Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 68 / 10 / 0
@Lifeislife Skończyłem dzisiaj pierwszy listek 50 (przez 8 dni brałem pół).

Biorę równocześnie Bupro, kurkuminę i ash, więc ciężko mi stwierdzić, czy delikatna poprawa w pewnej kwestii jest dziełem Serty czy któregoś z powyższych.

BTW: Zaczynam się jej trochę bać. Wczoraj miałem lekką depersonalizację. Jako że derealizację już mam, wolałbym nie dostać drugiej części do kompletu.
  • 3 / / 0
Lekarz przepisał mi sulpiryd. Brałem go miesiąc. Przez 2 tygodnie po jednej tabletce 50mg a następne 2 tyg po 2tabletki. Fajnie się czułem po nich ogólnie mi się poprawiło ale zauważyłem że mi cycki zaczęły rosnąć a to jest skutek uboczny tego sulpirydu. Poszedłem powiedzieć lekarzowi i przepisał mi setaloft sertralinę. Biorę go już 9 dzień. Po pół tabletki przez pierwszy tydzień czyli 25mg i miałem podnieść po tygodniu jak się nie poprawi. Więc podnioslem do 50mg(cała tabletka). Czuję się jak gówno. Głowa mnie boli cały czas. Nic mi się nie chce. Zasnąć ciężko strasznie. Czy to normalne że się tak źle czuje? Już mnie szlak szlag trafia.. Kiedy to zacznie działać jak wgl zacznie. Pomóżcie :uwaga:

Nie używaj nazw wyłącznie generycznych, bo nie każdy jest na bieżąco z Kompendium leków. I pisz w wątkach na temat interesującej Cię substancji. - surv
  • 8103 / 906 / 0
@Wariacik12345
Ból głowy to norma przy sertralinie, tez miałem.Te problemy z zasypianiem to przez pobudzenie po sertrze.Po ponad dwóch tygodniach wszystkie skutki uboczne przejdą.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3 / / 0
Właśnie godzinę temu zaczęło działać. Chodzę strasznie pobudzony i roztrzesiony. Nie mogę w miejscu ustac. Niby się chce coś ale niewiadomo co. Szczęka mi lata i jakieś triki jakby nerwowe mam. Nie mogę się na niczym skupić. Tak jest tylko na początku? Czy cały czas taki roztrzepany będę chodził?
  • 12 / / 0
Cześć. od października przyjmuję Zoloft 75mg codziennie, dziś postanowiłem zrobić sobie obszerne badania krwi. Wątroba, morfologia itp bardzo OK, niemniej niewłaściwie wyszło żelazo [67 przy ref 65-175] i najgorsze - amylaza w moczu 1050[!] U/l przy ref mniej niż 270 U/l, czyli prawie 800 U/l więcej. Lipaza we krwi wyszła ok. Czy miał ktoś może podobny przypadek zwiększania amylazy po przyjmowaniu Zoloftu albo czegokolwiek innego z tej grupy SSRI? Raczej żadnych objawów nie mam, może trochę wzdęcia i bóle brzucha, ale nic wielkiego.
  • 113 / 21 / 0
23 kwietnia 2019Wariacik12345 pisze:
Właśnie godzinę temu zaczęło działać. Chodzę strasznie pobudzony i roztrzesiony. Nie mogę w miejscu ustac. Niby się chce coś ale niewiadomo co. Szczęka mi lata i jakieś triki jakby nerwowe mam. Nie mogę się na niczym skupić. Tak jest tylko na początku? Czy cały czas taki roztrzepany będę chodził?
Minie po +- dwóch tygodniach. Ale uwierz, za kilka miesięcy zatęsknisz za tym stanem podbudzenia i gotowości do działania - ja jestem po 3 miesiącu sertry, musiałem zmienić dawkowanie na całość wieczorem, bo mnie zaczął ten lek usypiać i spałem po kilka godzin dziennie. Ah jak to było dobrze wstawać o 6 na równe nogi, jakbyś w ogóle nie spał i zapierdalać na uczelnie z uśmiechem na mordzie i ochotą do działania.
  • 8103 / 906 / 0
Mi na początku branie sertraliny najbardziej się podobała ta obojętność, spokojna ocena sytuacji bez zbędnego rozważania co do tego mam skłonności.Pobudzenie tez było super.Czułem się jak po malej dawce MDMA. :extasy:

Ze skutków ubocznych to bóle głowy, pleców, hipertermia, rozstrojony żołądek (brak apetytu i biegunka).
Później sertra zaczęła mnie zamulać i postanowiłem, ze wracam do benzodiazepin - wiem, ze to nie antydepresanty ale lepiej dla mnie sprawują funkcje antydepresyjna.
Brałem owy antydepresant około miesiąc, dodam, ze podczas tego zero dragów, nawet anksjolityków.Tylko kawa :kawa: i szlugi :papieros:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3 / / 0
Narazie 10 dzień z ta sertralina. Coś działa ale mam nadzieję że będzie lepiej. Lepiej działał na mnie sulpiryd takie odnoszę wrażenie ale zobaczymy co będzie dalej. Chodzę taki otepialy czasami a te napady gorąca mnie rozwalaja. Rano to jest masakra wstać. Jakaś tam chęć do działania jest ale tylko troszkę się poprawiło. Jak się nie rozkręci jeszcze przez tydzień to zwiększać dawkę?
  • 134 / 3 / 0
Cześć. zacząłem przyjmować sertraline, z uwagi że ciepełko na dworze to dzisiaj napilbym się piwka albo 4 piwka, każdy powód dobry, na warcaby ani ćwiczenia matematyczne nie mam dziś ochoty . Wyczytałem tutaj na forum że nie powinno się łączyć z alko że względu na efekt resetujacy antydepresant. I tu rodzi się pytanie, wiedząc że alko to depresant to taki miks niweluje działanie antydepresyjne leku czy ogólnie działanie leku? Ja przyjmuje ten lek na nerwice natrectw więc mam zagwozdke teraz, pić czy nie pić. Oto jest pytanie. Pewnie i tak wypije bo piwo już kupione i mięso na grill też ale chciałbym się od was dowiedzieć na przyszłość. Pozdrawiam ciepło
  • 948 / 278 / 2
Jedno piwko nie zaszkodzi, cztery mogą spowodować znaczne pogorszenie nastroju z rana z przyczyn wiadomych. Kac na SSRI bywa silniejszy, u niektorych pojawiają się migreny. Reset jako taki, o ile dobrze to rozumiem, nie następuje, ponieważ alkohol mimo działania depresyjnego na OUN nie ma wiele wspólnego z działaniem antydepresyjnym SSRI. Nie działają one na siebie antagonistycznie.

Ogólnie przeglądając ten wątek i wypowiedi masy użytkowników można wywnioskować, że nie warto.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.