Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 17 / 1 / 0
Siema, dzisiaj się zorientowałam, że skończyła mi się serta i muszę czekać do poniedziałku. Odczuję to jakoś jeśli od jutra do pon nie będę brać? Dawka 50 mg brana ponad rok. Do tego mam wenlafaksynę 225 mg jeśli chodzi o antydepy
Z góry dzięki za odpowiedzi
  • 753 / 112 / 0
mogą być brain zapy, takie uczucie szumu i mdlenia na raz na huśtawce, krótkotrwałe i nieco irytujące, dlatego ja to gówno chyba jednak odstawiam, jebać big pharmę, czas na powrót do tych najmocniejsz6ch sajko
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 17 / 1 / 0
Dzięki wielkie za odpowiedz. Do wszelkich szumów już przywyklam, bo mam je na co dzień chyba przez podwyższone ciśnienie przez mieszankę leków, które biore (szum krwi w głowie jakby pociąg zapierdalal przez co jestem otepiona i mam problem z chodzeniem). Przez to, że ta krew jest w głowie to ręce i nogi mam niedotlenione i szybko sie mecze. Pojebane to wszystko, ale chociaż na bani jest spokój, pozdrawiam serdecznie
  • 1421 / 227 / 0
@lorelei115 a bierzesz jednocześnie sertralinę i wenlafaksynę? Jeśli tak to na pewno nie odczujesz braku sertraliny.
  • 17 / 1 / 0
@zburzony Tak, dokladnie i właśnie nie odczułam żadnych negatywnych skutków. O dziwo jest nawet lepiej, bo nie ma tego serotoninowego zamulenia.

A jak już jesteśmy przy tym temacie to da sie coś z tym zrobić czy tylko odstawienie leku pomoże? Jutro wracam do serty i pewnie wrócę też do zamulenia, braku rownowagi i szumu w glowie. Tylko ze mną problem jest taki, że nie chce nic zmieniać w tych lekach i najlepiej jakby był jakiś protip żeby być bardziej "trzezwym" i chodzić normalnie, a leki zostawić w spokoju. Da sie tak? Czy zasugerować magikowi odstawienie jednego antydepu?
  • 1421 / 227 / 0
@lorelei115 może wystarczy zmniejszenie dawki sertraliny. Jeśli to nie pomoże to raczej lepiej będzie sertrę jednak odstawić.
Ja sam obecnie biorę sporą dawkę wenlafaksyny i 200 mg sertraliny ale do tego jeszcze bupropion, bo on niby on z sertraliną najlepiej działa ale nie czuję tego nic a nic.
  • 17 / 1 / 0
@zburzony najlepsze jest to, że brałam kiedyś sertralinę jako jedyny lek i wtedy mnie napędzała. No cóż, zobaczymy. Póki co nie czuję pogorszenia nastroju (5 dzień bez sertry) i fizycznie w końcu jest normalnie, nie czuje tego serotoninowego zamulenia i mogę funkcjonować normalnie, ale ogólnie myślałam nad powrotem do brania escitalopramu (cudownie na mnie działał przed zmianą leków), mam dwa opakowania jeszcze i nie wiem. Czytałam, że esci nie wchodzi w interakcje z wenlą, moze warto by było spróbować, bo świetnie mnie aktywizował, a sama wenla nie daje rady mimo tak wysokiej dawki
  • 34 / 3 / 0
Cześć, brałem kiedyś sertralinę i pamiętam że super działała u mnie na ZOK/OCD, super mnie aktywizowała i przez około rok super działała u mnie na depresję ale niestety nie pamiętam jak działała u mnie na GAD-wiem tylko że u niektórych działa poza wskazaniami (off-label) ale jestem ciekaw jak było u Was?
  • 22 / / 0
Siema czy mogę brać gingko biloba przy sertraline czy ZS?
  • 300 / 53 / 3
sertralina działa na serotoninę, bo jest ssri. Z tego co wyczytałem na forum w temacie o ginkgo biloba (gingko-biloba-t34510-30.html) jest on sndri, więc też działa na serotoninę. Także odradzam
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.