Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Jeszcze Nepeta Cataria (kocimietka).

Najlepiej ja palić wraz z tytoniem - na przykład joint - kocimiętka z tytoniem w proporcjach 3:2.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qbengrimm »
nepeta w zielarskim? pierwsze slysze... a nie wie ktos gdzie moge (poza internetem) dostac jej nasionka? i jeszcze leonorusa...
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
A sprawdzałeś w marketach, bądź sklepach typu Leroy Merlin / Ikea ? Myślę, że można natrafić na te nasiona Nepeta Cataria.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 1 / / 0
Nepeta występuje w polsce jako chwast w południowej polsce napewno :-D THX za przepis :*) pozdro
  • 2129 / 27 / 0
Kocimiętkę można dostać w niektórych sklepach ogrodniczych, a jeżeli jej tam brakuje to od czego jest internet ? Nasiona można kupić choćby tu => http://www.24garden.pl/product/id/778,k ... a-cataria-.
Serdecznik syberyjski z kolei jest rośliną miododajną i można go nabyć w sklepach pszczelarskich, np. tu =>http://www.shop.pozytki.pl/shop/article/29/
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 5 / 3 / 0
Przepraszam, że odkopuję, ale przetestowałem wszystkie z podanych propozycji, żadna nie zadziałała, więc szukam dalej, jeżeli ktoś potrafi pomóc, byłbym wdzięczny.
~mirystycyna~
  • 1513 / 25 / 0
Praktycznie wszystko zostało już opisane na forum. Przebrnij przez cały MO może znajdziesz coś dla siebie. Nie wiem jak można by Ci jeszcze pomóc. Nikt raczej nie odkryje nowej marihuaniny dostępnej w sklepie za rogiem - zwłaszcza na życzenie.
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.