Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 189 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rested »
nie moglem nic znaleźć o łączeniu sertraliny z kodeina a na tym mi zależy.
tak 450mg zarzucić, tylko przed wzięciem leku-to ma jakieś znaczenie? Czy ostro zaburzy działanie leku?
Uwaga! Użytkownik rested nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
ma znaczenie najlepiej wrzucic kode jak najpozniej od wziecia sertraline
najlepiej kilkanascie godzin godzine przed difka a nastepna dawke sertraliny po skonczonej imprezie przyjac

zalezy ile tej sertraliny lykasz ale nastaw sie na to ze na sertralinie potrzeba wiecej kody niz normalnie
u mnie dawka 150mg sertraliny = 250mg kody na srednie party a bez sertraliny ubzdrybgole sie tak samo 90mg
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rested »
biorę 50mg, czyli jeszcze jedna apteka do obejścia eh;/
serte biorę pod wieczór czyli rano kod powinna być ok
Uwaga! Użytkownik rested nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
ja tez biore pod wieczor ale ze dzis party to wzialem wczoraj sertraline o 4pm a teraz wlasnie zagryzlem difke zezarlem grapefruita popijam leszka przepalam jointy i za godzine walne sobie 400 kody i mam nadzieje ze mnie zmiecie :D
i gdzies zapodzialem relki qrwa no ale co zrobic

na pochybel leka i depresja :D
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
Witajcie , potrzebuje waszej pomocy .
Jestem z dziewczyna na swiętach i nie wiem jak ona to zrobila ale brakło jej sertraliny , do psychiatry dopiero moze pojsc w czwartek , Mozna na ten okres zastapic sertraline paroksetyna ?, i czy w tak ekstremalnych sytuacjach jest szansa ze sprzedaja Setaloft bez recepty czy nie ma mozliwosci?
EDIT: Dobra juz nie trzeba pojechalismy do szpitala i wypisali recepte.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2010 przez opak, łącznie zmieniany 1 raz.
kapo
  • 312 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ptakowaa »
[quote="opak"]
Witajcie , potrzebuje waszej pomocy .
Jestem z dziewczyna na swiętach i nie wiem jak ona to zrobila ale brakło jej sertraliny , do psychiatry dopiero moze pojsc w czwartek , Mozna na ten okres zastapic sertraline paroksetyna ?, i czy w tak ekstremalnych sytuacjach jest szansa ze sprzedaja Setaloft bez recepty czy nie ma mozliwosci?
EDIT]

Całe szczęście z tym szpitalem.
Bo z dnia na dzień przerzucać się z setry na parox... Ekchm, ja bym nie ryzykowała. :)
Dobrze, że wszystko w porządku.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 25 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tom tom »
nie wiem czemu tak duzo ludzie bierze ta serte , narazie jeszcze przez te 88 stron nie znalazlem uzytkownika ktory by zanotowal jednoznaczna poprawe i chodzi mi o styl napisania tego" tak ten lek wyleczyl mnie calkowicie zapomnialem co to jest jebana fobia i depresja" tylko w stylu "no troszke lepiej jest" kurwa o co chodzi z takim opisem przeciez mozna sie domyslic na milion sposob znaczenia takiej wypowiedzi ..oczywiscie jakby sie ktos domyslal moje emocje w trakcie pisania tego sa calkowicie neutralne pomimo wulgaryzm nie przejawiam agresjii :D ciekawy jestem tez czemu ludzie nie prubuja lexapro , o wiele wiecej pozytywnych opini w necie i prawie kazda osoba zadowolona z tego antyperspiranta , aha wiem ze nie ma najlepszego leku jak juz ktos bedzie sie prubowal madrzyc normalka tez ze kazdy reaguje indywidualnie ale kolejna rzecza jest to ze udowodniono lepsza skutecznosc lexa od serty w badaniach klinicznych pozatym cechuje go jeden z silniejszych wychwytow serotoniny z wszystkich anty.
Uwaga! Użytkownik Tom tom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Zgadzam się. sertralina jest przereklamowana. Polecam wenlafaksynę ale trzeba uzbroić się w cierpliwość nawet 4mce...
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 454 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: zibimark »
Statystycznie najskuteczniejszym na swiecie lekiem przeciwdepresyjnym jest obecnie Wenlafaksyna,oznacza to tyle ze sposród wszystkich remisji depresji najwiekszy odsetek był wsród pacjentów stosujacych ten własnie specyfik przy zachowaniu takiej samej ilosci wypisanych nań recept w stosunku do innych antydepresanów...w kazdym badaniu wenlafaksyna jest skuteczniejsza od wszystkich SSRI w leczeniu depresji
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
O co poprosić lekarza, jeśli zamiast sertraliny chcę coś, co doda mi odwagi do działania (czy więc odwagi w ogóle? ale żebym ludzi na ulicy nie zaczepiała...). Jestem gotowa przyprzeć lekarza do muru, żeby wypisał mi to, o co go poproszę. Ale o co?
Jak przed tym odstawić sertrę? (chcę być przygotowana na zmianę leku przy najbliższej wizycie, więc chcę już odstawiać).
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.