Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Czasami ma się uszkodzony układ nerwowy i kłopoty z zapamiętywaniem i ogólnie z pamięcią, wtedy jest to schizofrenia psychiatryczna do leczenia chemią czyli lekami z tej dziedziny, i psychologia jest tego składnikiem, ale psychiatryczne i neurologiczne dolegliwości mogą powodować potrzebę dodatku w temacie psychologii. Ja sam jestem zdrowy psychologicznie, ewentualnie mogę dowiedzieć się czegoś nowego z tematu psychologii we własnym zakresie zrozumienia, lub za pośrednictwem wiary i wiedzy którą przekazuje mi psycholog. Jeśli ktoś się zapyta jak się czuję to jest to normalne i to jest to psychologia, ale jednocześnie nią być nie musi. Tak jakby zdrowe odżywianie się nazwać od razu medycyną.

Fuzja - D5

Kurde mam problem, bo zdrowieję ze stwierdzonej ponad 20 lat temu schizofrenii, tzn przynajmniej schodzę z krzyża po latach umierania za ludzkość, i rozumiem doskonale swoje myśli nowe i te stare kiedyś niezrozumiałe, oczywiście warunek leczenia farmakologicznego nie przerwany pod żadnym pozorem, ale też z drugiej strony paradoks, bo przez pisanie w pamięci książki o myśleniu własnym, chyba wszystko już przemyślałem w różnych rodzajach samopoczucia, i czuję niby spokój, ale jest on jakiś pusty, dziwne że pomimo wiary w psychologię która kiedyś była zaczepieniem i kotwicą potrzebną do działania, jest teraz trochę jak naiwna autosugestia wmawiania nawet prawdy ale nie dającej gwarancji przetrwania. Jak leżę już spokojnie w łóżku i nic nie robię to mam wrażenie że z tych lat intensywnego używania głowy i pielęgnacji układu nerwowego dostanę z bezsilności wymyślania pomysłu na życie czegoś w rodzaju demencji, i nie wiadomo czy to proces przejścia do dalszego kształtowania efektu stabilizacji czy już meta z alzheimerem w konsekwencji ponad 20 lat dynamicznej walki z chorobami i nerwicami i tego typu sprawami.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 18 / 0
@Verbalhologram Trzymaj się.. i nie puszczaj.)

Wątek raczej nie lubiany, ale może ktoś zajrzy z ciekawości..

Od czasu rzucenia palenia dzięki flmodafinilowi, a może znacznie wcześniej, bo podczas trzypaczkofajek dziennonocnych wywodach w internecie, pojawił się pewien myślilot, nad którym nie mam kontroli.. .. tzn. np. biorę długopis i piszę freak-obszerne wywody z dna mózgu jakiegoś stukniętego małolata. Nie wiem o co kaman? - Bywa fatalnie, np. zegarki troszkę skoczne, ale puki co demony pognałem.. CO TO JEST? Jak to nazwać?
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 968 / 96 / 0
masz nieco zwichrowany mózg i wkręcasz sobie to bardziej pisząc na internetowym forum post z rozluźnionym tokiem i neologizmami,że to niby śmieszne ,a schizofrenia brzmi do tego interesująco i możesz myśleć że nobilitująco.myślę że to nieco subtelniejsza forma udawania żeby popisać się przed otoczeniem i pochwalić się orginalnym myśleni9em.
  • 1298 / 258 / 0
21 września 2023CiekawskiJeden pisze:
Nie wiem o co kaman? - Bywa fatalnie, np. zegarki troszkę skoczne, ale puki co demony pognałem.. CO TO JEST? Jak to nazwać?
nic a co serio myslisz ze cos jest nie tak?
to normalne

ale to chyba joke?
  • 100 / 18 / 0
Przepraszam, że pytam o pomoc. Powinienem zacząć każdą wypowiedź od.. // Ej mordy najadłem sie benzo, a kumpel miał jeszcze kryształy.. a potem były alko i sor..

zjeby
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1287 / 327 / 12
Czy treść urojeń w schizofrenii paranoidalnej może mieć związek z religijnością chorego, czy też wiekiem albo zmianami pokoleniowymi? Nasze społeczeństwo, szczególnie młodzież sekularyzuje się w szybszym tempie niż to miało kiedyś miejsce ale wyciągam pewne wnioski:

Zauważyłem, że u ludzi starszej daty (nie obrażając nikogo, umownie +40; ludzie urodzeni jeszcze w PRL) częste są wkręty odnośnie wiary tzn. doszukiwanie się jakiś znaków bożych, albo odnajdywanie symboli religijnych w jakiś prozaicznych sytuacjach (krzyżyki/ixy standardowo), rozmowy z demonami, pakty z aniołami itp. Zazwyczaj nikt nie lubi żydów.

Natomiast u ludzi z mojego pokolenia i młodszych rzadko to zauważam, a urojenia idą bardziej w stronę kosmiczno-technologiczno-naukową jak śledzenie przez kosmitów, wykrywanie jakiś nadajników, elektromagnetyczne tortury, jakieś matryce i algorytmy, teorie drgających fal, mniej w tym zrozumienia a dużo abstrakcji.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 100 / 18 / 0
Dzięki @Czoug . Jak jesteś z pomiędzy tych okresów, to jedno-nie-wyklucza-drugiego. Dawno już nie oglądam proroczo-apokaliptycznych filmów , czy futurystyczncych-prognoz, bo obciążają umysł do zbyt dużego stopnia. Uważam, że HQ religia umożliwia niewielką drogę telepatii. Wiele przedmiotów na kształt religijnny, służy wył. modzie - postałe dzięki obcoreliginemu luzowi. ..
  • 3245 / 617 / 0
@Czoug
Bo młode pokolenie odrzuca dziedzictwo pokolenia straconego i błędów historii zmieniając matrix wedle własnego życzenia będąc nowym neo któremu do raju wystarczy tylko Trinity, ma po prostu geny naładowane wiedzą jak i gdzie nie popełniać błędów.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 18 / 0
Pojecie Matrix' a jest głeboko odrealnione, przyjęto człowieka-baterie.. Trudniejszy jest moim zdaniem tenet. 😶 Zaczynam robić post od internetu, rzeczy dzieją się niespotykanie punktualnie.. Wracając do moich dolegliwości związanych z prawdopodobnie szumem mózgu: - lewe oko dyktuje mi słowotok, dobrze, że syk płucny już mi nie szepcze wieści z kosmosu.. Wiecie jak wyleczyć to oko? Jestem zmuszony nosić obturbator minumum 8min😒.👌
  • 3245 / 617 / 0
Podstawowe deklarowane z definicji znaczenie słowa to matnia czyli łączne imię systemu, nie ma innego znaczenia tylko dla pustki zera i samotności jedynki, nawet liczba bestii człowieka ma 3 6óstki, które można rozdzielić na 3 identyczne cyfry.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.