Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 117 / 25 / 0
Jestem na buprze już ponad rok i jest elegancko, trochę przytyłem, bo nie ćpa się na głodniaka, żeby lepiej klepło, ale nie aż tak.

Czytałem ostatnio o SIBO, przeroście flory bakteryjnej w jelitach i w przyczynach występowania są między innymi opioidy, a co dopiero mówić o waleniu w ciągu.

Ktoś miał albo leczył SIBO przy waleniu opio?

Wyjebało mi bęben jakbym był w ciąży, poczytałem o tym SIBO, ogarnąłem sobie antybiotyk w receptomacie na to i po 3 dniach brania już mi przeszło i nie wyglądałem jak w 6 miesiącu ciąży. No, ale po jakimś czasie wróciło. Normalnie antybiotyk bierze się 2 tygodnie. Może przy opio trzeba brać dłużej? Albo nigdy to nic nie da, bo nie eliminuję przyczyny?

Skoro antybiotyk pomógł to jestem tym bardziej pewny, że to jest to. Wy nie macie brzucha nadmuchanego jak balon przy waleniu tego gówna? Staram się wypróżniać, ale wiadomo ja to jest. Akurat na to toleracja nie rośnie w ogóle.
  • 352 / 63 / 3
Jak masz sibo to po antybiotyku wejdź na dietę lowfodmap. Mi pomogło
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.