Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 373 / 3 / 0
jogurt pisze:
@up Od razu wpierdalaj sertraline razem z trazodonem dopóki ci sie on nie skończy. Trazodon jest innym rodzajem antydepresantu, nie jest ssri, nie trza kombinować.

U mnie sertralina powoduje znaczne obniżenie apetytu i chudne i to dość szybko. Prawie cały dzień czekam na zjedzenie czegoś, bo tak mi sie nie chce. Smak zubożony też nieco. Jak pale jem i tak mniej niż bez sertry. Natomiast chyba nie kurowałem sie dłużej niż 4m-ce nigdy, więcmoże dlategonie odczułem tycia.
Nie odczułeś tycia tylko spadek apetytu bo to normalne przy inhibitorach wychwytu zwrotnego serotoniny.
Zobaczcie sobie w jaki sposób działa Meridia i czemu tak ludzie po niej chudli.
Żeby przytyć na SSRI to już chyba trzeba mieć talent.

@Krism
Każdy lek działający na serotonine powiększa apetyt? Gorzej bzdury nie słyszałem. Przecież po tramadolu to się już w ogóle głodu nie czuję. Widziałeś kiedyś grubego opioidowca? Ja nigdy.
Burneika bierze na masę... HA ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
No trudno żeby taki koks przyznał się, że bierze z powodu agresora czy porytej głowy poprzez sterydy.
Pewnie na pudelku przeczytałeś te info, albo podobnym serwisie ;/

Wkleiłeś sobie coś ze stronki co pasuje dla Twego toku myślenia.
Ciekawe czemu prawie wszędzie, łącznie z ulotkami piszę o obniżeniu apetytu, jego braku, lub też spadku wagi.
GDyby było tak jak mówisz to na anoreksje dawali by SSRI, a nie mianseryne.

PS. Potwierdzone na co najmniej 6 osobach, może i więcej, ale tylko oni przychodzą mi do głowy na te chwilę. O jejku jejku, nie chce mi się kłócić, ale przecież spadek apetytu, libido itp itd. jest normalne na SSRI.... ;/ Może ktoś przytyje, ale nie wiem jakim cudem. No chyba, że mowa o kimś co się leczy i jara zielsko, lub piję alkohol.
  • 3955 / 146 / 0
#KWESTIA OSOBNICZA
  • 410 / 23 / 0
samuraxo pisze:
No trudno żeby taki koks przyznał się, że bierze z powodu agresora czy porytej głowy poprzez sterydy.
Hahahaha co za kompromitacja, sprawdz sobie w SJP slowo "ironia" %-D
samuraxo pisze:
Ciekawe czemu prawie wszędzie, łącznie z ulotkami piszę o obniżeniu apetytu, jego braku, lub też spadku wagi.
To naprawde chyba nie posiadasz zdolnosci czytania ulotek ze zrozumieniem :D W ulotce do kazdego SSRI jest napisane jasno "spadek lub wzrost wagi", cZasem jest tak, jak np. przy Sertagenie, ze spadek jest wrzucony do czestych, a wzrost do rzadszych - "Czeste: brak laknienia, niezbyt czeste - zwiekszenie apetytu":

http://leki.urpl.gov.pl/files/Sertagen_50.pdf

Lexapro "Czesto: zwiekszenie masy ciala::
http://www.lundbeck.com/upload/pl/files ... Ulotka.pdf

Citalopram Teva "Czeste: zmniejszenie masy ciala lub zwiekszenie masy ciala"
http://www.teva.pl/_itemserver/produkty ... _09_05.pdf

Anafranil - nie SSRI, ale serotoninergik - "Bardzo czesto: zwiekszenie masy ciala":
http://www.teva.pl/_itemserver/produkty ... .09.29.pdf

i tak dalej, ale pokop sobie w internecie bo ja cie tu nie bede z oczywistych oczywistosci edukowal :D Hmm.. a moze po prostu czytamy rozne ulotki? :D

No niektorym trzeba tlumaczyc jak krowie na rowie :-D Poza tym nigdy nie powiedzialem, ze na SSRI mozna przytyc tak samo jak na mianserynie czy mirtazapinie bo te leki wprost z tego slyna.

Poza tym gratuluje instynktu samozachowawczego jesli wierzysz w dobroc firm farmaceutycznych a ulotka to dla ciebie swieta ksiega. Przypomne tylko glosna sprawe z Eli Lilly i BATALIE (doslownie) sadowe ktore trzeba bylo stoczyc, zeby firma musiala wrzucic do ulotki informacje ze lek moze wywolywac trwale PSSD, przed czym Eli Lilly bronilo sie rekami i nogami bo jakos klocilo sie to z marketingowym wizerunkiem pigulki-szczescia

samuraxo pisze:
Potwierdzone na co najmniej 6 osobach, może i więcej, ale tylko oni przychodzą mi do głowy na te chwilę. O jejku jejku, nie chce mi się kłócić, ale przecież spadek apetytu, libido itp itd. jest normalne na SSRI.... ;/ Może ktoś przytyje, ale nie wiem jakim cudem. No chyba, że mowa o kimś co się leczy i jara zielsko, lub piję alkohol.
http://www.paxilprogress.org/forums/sho ... hp?t=53279

Na tym forum sa ich dziesiatki, masa ludzi ktorzy tyli na Paxilu (mniej lub wiecej) pomimo diety i regularnych cwiczen. Ale to tez na pewno same pijoki i cpaki z [H] %-D

Podsumowanie: gadaj z dupa to cie osra %-D

P.S. Ojj chyba komus tu naprawde zal dupe sciska, ze, bez szkody dla kuracji, nie moze sie od czasu do czasu najebac :D No ale przeciez nie kazdy ma prawdziwa, prawilna nerwice lekowa,prawda? ;) :D
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
krism pisze:
samuraxo pisze:
Hahahaha co za kompromitacja, sprawdz sobie w SJP slowo "ironia" %-D
samuraxo pisze:
To naprawde chyba nie posiadasz zdolnosci czytania ulotek ze zrozumieniem :D W ulotce do kazdego SSRI jest napisane jasno "spadek lub wzrost wagi", cZasem jest tak, jak np. przy Sertagenie, ze spadek jest wrzucony do czestych, a wzrost do rzadszych - "Czeste: brak laknienia, niezbyt czeste - zwiekszenie apetytu":

http://leki.urpl.gov.pl/files/Sertagen_50.pdf

Lexapro "Czesto: zwiekszenie masy ciala::
http://www.lundbeck.com/upload/pl/files ... Ulotka.pdf

Citalopram Teva "Czeste: zmniejszenie masy ciala lub zwiekszenie masy ciala"
http://www.teva.pl/_itemserver/produkty ... _09_05.pdf

Anafranil - nie SSRI, ale serotoninergik - "Bardzo czesto: zwiekszenie masy ciala":
http://www.teva.pl/_itemserver/produkty ... .09.29.pdf

i tak dalej, ale pokop sobie w internecie bo ja cie tu nie bede z oczywistych oczywistosci edukowal :D Hmm.. a moze po prostu czytamy rozne ulotki? :D

No niektorym trzeba tlumaczyc jak krowie na rowie :-D Poza tym nigdy nie powiedzialem, ze na SSRI mozna przytyc tak samo jak na mianserynie czy mirtazapinie bo te leki wprost z tego slyna.

Poza tym gratuluje instynktu samozachowawczego jesli wierzysz w dobroc firm farmaceutycznych a ulotka to dla ciebie swieta ksiega. Przypomne tylko glosna sprawe z Eli Lilly i BATALIE (doslownie) sadowe ktore trzeba bylo stoczyc, zeby firma musiala wrzucic do ulotki informacje ze lek moze wywolywac trwale PSSD, przed czym Eli Lilly bronilo sie rekami i nogami bo jakos klocilo sie to z marketingowym wizerunkiem pigulki-szczescia

samuraxo pisze:
Potwierdzone na co najmniej 6 osobach, może i więcej, ale tylko oni przychodzą mi do głowy na te chwilę. O jejku jejku, nie chce mi się kłócić, ale przecież spadek apetytu, libido itp itd. jest normalne na SSRI.... ;/ Może ktoś przytyje, ale nie wiem jakim cudem. No chyba, że mowa o kimś co się leczy i jara zielsko, lub piję alkohol.
http://www.paxilprogress.org/forums/sho ... hp?t=53279

Na tym forum sa ich dziesiatki, masa ludzi ktorzy tyli na Paxilu (mniej lub wiecej) pomimo diety i regularnych cwiczen. Ale to tez na pewno same pijoki i cpaki z [H] %-D

Podsumowanie: gadaj z dupa to cie osra %-D

P.S. Ojj chyba komus tu naprawde zal dupe sciska, ze, bez szkody dla kuracji, nie moze sie od czasu do czasu najebac :D No ale przeciez nie kazdy ma prawdziwa, prawilna nerwice lekowa,prawda? ;) :D

Sorry, ale po tobie już nie wiem czego się spodziewać i z burneiką od razu wziąłem na poważnie, że wierzysz w takie bzdury ; D Sprawdzać nie muszę bo wiem co ono oznacza :)
W ulotce każdego antybiotyku jest napisane, że objawy niepożadane to między innymi zespół toksycznej nekrolizy naskórka, tylko że wystepuje raz na 1mln albo i 10mln.

Anafranil to TLPD, a po nich się właśnie tyje. Ja mówiłem o SSRI bądź SNRI. Tak sama jak mianseryna i mirta słynie z tycia. Tak samo SSRI, SNRI słyną ze spadki wagi, obniżonego apetytu i libido.

P.S. W poście gdzieś tu o antydepach napisałem jak to ostatnio się nawaliłem i o dziwo jeszcze bardziej zmniejszyłem dawke benzo i nie miałem lęków na drugi dzień. Czekałem na to jak na gilotynę, a tu nic. Jestem więc mile zaskoczony przez tianeptynę, a jednocześnie już po prostu nie wiem co w tej bani zachodzi bo to naprawdę dziwne. Jednym słowem teorie poszły się jebać ; )

Co do firm farmaceutycznych itp itd... Ciągle robią nas w chuja, kto wie czy dawno nie wynaleźli leku który jest o wiele skuteczniejszy niż te serwowane nam dzisiaj gówna. Pseudo lekarstwa... Lepiej jednak by społeczeństwo brało co chwilę to nowe gówno i przerabiało 100 leków przez całe życie. Niech zrą, a oni kase trzepią. No, ale cóż, nic z tym nie zrobię.
Ostatnio zmieniony 11 września 2013 przez samuraxo, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 410 / 23 / 0
samuraxo pisze:
Sorry, ale po tobie już nie wiem czego się spodziewać i z burneiką od razu wziąłem na poważnie, że wierzysz w takie bzdury ; D Sprawdzać nie muszę bo wiem co ono oznacza :)
Taaa... yntelygentna proba wybrniecia z sytuacji..

samuraxo pisze:
W ulotce każdego antybiotyku jest napisane, że objawy niepożadane to między innymi zespół toksycznej nekrolizy naskórka, tylko że wystepuje raz na 1mln albo i 10mln.
No jesli dla ciebie "Bardzo czesto" lub "czesto" (bo tak bylo w tych ulotkach), to 1 na mln lub nawet 10 mln to gratuluje znajomosci arytmetyki :D
samuraxo pisze:
Anafranil to TLPD, a po nich się właśnie tyje. Ja mówiłem o SSRI bądź SNRI. Tak sama jak mianseryna i mirta słynie z tycia. Tak samo SSRI, SNRI słyną ze spadki wagi, obniżonego apetytu i libido.
No jesli dla ciebie Anafranil po wzgledem tycia to taka sama kosa jak Mirzaten to gratuluje znajomosci tematu. Tak sie sklada ze TLPD maja to do siebie ze dzialaja tez na noradrenaline (Anafranil mocno - nawet na Wiki pisze ze Anafranil pod wzgledem sposobu dzialania jest jak dobry SNRI) i ja np.na Anafranilu schudlem. A na Mirzatenie przytylem fchuj. To ze ja nie przytylem na Anafranilu nie oznacza ze nie dam wiary osobie ktora mowi ze ewidentnie przez ten lek przytyla, bo wzmozony apetyt i zaburzenia metabolizmu sie z kosmosu nie wziely. Sprawy dzialania lekow sa jeszcze na tyle nie poznane, ze ciezko o jedna sluszna wykladnie.. Ale przeciez ty wiesz lepiej, nie?
samuraxo pisze:
P.S. W poście gdzieś tu o antydepach napisałem jak to ostatnio się nawaliłem i o dziwo jeszcze bardziej zmniejszyłem dawke benzo i nie miałem lęków na drugi dzień. Czekałem na to jak na gilotynę, a tu nic. Jestem więc mile zaskoczony przez tianeptynę, a jednocześnie już po prostu nie wiem co w tej bani zachodzi bo to naprawdę dziwne. Jednym słowem teorie poszły się jebać ; )
To Ty przy twojej prawilnej nerwicy lekowej zagladasz do kieliszka? Chlopie, boj sie Boga!! My, pijaki, cpaki i generalnie symulanci to co innego, my mozemy.. Ale ty musisz dawac przyklad! :-p
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 373 / 3 / 0
Jezu, ty nic nie wyniosłeś z tych moich wywodów ;/
Napiłem się będąc chorym na nerwice lękową, ale po 1,5 miecha kuracji tianeptyną, bo więcej z niej już nie wycisnę. Przy okazji spotkało mnie coś miłego bo pierwszy raz napiłem się i nie umierałem 2-3 kolejne dni. Było OK, co bardzo mnie zdziwiło i do teraz nie wiem jak to możliwe. Czasami trzeba wyjść do ludzi jednak i zadbać też o kontakty z kumplami i bliskimi ludźmi jeśli to możliwe. JA mówiłem o piciu w trakcie jak lek się rozkręca, albo cpaniu podczas leczenia i potem biadolenie, że nie działa. Coś w tym stylu... Nie chce mi się pisać wiecznie o tych samych pierdołach.

Na inne rzeczy po prostu nie chce mi się odpisywać.
Buziaczki :*
  • 410 / 23 / 0
Mysle ze malo kto cos w ogole zrozumie z tych twoich "wywodow". W przeciwienstwie do ciebie ja dalem linki itd, aczkolwiek tak jak mowie, psychiatria to dziedzina medycyny oparta glownie na przeslankach wiec wszystkim ktorzy chca uchodzic za mentora i maja "jedyna sluszna racje" (wlaczajac w to ciebie) pokazuje drzwi :P Ech, nie bede tego ciagnal bo mam w sumie w ciebie centralnie wyjebane.. Amen. A co do buzaiczkow... hmm.. ja ci moge tylko tylek nadstawic, ale to dla ciebie chyba nie pierwszyzna co? :P
  • 373 / 3 / 0
krism pisze:
Mysle ze malo kto cos w ogole zrozumie z tych twoich "wywodow". W przeciwienstwie do ciebie ja dalem linki itd, aczkolwiek tak jak mowie, psychiatria to dziedzina medycyny oparta glownie na przeslankach wiec wszystkim ktorzy chca uchodzic za mentora i maja "jedyna sluszna racje" (wlaczajac w to ciebie) pokazuje drzwi :P Ech, nie bede tego ciagnal bo mam w sumie w ciebie centralnie wyjebane.. Amen. A co do buzaiczkow... hmm.. ja ci moge tylko tylek nadstawic, ale to dla ciebie chyba nie pierwszyzna co? :P
Nadstaw tyłeczek mmmmmmmm.....
Mi się po prostu nie chce już czasami tu pisać i odpisuje nawet z błędami itp itd...
Jak tu wchodzę to po chwili staje się analfabetą, nie wiem, ale te miejsce jest jakieś magiczne i od razu jestem w jakimś Matrixie.
Nie jestem żadnym mentorem, ale prawda taka, że spora większość ludzi na SSRI chudnie, ma brak apetytu i zmniejszone mocno libido. To chyba najpopularniejsze skutki niepożądane. Psychiatria mocno kuleje to fakt, mózg jest bardzo skomplikowany i za dużego pojęcia to jeszcze nie mamy o nim jeśli chodzi o te wszystkie neuroprzekaźniki, funkcje itp itd...NApisałbym coś jeszcze i o tym, że połowa antydepresantów to w sumie nie wiadomo do końca jak działa, ale jestem zbyt leniwy...
  • 410 / 23 / 0
Marines pisze:
Poradziłby mi ktoś jak przejść z trazodonu żeby w miarę płynnie to się odbyło i żeby uniknąć efektów ubocznych nasilonych. Trazodonu biore obecnie 100mg rano i 100mg na wieczór.
Zrob sobie zapas trazodonu jak przechodzisz na SSRI, jak wystapia dysfunkcje seksualne to bedzie jak znalazl. Na samej paroksetynie mialem flaka, po 2 tygodniach na 150 mg Trittico juz niezle mi bryka
  • 283 / 1 / 0
Eh.. zacząłem dzisiaj kuracje sertraliną od 25mg razem z trazodonem i jedyne co odczuwam to znowu irytujące pobudzenie i zespół niespokojnych nóg. Prosiłem lekarza o ropinirol na zng ale on oczywiście wiedział lepiej i nie chciał przepisać. Jak myślicie po jakim czasie to może przejść ?
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.