Kolejny zły ruch to odstawienie sertraliny po 2 tygodniach wtf ?? To chyba najdłużej rozkręcający się SSRI w moim przypadku było 3 miesiące czekania. Ale było warto poczekać, teraz lek działa optymalnie dla mnie 10/10
Kolejna głupota w ogóle z tym gwałceniem organizmu bo to najbezpieczniejszy i najneutralniejszy SSRI dla organizmu.
one by one we will take you
Po krótce, 2 lata temu miałem dość ciężkie przeżycia, kontuzja kolan, w 2025 operacje. Od tego czasu mam dużo lęków związanych z kolanami. Tzn. ciągle myślę o nich, czy znowu kontuzje wrócą. Nastrój średni, może lekka depresja.
Od jakiegoś czasu strasznie spadła mi motywacja, chęci do czegokolwiek, rozwoju osobistego.
Wcześniej byłem mega ambitny, w pracy chciałem być najlepszy, studia itp.
Lipiec - wrzesień 2025r. brałem sertralinę 50-100mg. Może było coś lepiej, ale trochę zamulała.
Teraz psychol zaproponował mi właśnie powrót do sertraliny, bo już brałem - lub bupropion. Czytałem trochę, wiem, że jest szansa na aktywiację itp. Czuje właśnie, że brakuje mi dopaminy.
Tylko czy to nie wystrzeli bardziej lęków? Czy może wrócić i próbować sertraliny?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pzdr
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.