uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
...witam wszystkich ogrodnikow !
Po skonczonych doswiadczeniach z pierwszym indoor (zalaczone fotosy) musialem przerwac dalsze badania i przenioslem sie do szafy o powierzchni m2 i wysokosci 2m gdzie chodzi HPS 400W nie bede sie rozpisywal o innych szczegolach zaznacze tylko ze w odsieczy czeka kolejne 400W ktore uruchomie podczas flo...
Poczatkowo w 50l wanience rosly dwa pomidory(pestki hazexskunk F2), po przelaczeniu 12/12 jeden z nich okazal sie osobnikiem meskim. A wiec pozostala jedna pani ktora po powrocie na veg sprawnie przycinana b. ladnie sie rozkrzewila (moja pani ma miesiac,fotosow aktulanie nie posiadam) Zamontowalem siatke poniewaz moim celem byl scrog lecz dreczy mnie pytanie czy zbiory beda duzo wieksze niz przy np lst ? Miejscowa nie jest zbyt pewna a zapach staje sie coraz bardziej intensywny. Przy zmianie na flo zapach jest praktycznie niewyczuwalny(jedynie pod koniec wybitnie wali) wiec zastanawiam sie czy olac scrog ? ? ? Filtr weglowy raczej nie wchodzi w gre...
1st indoor
http://img251.imageshack.us/my.php?image=end0269gr.jpg
http://img263.imageshack.us/my.php?image=end0319dx.jpg
http://img469.imageshack.us/my.php?image=end0360bw.jpg
http://img263.imageshack.us/my.php?image=end0400ie.jpg
http://img386.imageshack.us/my.php?image=end0417hk.jpg
http://img386.imageshack.us/my.php?image=angel0ub1.jpg
peace
Uwaga! Użytkownik James Bond nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
imho jest spora przewaga screena, ale na własnym przypadku niebede udawadnia, bo oczywiscie nigdy nic nie sadziłem (oprucz kaktusów ;-) )

widziałem jak ze screena, i hydro człowiek wyciągnoł 450g. przy lampie 400W, a o takich wynikach z lst indoor, niesłyszałem :-(
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: James Bond »
Ziolo pisze:
widziałem jak ze screena, i hydro człowiek wyciągnoł 450g. przy lampie 400W, a o takich wynikach z lst indoor, niesłyszałem :-(
moze i wyciagnol...lecz nie mam zadnego doswiadczenia jesli chodzi o siatke. Wlasnie wrocilem z ogrodka i po pol godzinnym wpatrywaniu sie w pomidora nie mam pojecia jak sie za to zabrac tym bardziej ze gorne odgalezienia juz dotykaja siatki ktora jest zawieszona na wyskokosci 45cm. Przez scrog rozumie prowadzenie rosliny w oczkach siatki hmm skromnie licze ze potrwa to jeszcze z miesiac az zapelnie 3/4 powierzchni http://www.mariuana.it/scrog/scrog7.html
Gdzies na zdieciach widzialem ze koles kladzie siatke na wyrosnietego,pochylonego krzaka i po sprawie hmm zastanawiam sie nad takim wlasnie rozwiazaniem? Prosze o komentarz tej metody...czy ktos cos podobnego stosowal? Doczytalem sie rowniez ze w przypadku haze podczas flo dobrze jest ustawic timer 10/14 hmm w ktorej fazie mozna to zastosowac? Od poczatku czy pod koniec ?
PeAcE
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2006 przez James Bond, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik James Bond nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
halo...nikt nie ma nic do powiedzenia :-/
Postanowilem pomidora rozlozyc na lopatki hard lst , wszytskie odgalezienia sa ustawione pionowo, oberwalem wieksze liscie zalozylem siateczke i po 2 dniach ladnie wszytsko rosnie do gory, teraz bede wpuszczal wszystkie koncowki w oczka siatki hmm
Pomidor ma 1,5 miecha hmm jak myslicie przelaczyc juz na flo? No i co z tym 10/14 w przypadku HaZe ? Dokladac 2ga 400W na flo czy jedna w zupelnosci wystarczy (mysle ze dam rade utrzymac odpowiednia temperature)
PoZdrO
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2006 przez James Bond, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 110 / / 0
Nieprzeczytany post autor: LIKEGROW »
dobrze robisz! połaczenie scroga z lst jest bardzo dobrym rozwiazaniem, pamietam jak ktos z polaczkow na og to robił i to przy 100W hpsie i bardzo ładnie mu porosło, zycze powodzenia pozdro!!
LIKEGROW
  • 11 / / 0
LIKEGROW pisze:
dobrze robisz! połaczenie scroga z lst jest bardzo dobrym rozwiazaniem, pamietam jak ktos z polaczkow na og to robił i to przy 100W hpsie i bardzo ładnie mu porosło, zycze powodzenia pozdro!!
...dzieki
>> pomidor ladnie sie rozwija po nalozeniu siatki na hardcor'owe lst mam zapelniona wiekszosc, dbalem o to by kazde zakonczenie odgalezienia znajdowalo sie w oddzielnym oczku, musze przyznac ze z lotu ptaka ladnie to wyglada. Popracuje dzis nad tym aby szczyty startowaly mniej wiecej rowno bo mysle ze dzis rozpoczne flo <POLSKA-NIEMCY> W zwiazku z tym oswiezam pytanie i dziekuje za liczne odpowiedzi :scared:
z BoGiEm....
@co z tym 10/14 w przypadku HaZe ? hmm w ktorej fazie mozna to zastosowac? Od poczatku czy pod koniec ? Dokladac 2ga 400W na flo czy jedna w zupelnosci wystarczy (mysle ze dam rade utrzymac odpowiednia temperature)
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2006 przez James Bond, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 11 / / 0
James Bond pisze:
Popracuje dzis nad tym aby szczyty startowaly mniej wiecej rowno bo mysle ze dzis rozpoczne flo <POLSKA-NIEMCY> W zwiazku z tym oswiezam pytanie i dziekuje za liczne odpowiedzi :scared:
z BoGiEm....
...mam nadzieje ze harvest okaze sie bardziej udany niz wystep NASZYCH reprezentantow na MS lol
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MINOR »
a gdzie mozna kupic taką siatke ???
Uwaga! Użytkownik MINOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
MINOR pisze:
a gdzie mozna kupic taką siatke ???
-hmm...zrob sam /ramka,sznurek,wkrety do gipsu,linijka,olowek,wkretarka/ oczka 5x5. Potrzymaj te dwa
grapefruit'y na vegu az osiagna wysokosc okolo 40cm, najlepiej teraz przytnij glowny szczyt, bedziesz mial kilka odgalezien wiecej, ktorymi po osiagnieciu wyzej wspomnianych 40cm rozkladajac krzaka poziomo /kazda galazka w innym kierunku/ zapelnisz oczka siatki.
-ten dolomit bym sobie odpuscil i zawiesil lampe okolo 30-40cm od szczytu. Duze donice, pomidory ustawione po przekatnej, pochylone /hard lst/ w przeciwnych kierunkach. Poprostu uzyj wyobrazni i bedzie ok... :rolleyes:
PoWoDzEnIa
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MINOR »
ale moge tak zmienić z flow na veg znowu >>>???
Uwaga! Użytkownik MINOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).