Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
ooo przepięknie to wytłumaczyłeś, naprawdę. Bardzo lubię taką zgrabną łopatologię :cheesy:

Jak to jest z sertraliną i ćpaniem? Wszystkie narkotyki zmniejszają/resetują jej działanie, czy tylko stymulanty?

Nie biorę już prawie miesiąc żadnych dragów i jest naprawdę fajnie. Zastanawiam się, czy w ogóle wracać do ćpania (przynajmniej na czas kuracji), bo jakoś nie widzę w tym sensu :-)
Tylko raz w miesiącu mam takie trzy dni - paranoje, nieprzyjemne myśli, aż w końcu zaczynam ryczeć i chcę umrzeć. Na drugi dzień jest już fajnie, hipomaniakalnie, i w nagrodę dostaję okres.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 84 / 1 / 0
Brać jak najbardziej,na dystymie powinna pomóc co do natręctw i fobii to moja pani psychiatra powiedziała że sertra pomoże ale musi być przyjmowana w większych dawkach od 100mg wzwyż

Ja biore metkata i rzeczywiście zmniejsza oddziaływanie sertraliny byłoby gorzej gdyby nie to że ładuje duże dawki sertry
Uwaga! Użytkownik Louis de pointe du lac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: piwny »
oooo właśnie o to chodzi że nic od ok.4lat(nie liczac MJ raz na pare miesiecy),a dawke zwiekszyłem na 75mg ale chujowo sie czułem i po 5dniach wróciłem do 50mg
w środe mam wizyte i chciałbym coś na spanie,co poradzicie?
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2009 przez piwny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 70 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kubaz »
@piwny ; ja dostałem Imovane na sen , wsumie to pierwsze tabletki jakie biore na sen . Ale są wg mnie ok , łatwo zasnąć .
Uwaga! Użytkownik kubaz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
@gynoid dziekuje
kiedys wydawalo mi sie ze wszystko zmniejsza i resetuje jej dzialanie ale okazalo sie to bledne jesli nie ma ciagow i od czasu do czasu walne pare piwek, zaladuje jakies baclo, kode itp. to na drugi dzien jest OK a nawet lepiej bo na 2 dzien mam jeszcze fajna fazke post dragowa ;) (nie przeginam z iloscia wiec nie ma kaca) i zycie toczy sie wesolo i przyjemnie ... a te resety byly tylko na poczatku ...

jednak feta czy koks definitywnie gwarantuje mi dola i deopreche i dochodze do siebie z tydzien czasem dwa jak poprzeginam

@piwny - no to moze dlatego ... co do mj to polecam Ci wieczorkiem przed spankiem buszka ... a docenisz i urok mj i wyspisz sie lepiej, tak jak pisalem na problemy sex. polecono mi na tym forum mirtazapine i okazalo sie to swietnym polaczeniem ... humorek dopisuje, spie jak susel, rozne efekty wiekszych dawek sertraline jakby oslably lub przemienily sie w cos przyjemnego ... i tak sie sklada ze to lek nasenny :)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 2 / 0
dzieki za rady,ale co do mj to nie wiem czy to bedzie dobry pomysł,przestałem palić bo nie mogłem się dogadać z ludzmi,wydawało mi się ze wiem co myslą :nuts: ,a gadali zupełnie co innego,chociaż jak nieraz przypale to ze 2dni taki fajnie spokojny jestem że nawet jakiś film mogę obejżeć
  • 341 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: F22 Raptor »
PIWNY A wydawało ci się że ludzie myślą o tobie dobrze, czy źle, bo to jest ważne :) Bo jak pojawiały ci się złe myśli to jestes wśród 80% ludzi z lękami, na których MJ źle wpływa.. Wywleka różne schizy i przemyślenia .

U mnie np, MJ powoduje silną blokade emocjonalną i Fobie społeczną .. Straszna rzecz :)
Polecam & Pozdrawiam
  • 176 / 2 / 0
przez pierwsze 2-3 lata było ok.,a nawet lepjej :-D ale pużniej (no zeby nie było że to po samej mari,doszła amfa,piguły kwasy i morze wodki)to już koszmar,wszystko odbierałem z podtekstem oczywiście negatywnym,wszyscy to oszusci którzy tylko prubuja cie podstepnie podejsc,wykorzystać,zdołować aby poczuc się lepiej twoim kosztem,zresztą tak mam do dzisiaj no i blokade i fobie tez mam,prubuje z tym walczyc bo zajebiscie przeszkadza mi to w życiu,ale jestem tak głeboko przekonany co do swoich racji że jak narazie to z marnym skutkiem,chociaż pod wpływem sertraliny ... i w tym momencie zgłupiałem,jeszcze tego nie ogarniam do końca :-)

ta sertralina to jednak w jakims stopniu działa bo forum przegladam od jakiegos czasu a dopiero teraz odważyłem się napisać ^_^
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2009 przez piwny, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Wiecie co dziwnie się zacząłem czuć po południu. Strasznie osłabłem, jakaś silna deprecha się załączyła, jakieś tłumienie w głowię, czuje się naćpany, mam opóźnioną reakcje, czasem nie kumam co ktoś do mnie mówi. :moody: Nudności spore. Czuje się jak jakieś wyprane z emocji coś, odczłowieczony, obłąkany. brrrrrrrr Myśli samobójcze owszem też się przewiajają. Powiedzcie mi, że to przejdzie. :huh:
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2009 przez aree1987, łącznie zmieniany 1 raz.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 176 / 2 / 0
spokojnie przejdzie,mi w 2-5 dzien sie pogorszyło,normalnie katastrofa,miałem takie osłabki ze sie kładłem na ławce,albo przy stoliku tam gdzie akurat byłem,a w domu to czarna rozpacz ;( wyłem jak dziecko,wszystkie objawy depresji sie nasiliły,ale puzniej powoli wyszło słonce ;-) i tego sie trzymaj
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.