreśliła efekty Hioscyny, a nie całkiem przejęła kontrole...
No i gdy już efekty BXM będą blisko pełni swoich mocy tak jedna lub dwie tabletki scopolanu. No i jeśli coś poczuję to (zależnie od działania) 300mg kody na ustabilizowanie jazdy.
Z tego co Cleaner i Psychopath napisali widać, że nie opłaca się ich łykać więc spróbowałbym spalić.
W ogóle jak myślicie jest jakikolwiek sens i 'techniczna' możliwość spalenia tych tabletek?
Cholernie bardzo ciekawią mnie efekty takiego miksu :-D
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.