Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 259 / 1 / 0
Ja mam takie pytanie, czy picie 'do dwóch piw' z częstotliwością ok. co tydzień jebie działanie leku, bliska mi osoba jadła sertralinę robiąc w ten sposób i po ponad miechu terapii stwierdza że to nie dla niej i chce zmiany leku przez senność. Moim zdaniem to przez picie, ale jeżeli się mylę to popraw mie ktoś. I czy w ogóle jednorazowa ilość wypitego alko wyrażana organoleptycznie w odczuwalności jego p-aktywnego działania ma tu coś do rzeczy, czy też nie wolno pić W OGÓLE? Proszę o rzeczowe odpowiedzi
  • 351 / 12 / 0
1 piwo już ma wpływ na działanie przynajmniej u mnie, zamiast spokoju jest niepokój, był czas gdy jedząc serte czułem sie z dnia na dzień lepiej aż kolega dał mi 0,7l w zamian za chyba naprawe pc i kuźwa zjebało się all i zamuliło i tak zostało a mogło być tak pięknie...A więc odradzam..
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
W przypadku Serty alkohol powoduje "wysikanie jej" - i rzeczywiscie - 1 dzien terapi gdzie nie spożyło sie DXM moze wywołac stan pernamentnego doła - imo te środki sa silniejsze w działaniu antydepresyjnym niz TLPD, zaś TLPD - bez kitu - spowodowało, że nareszcie zaczałem odczuwac 1 piwo jak dawniej
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1188 / 5 / 0
Miałem tak po mniejszej dawce (która sie dołacza do leczenia depresji), że któregoś razu stwierdziłem -> skoro generuja chaos w mojej głowie, to czy naprawde jest sens prosic lekarza odrazu o wyższa dawke, uzywana w schizofrenii?
Jeśli nie masz schizofrenii to myślę, że lepiej nie bawić się w większe dawki. To jest grupa leków, która wypruwa z człowieka emocje i uczucia, jeśli nie ma takiej potrzeby lepiej nie eksperymentować.

Picie do sertraliny powodowało mnie ogromną pewność siebie, a na następny dzień lub kilka dni zły nastrój, lęki i paranoje. Wypicie jednego piwa raz na dłuższy czas minimalnie zmniejszy skuteczność terapii, zaś regularne picie dużych ilości alkohol nie tylko zniweluje skutki leczenia, a może też doprowadzić do gorszego stan niż przed leczeniem. Najlepiej było by nie pić wcale, jednak wszystko dla ludzi i umiejąc zachować umiar i zdrowy rozsądek nie powinniśmy zrobić sobie krzywdy.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Krolik1993 pisze:
Jeśli nie masz schizofrenii to myślę, że lepiej nie bawić się w większe dawki. To jest grupa leków, która wypruwa z człowieka emocje i uczucia, jeśli nie ma takiej potrzeby lepiej nie eksperymentować.
wiem co to za leki, ale małe ilości sa uzywane do leczenia depresji

P
Krolik1993 pisze:
icie do sertraliny powodowało mnie ogromną pewność siebie, a na następny dzień lub kilka dni zły nastrój, lęki i paranoje. Wypicie jednego piwa raz na dłuższy czas minimalnie zmniejszy skuteczność terapii, zaś regularne picie dużych ilości alkohol nie tylko zniweluje skutki leczenia, a może też doprowadzić do gorszego stan niż przed leczeniem. Najlepiej było by nie pić wcale, jednak wszystko dla ludzi i umiejąc zachować umiar i zdrowy rozsądek nie powinniśmy zrobić sobie krzywdy.
I mamy piwa, które ma 2% alkoholu. Tudzież możesz sie pobawić w 2x wieksza dawke sertraliny, lub brac PO wypiciu. ale jezeli mozesz nie pic, to niepij. Wyleczysz sie, a i tak alkohol sprzedadza :D
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1188 / 5 / 0
Lecząc się zasmakowałam w słabych, smakowych piwach, jak Cornelius bananowy lub grejpfrutowy. ;) Fajnie wypić coś dla smaku jednocześnie nie martwiąc się o osłabienie leczenia.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
nie słyszałem - gdzie mozna kupic takowe?

Z drugiej strony sama sobie odpowiedziałaś - 2% to IMO też nie jest jakiś alkohol, wypijajac 2 Stephans Bräu grejfrutowe prawie na hejnał nie czułem żadnego efektu zpicia
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1188 / 5 / 0
Corneliusy, o których wspomniałam mają poniżej 3%, a kupić je można w sklepach, w których jest duży wybór piw, czy ogólnie alkoholi. W większości sieciowych sklepów również, tylko w jakichś mniejszych może być problem.

Jak by tak bać się tego alkoholu podczas leczenia, to i cukierka z likierem albo tortu z alkoholem by nie można zjeść. %-D
  • 1343 / 18 / 0
i - paradoksalnie - to jest zdrowe podejscie :))
Widziałem rękę jego
[...]
  • 4 / / 0
Elo, dostałem sertrę na depresję i fobię społeczną, które wywołał u mnie kilkuletni ciąg palenia skuna. Pierwsze 4 dni 50mg, potem zgodnie z zaleceniem 100mg, no i wczoraj minął tydzień. Mam PRZEJEBANE lęki cały czas, wyjebane źrenice, libido to wiadomo w jakim stanie, trochę się ratuję Zomirenem, ale nie chcę przesadzać z tym, bo wjebanie się w benzo by mnie nie urządzało. Czytałem tutaj, że niektórzy tutaj od pierwszych dni się czuli dobrze, drudzy też mieli lęki, ale po tygodniu im przeszły. Ja ich dostałem dopiero jak wskoczyłem na 100mg, pytanie - zmniejszyc/zwiekszyc dawke, czekac dalej? na innych forach czytalem, ze ludzie nawet 1.5 miesiaca mieli lęki po sertrze i chuj im dało cokolwiek
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.