Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
mam kilka pytan...
1. tyje sie po tym?
2. dziala po jakims czasie motywacyjnie i pobudzajaco czy raczej odwrotnie?
3. pomocne przy odstawce benzo i niweluje skutki odstawki?
4. mozna doswiadczyc zjawiska manii czy tylko lepszego samopoczucia?
5. jak to w koncu jest z tym dzialaniem na potencje?
6. moge pic alko czy raczej nie warto?
7. co moge sobie zarzucic na terapii trazodonem?
8. dziala na fobie spoleczna, prospolecznie i leki?
9. dawke 75mg czuc juz antydepresyjnie, odchodza dziwne mysli i czasem sie morda usmiechnie?

pozdr.
  • 2278 / 276 / 3
1. Nie zauważyłem takiej zależności.
2. Dawki do 100 mg działają stricte nasennie, powyżej zaczyna się efekt przeciwdepresyjny. Pobudzająco? Motywacyjnie? To zależy od tego, skąd się bierze Twoja depresja.
3. Nie, chyba że na samym końcu, żeby zasnąć.
4. Manii tylko, jeżeli łączysz z innymi lekami, a i o to ciężko w przypadku trazodonu (antagonista).
5. Bardzo pomaga usprawnić funkcje seksualne. Szczególnie się często dodaje go to antydepresantów, które te funkcje zaburzają (głownie SSRI i SNRI - zmniejszona przyjemność czy wręcz anorgazmia).
6. "Jak się leczysz, to nie ćpiej". ;) Zasadniczo alko może nasilać depresyjne działanie trazodonu.
7. "Jak się leczysz, to nie ćpiej". x2
8. Wszystko zależy od genezy Twojej depresji.
9. Patrz punkt 2. Ale zasadniczo pewne efekty można odczuć. Minimalne.

Szanuję Papaja.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 6 / / 0
wiec zaczynac od wieczornej dawki 25mg, co ile dni zwiekszac o drugie tyle i do jakiej dawki koncowej dojsc Twoim zdaniem? Mam obnizone samopoczucie glownie po odstawce mocnych benzodiazepin, ktore bralem dosc dlugo i w ciagach.
  • 2278 / 276 / 3
Prawdę mówiąc, trazodon zostawiłbym w dawkach maksymalnie 100 mg (komponenta nasenna), a przerzucił się na jakiś inny antydepresant albo zrezygnował z monoterapii. Po odstawce benzo pomagają gabapentoidy (gabapentyna, pregabalina), ale nie chcę stawiać diagnozy. Opisz więcej objawów.
  • 6 / / 0
jednym zdaniem... nie mam ochoty na kontakt z ludzmi i nic mi sie nie chce.
  • 2278 / 276 / 3
Kiedy odstawiłeś benzo? Jak długo trwał ciąg? Od kiedy jesteś na czysto? Co brałeś? W jakich dawkach?
  • 6 / / 0
jakies 2.5 roku na roznym benzo. byly ciagi, odstawki i walenie na sportowo. dawki raczej z tych terapeutycznych. czasem wieksze. czesto z alkoholem. byl clonazolam, Flubromazepam, clonazepam, alprazolam, flubromazolam (w takiej kolejnosci czestotliwosci brania). ostatnio mialem jakis 3 miesieczny ciag (clonazolam i clonazepam), zszedlem do 2mg clonazepamu i co tydzien redukowalem o 0,5mg az do zera. potem tylko zolpiklon na sen. alkohol tez dosc mocno poszedl w odstawke. bylem czysty 1.5 tygodnia, ale mialem ciezkie dni i codziennie jadlem 2mg clonazepamu. od dzisiaj chce zaczac brac trittico. mam jeszcze w zanadrzu Bromazepam, zolpiklon, clonazolam i clonazepam. po prostu chce funkcjonowac jak wczesniej. zyc normalnie, a nie wychodzic z domu jakis speszony i oszolomiony. brakuje mi tez motywacji do zrobienia czegos wiecej niz czynnosci fizjologicznych
  • 2278 / 276 / 3
Misiaczku, robisz to źle, ale napisz do mnie na mejla, bo się offtop robi.

W każdym razie - trazodon nadaje się na jeden z ostatnich etapów odstawki benzo.
  • 201 / 6 / 0
Jak wygląda w połączeniu z zoldpidemem?? Sorry ale piszę to już po trzech nasenach i nie wiem, czy mam ładować tritocco do tego, czy olać.
  • 924 / 138 / 0
Olej.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.