Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
26
67%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 39

ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
mam coś takiego
Kanna 2g, fermentowana
wygląda jak zaschnięte patyczki :)

jest sens coś z tym robić ?! jeśli tak, to co ?!
  • 3 / / 0
Proszę o pomoc kogoś doświadczonego w ukorzenianiu kanny.
Ucięłam 8 odgałęzień po 4-6 cm, obsypałam ukorzeniaczem, wsadziłam do wysterylizowanej ziemi z perlitem, przykryłam folią i... żadna nie przeżyła! Wg opisu z herbarium pana pantery to miało być łatwe! Jakieś wskazówki?
Uwaga! Użytkownik fruticosa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Zwracam uwagę, że pojawił się nowy ekstrakt 2:1 w jednym ze sklepów. Ktoś próbował?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 10 / 0
Właśnie testuję ten ekstrakt. Nie wiem, może coś zrobię źle, ale działanie jest raczej subtelne.
Czuć rozluźnienie, to fakt, ale delikatnie.
To moja pierwsze spotkanie z kanną, ale śmierdzi konkretnie, czyli w normie ;-)
Jak przyjąłem? Najpierw obtoczyłem w trzech orbitach jakieś 200mg... na oko. Wydzielało się sporo śliny, którą trzymałem kilka minut tak, żeby śluzówka w ustach ładnie wchłaniała. Kanna sprawdziłaby się jako znieczulenie u dentysty, bo w podobny sposób jak dentystyczne specyfiki znieczula jamę ustną. Żuję do teraz. W między czasie wciągnąłem dwie małe kreseczki. O dziwo całkiem nieźle się wciąga, konsystencja tabaczna. Sam zapach i smak w gumie mimo pierwszego smrodu po otwarciu woreczka też całkiem znośny.
Obstawiam, że to lekkie rozluźnienie to niezła baza do jakiegoś miksu. Będzie trza potestować.
  • 1 / / 0
Jak oceniacie mix kanny i damiany w przypadku palenia? Czy znacznie zwiększa działanie kanny? I jak to działa na dłuższą metę, nie znalazłem nigdzie informacji o uzależnieniu fizycznym czy psychicznym, również nie spotkałem żadnych informacji o szkodliwości. Jeśli ktoś wie coś na ten temat więcej to prosiłbym o odpowiedź. :-)
Uwaga! Użytkownik fronhike nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 147 / 0
sam od dluzszego czasu popalam mix w sklad ktorego wchodzi min. kanna i damiana wiec moge napisac tyle ile sam zauwazylem. uzaleznienia nie odczuwam, jak jest ze szkodliwoscia to ciezko powiedziec, kanna podobno nie ma jakiegos szkodliwego dzialania, damiana moze obciazac watrobe w przypadku picia naparu. podczas palenia wiadomo, jakiekolwiek palenie dla pluc zdrowe nie jest ale ja wole te roslinki jako alternatywe dla mj zasyfionej woda z cukrem, saletra, lakierem do wlosow, zwirkiem dla kotow czy chuj wie czym jeszcze... :nuts:
  • 151 / / 0
Proszek to dla mnie raczej stymulacja z rozluźnieniem. Wkurza zatkany nos i katar ;-)
Kanna w liściach czy ziele to samo rozluźnienie.
Roślina warta swojej ceny, często do niej wracam.
  • 1033 / 7 / 0
Jak z enzymami? To ponoć SSRI. Nie jebie CYP2D6?
  • 236 / 1 / 0
Witam!
Czy łączenie DXM i kodeiny z kanną to nie dobre połaczenie? Właśnie tak teraz myśle żeby spróbować bo dostałem gratisa... a wole się dowiedzieć :cheesy:
Pozdrawiam i dzięki z góry ;-)
  • 527 / 6 / 0
Czy działanie kanny przebije się przez w-w? To nie jest aż tak mocna roślina.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.