Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1516 / 530 / 0
To ona odpowiada za obraz siebie, patrzenie na innych, traumy, wzorce zachowań i nie tylko.
"Uważana jest za podstawę jaźni".

To te obszary są wyciszane, kiedy na psychodelikach tracimy ego i myślimy inaczej, to tam jest większość naszego "ja" które tracimy po dysocjantach.

Właśnie opowiadałem znajomej osobie o tym i jak to cholernie istotna wiedza odnośnie mózgu i... 🫣 z przerażeniem dostrzegłem, że NIE ISTNIEJE o tym strona na polskiej Wikipedii.

Wrzucam więc naprędce jako temat, żebyście się z tym zapoznali, bo przez ten brak zapewne wielu nie wie co to jest i jak to niesłychanie ważne.
signal-2025-02-01-20-11-57-131.jpg
Angielska Wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Default_mode_network

Tłumaczenie automatyczne od duckduckgo: https://en-m-wikipedia-org.translate.go ... r_pto=wapp

W przyszłości chętnie podejmę się jakiegoś opracowania na ten temat, gdyby wstępnie była zgoda na chociaż tygodniowe przypięcie takowego tematu na górze każdego forum (oczywiście pod warunkiem, że uznacie moje opracowanie za wystarczająco dobre). Uważam to bowiem za tak istotne zagadnienie, że chciałbym, aby każdy z dłuższym stażem tutaj się z tym zapoznał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2637 / 37 / 0
Bardzo ciekawe zagadnienie.
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.