Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 300 / 6 / 0
Moja babka miala kiedys rozne ataki (nie pamitam bo lepek bylem), wiem ze sie rzucała z miotła na moja rodzine oraz prawie pobiła moja matke. Lekarz dal jej perazinium, ale przez to babka jest jak warzywo, ogolnie ma kondycje jakby miala ze 100 lat (a ma ok. 70)

Jest jakas inna forma terapii?
  • 3309 / 22 / 0
A jaka dawka? Innych, lepszych leków jest mnóstwo. Perazyna jest dość ciężka. Sam to brałem na objawy nerwicowe i problemy ze snem, ale z perspektywy czasu nie wróciłbym do tego.
sqrt(666)
  • 809 / 15 / 0
Też brałem perazynę, 2x50mg z powodu fobii społecznych i wyśnionej przez psychiatrę psychozy. Byłem taki otępiały, że cały dzień opierał się na systemie zjeść,zapalić,spać i tak przez dwa tygodnie. Jest inna forma terapii, wiadomo, a jaka będzie najlepsza to już zależy od babci. Są ludzie ... i ludzie.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 5841 / 1211 / 43
Ewentualnie odprawić egzorcyzm . A tak na serio to po lekach w dużej dawce człowiek wygląda jak roślina.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3127 / 27 / 0
london5 pisze:
A tak na serio to po lekach w dużej dawce człowiek wygląda jak roślina.
[ external image ]

A poza tym schizofreNia, nie schizofremia. Co do pytania, to nie wiem, jakiej odpowiedzi się spodziewałeś. Zabierz babcię do Peru na tygodniowe rytualne picie ayahuaski z szamanem.
High, how are you?
  • 300 / 6 / 0
Widze ze obaj znamy Heisenberga :cool:
spodziewalem sie takich postów sam myslalem czy ja do mnichów tybetanskich wyslac hehe
a dawki ma jakies gigantyczne, kupuje po kilka-kilkanaście paczek.
rozmowa z nia wyglada tak:
-hej, dzwonilam bo cos telewizora nie umialam wlaczyc
-moze czerwony przycisc na pilocie
-aha aha a ty co robisz?
-nic (akurat se zygalem na zwale)
[ external image ]
a co tatus robi?
- TEZ NIC
-aha to ja bede konczyc
=
(pol godziny pozegnan chociaz meszkam pietro nad nia)
pytanie tylko jest szanssa ze jej sie cos poprawi czy juz jej za bardzo wyjaralo MUSK....
  • 909 / 19 / 0
Raczej nie ma szans na poprawę, a te tabletki najczęściej prowadzą do stępienia uczuć i otępienia, degeneracji mózgu gorszej niż mikrowylewy!
Psycholog twierdzi, że najlepiej działa terapia przez pracę i sztukę - skupienie się na fizycznych czynnościach, dzięki którym nieco ogranicza się te psychiczne. Sama sztuka pomaga też uporządkować psychikę, daje ujście urojeniom.
Ale nie wiem czy i w jakich szpitalach przeprowadza się taką terapię, bo zazwyczaj to faszerują lekami.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2011 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3127 / 27 / 0
No i pozostaje kwestia, że niestety osoby starsze u nas spisuje się na straty, więc jeśli śpisz na kasie to możesz zafundować babci pobyt w jakimś ośrodku, gdzie się nią odpowiednio zajmą, ale jeśli nie, to chyba nie ma zbyt wielu opcji...
High, how are you?
  • 2878 / 21 / 0
Przeprowadź matanazję.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.