Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 3248 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
czy taki przypadek miał miejsce w moim realnym świecie, czy był snem...
No to jest przejebane, jak duzo spałem w pewnym okresie życia, to wspominałem często z ludźmi którzy mieli to pamietać różne sytuacje. A oni co na to? "O czym ty mówisz?" :D

Ja ogólnie sny miałem od dziecka poryte i np. w przeciwieństwie do mamy nie były to nigdy proste symbole ale złożone fabularyzowane opowieści, dlatego sennik jest dla mnie nie przydatny, bo jest zbyt wiele wątków. Najsmieszniejsze w snach jest to że osoby i miejsca zmieniają sie w czasie i nie ma dla mnie w tym nic dziwnego.

Może sporo tych pokręconych snów wynika z uzywanie dxm i innych psychodelików, ale ja zawsze miałem dziwne wkrety. DXM to tez SSRI wiec... moze... cos jest na rzeczy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
jogurt dlaczego wrzucasz aż 150mg sertraliny? nie jest to za duża dawka? np porównując to do dawki 100mg jest jakaś znaczna różnica na plus? jak z efektami ubocznymi?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
Jak sie laczy ta sertralina z alkoholem? Mozna normalnie pic, jest "fajnie", czy dzialanie alkoholu jest nieprzyjemne?
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3248 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Juz teraz jem fluokseyne wiec ten, nie chce mi sie o tym pisac.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
No to widze, ze pobudzajace i od-leniwiajace dzialanie antydepresantow działa jak sie patrzy %-D
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zeschizowana »
Jem sertralinę, dopiero któryś tam dzień, ale jadłam kilka lat temu i nie odczułam specjalnie jej działania. Natręctwa pozostały do dziś, jakieś przebłyski depresji także są. Tym razem jednak mam nadzieję, że sertralina wyciągnie mój mózg z tej nieustającej rzeźni, czyli przeogromnych natręctw trwających całymi dniami i nocami i przyprawiających o ataki paniki, braku chęci na cokolwiek prócz piwa, depresji, niechęci do ludzi, kontaktów z nimi i rozmów. W ogóle nie wychodzę z domu. No. Zgubiłam wątek. To benzo :). Najwyżej coś dopiszę jak sobie przypomnę.
Uwaga! Użytkownik zeschizowana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
[quote="zeschizowana"]
Jem sertralinę, dopiero któryś tam dzień, ale jadłam kilka lat temu i nie odczułam specjalnie jej działania. Natręctwa pozostały do dziś, jakieś przebłyski depresji także są. Tym razem jednak mam nadzieję, że sertralina wyciągnie mój mózg z tej nieustającej rzeźni, czyli przeogromnych natręctw trwających całymi dniami i nocami i przyprawiających o ataki paniki, braku chęci na cokolwiek prócz piwa, depresji, niechęci do ludzi, kontaktów z nimi i rozmów. W ogóle nie wychodzę z domu. No. Zgubiłam wątek. To benzo ]

od czego ty dziewczyno jestes taka porysowana? od urodzenia cos bylo z czajnikiem nie tego, czy "naduzywalas" jakiegos gowna? szkoda mi ciebie z jednej strony z drugiej cos tam czytam ze tussipect walilas ostro - zawsze mnie ciekawi jak to jest z dziewczynami, chlopak to wiadomo ze latwiej wpasc w zle towarzysto (spotka sie zjeba z [H] w realu i pograne %-D)

jakos sobie nie wyobrazam moich kolezanek z czasow szkolnych i teraz zeby mogly brac sie za leki z apteki nie mowiac o czyms gorszym :-/
Sun Was High (So Was I)
  • 23 / 1 / 0
NiezdrowyAntoś pisze:
zeschizowana pisze:
Jem sertralinę, dopiero któryś tam dzień, ale jadłam kilka lat temu i nie odczułam specjalnie jej działania. Natręctwa pozostały do dziś, jakieś przebłyski depresji także są. Tym razem jednak mam nadzieję, że sertralina wyciągnie mój mózg z tej nieustającej rzeźni, czyli przeogromnych natręctw trwających całymi dniami i nocami i przyprawiających o ataki paniki, braku chęci na cokolwiek prócz piwa, depresji, niechęci do ludzi, kontaktów z nimi i rozmów. W ogóle nie wychodzę z domu. No. Zgubiłam wątek. To benzo ]

od czego ty dziewczyno jestes taka porysowana? od urodzenia cos bylo z czajnikiem nie tego, czy "naduzywalas" jakiegos gowna? szkoda mi ciebie z jednej strony z drugiej cos tam czytam ze tussipect walilas ostro - zawsze mnie ciekawi jak to jest z dziewczynami, chlopak to wiadomo ze latwiej wpasc w zle towarzysto (spotka sie zjeba z [H] w realu i pograne %-D)

jakos sobie nie wyobrazam moich kolezanek z czasow szkolnych i teraz zeby mogly brac sie za leki z apteki nie mowiac o czyms gorszym :-/
Nadużywałam, nadużywałam :). Urodziłam sie zdrowa i tak było długo dopoki nie sięgnęłam po amfetaminę. I dropsy. Co trwało dłuuugo. I tak jak piszesz: złe towarzystwo.
Uwaga! Użytkownik zeschizowana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
Jak jest z libido na sertralinie, bardzo zle czy wraca po czasie do normy? Najlepiej jakby ktos z paroksetyna porownal.

I jeszcze jakby ktos porownal naped, motywacje po sertralinie i po paroksetynie, to juz bym był super wdzieczny.
Ostatnio zmieniony 23 października 2008 przez anonimowy_uzytkownik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 23 / 1 / 0
Hmm. Biorę Asertin już około pięciu tygodniu i muszę stwierdzić, iż sertralina tym razem jest bardzo pozytywna dla mnie :). Początkowo mnie pobudzała nieco, teraz już mniej. Miewam rewelacyjny humor, ale nie zawsze, zdarzają się nawet śmiechawki maleńkie. Natrętctwa dalej są, ale jakby w mniejszym stopniu, choć zdarzają się dni kiedy jest gorzej. Według mnie lek ten jest dosyć skuteczny (przynajmniej u mnie) na depresję czy stany depresyjne. Muszę jeszcze dodać, że gdy spożywam jakiś alkohol, szybciej czuję upojenie niż w wtedy gdy nie brałam asertinu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.