Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Właśnie przyjąłem pierwsza dawkę 25 mg sertaliny (Miravil - 3zł, na "P"), i tak jak przewidywałem, akatyzja się załącza, jak że nie potrafię się skupić nawet na pisaniu tego posta, co dopiero mówić o napisaniu napominającego sms-a do mojego psychiatry, d l a c z e g o, podaje się SSRI w połączeniu z metylfenidatem w terapii ADHD, a nie SSRi z a m i a s t. Efekty na razie pokrywają się z początkowym użytkowaniem wenlafaksyny, m o ż e jest trochę gorzej z ogólna gotowością do podjęcia zadań wymagających koncentracji, jak to oto zadanie (haha)
  • 10 / / 0
Po 6 dniach przyjmowania sertaliny i przejściu od 25 mg do 100 mg objawy uboczne w postaci głównie akatyzji minęły.
Po wrzuceniu dzisiaj po raz pierwszy 100 mg sertaliny zapomniałem o własnych, nierozwiązywalnych problemach i oddałem sie radosnemu skupieniu na mijających chwilach w pociągu.
Efekt jak po 150 mg wenlafaksyny.

Dlatego SSRI są "złe", bo pomagają zapomnieć, dając złudną iluzje szczęśliwości i spokoju, bez względu na czynniki zewnętrzne?

Dlatego, też w terapii ADHD nie powinny być stosowane samodzielnie, bo włączył mi się tryb "ale to jest f a s c y n u j ą c e", czyli zainteresowanie i aktywność względem czegoś, co chce się robić a nie to co się powinno.
  • 373 / 3 / 0
Brałem to samo co TY RPS i z SSRI też nie brałem już tylko tego cuda :)
Ale pierw spróbuje Wenle :P
Podobne sytuacje mamy, co napisałem już w jednym temacie... :)
  • 373 / 3 / 0
Kulwa mam nadzieje, że coś mi da ale skumaj to, że mam panne od niedawna i jestem erotomanem a jak przychodzi moment włożenia to mi wiotczeje haahhaah. Za co boże za co haahhahaha. Przez stres jakiś w bani na bank ;/ Jak zaczne brać wenle to już pewnie mi nawet do formy gumy nie dojdzie ;/ Powodzenia z setrą, może bez kitu pomóc w sumie taka dawka i doxepin + 2 miesiące hehe. Jak nie to juz chyba wj...
Właśnie zobaczyłem, że sie wyebalem w xanax znowu bo mi oczy łzawią lekko teraz. OJj masakra masakra
Miales moze podobne doswiadczenia z maczugą??
Powodzenia
  • 338 / 1 / 0
Jak długo w czasie stosowania utrzymują się negatywne efekty? Biorę ponad miesiąc 50 mg i czasami mam jeszcze sraczkę. Dodatkowo zaczynam miewać myśli samobójcze, wczoraj wieczorem wielki dół psychiczny, wina leku czy gorszego dnia? Czy zmiana dawki coś pomoże? Wizyta u lekarza prawie za miesiąc dlatego szukam rady tutaj.

Pozdrawiam
  • 909 / 19 / 0
samuraxo pisze:
Teraz możesz przynieść mi chusteczki i wytrzeć smarki z mojej buzi ;/
A one skąd? Czy to naprawdę tylko przy pannie nie możesz dojść?

Dajcie szansę tym lekom, naprawdę działają na fobię. Ja jako takiej nie posiadam, dlatego aż przerażało mnie to przyjazne, miłe i uśmiechnięte podejście do społeczeństwa, nawet jego nieznanej części. Jak któregoś razu prawie zaprzyjaźniłam się z babcią klozetową z centrum handlowego zrozumiałam, że zaczynam być szaleńcem-gawędziarzem i zaczęłam się mocno hamować.
Ostatnio zmieniony 08 października 2011 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 374 / 3 / 0
Kurwa, ten magiczny specyfik pomaga jak chuj - w przeciągu tygodnia z czarnej rozpaczy przeszedłem w stan kompletnego zobojętnienia. Właśnie, tylko jest jeden problem: nie strzela mi nawet po 40 min. onanizacji, a już umówiłem się z dziwką na środe :-/ Można jakoś temu zaradzić? Jakbym odstawił od niedzieli do środy, to sytuacja by się unormowała? Proszę o pomoc.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 11 / / 0
Dopiero zacząłem brać sertralinę, 3 dzień i czuję ciszę w bani, erekcja w normie- opóźnienie orgazmu, ale to akurat korzyść. Mogę się zamknąć w swoim świecie i mieć "wjb" na obelgi innych, skupić się na nauce, grze na instrumencie itd. tylko twórczość znika, nie mam weny do tekstów.
  • 953 / 4 / 0
powiem wam, że pierwszy tydzień był do dupy (brałam zotral 50mg). cały czas spałam i to była jedyna rzecz, jaką byłam w stanie robić. a potem... pyk, senność znika, objawy depresyjne też.
no i ładnie ekonomizuję spożycie alkoholu - wchodzi szybciej i mocniej, potrzebuję mniejszej ilości do wstawienia się.
przy dawce 100mg senność przez pierwsze dni jest kompletnie nie do ogarnięcia, ale potem jakoś spokojnie przechodzi, nawet szybciej niż przy dawce 50mg.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 33 / / 0
leci umnie 7 tydzien na 100mg i jest nijako jak by dzialal i nie działał chyba sie rozkreca i nie wiem czy czekac az zatrybi bo sie rozkreca i nie zwiekszac bo bedzie gorzej , czy zwiekszac mysle ze wiecej nic nie da bo serotoniny wiecej nie bedzie i trzeba czekac co wy na to?niby zarybia w 2 miechu miedzy 2-3 miechem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.