Dokładnie to co napisałaś ... to cholerne NIC nie robienie , niemożność wyjścia ( kto to wymyślił ? ... jeśli chciałabym zwiać ... to bym się wypisała a grupki max 4 osobowe jakby wyszły z kimś z personelu .. ) nie każdy odnajduje się wśród ludzi ... wszędzie ludzie a jak trafi się w jednej sali z kimś kto ciągle gada i masz wręcz ochotę coś tej osobie zrobić :wall: ... bo ileż razy można grzecznie prosić o uciszenie się , albo jak już któryś raz to samo opowiada , zwracać uwagę ... grzecznie ... czy to aż tak trudno jest przestać mówić / gadać / pieprzyć już o wszystkim :emo:
Lekarze ... buahahaha to rzeźnicy a nie lekarze . Podstawowej wiedzy im brakuje i to jest XXI wiek ? Gdyby ktoś mi opowiedział to co sama widziałam ... nie uwierzyłabym . Tym bardziej ,że jest mi bliska "służba zdro ... ekhm chora " . Stereotyp piguły czy rat med przy kawce i ciasteczkach - na DTX gwarantowany :kotz: ... nieroby . Za to szydzić z pacjentów ... to chyba ich ulubiona rozrywka . Aż mi wstyd ,za nich ... Najchętniej całą tę zgraje na SOR bym wysłała ... niech zobaczą jak się zapierdala :finger:
Kończąc ... nie poszłabym na dtx od benzo wiedząc jak to wygląda . Od opiatów czy alko ... dtx prawidłowy ... przynajmniej jeśli chodzi o czas i obstawę lekową ( z obserwacji i rozmów z pacjentami ;) , którzy nie narzekali ) .
ps - fete sama odstawiłam dawno dawno i jakoś kilka lat dało radę ... ale już wiem , że nie ma czegoś takiego( nawet po X-nastu latach nie brania ) jak ..wezmę raz i na tym koniec ... nie , na pewno nie . To może sie skończyć jedynie nawrotem . :'(
Shrank23 pisze:Byłam prawie 3 tyg . na takim "turnusie" ...
Shrank23 pisze:nie każdy odnajduje się wśród ludzi ... wszędzie ludzie a jak trafi się w jednej sali z kimś kto ciągle gada i masz wręcz ochotę coś tej osobie zrobić :wall: ... bo ileż razy można grzecznie prosić o uciszenie się , albo jak już któryś raz to samo opowiada , zwracać uwagę ... grzecznie ... czy to aż tak trudno jest przestać mówić / gadać / pieprzyć już o wszystkim :emo:
Shrank23 pisze:Lekarze ... buahahaha to rzeźnicy a nie lekarze . Podstawowej wiedzy im brakuje i to jest XXI wiek ? Gdyby ktoś mi opowiedział to co sama widziałam ... nie uwierzyłabym .
Shrank23 pisze:ps - fete sama odstawiłam dawno dawno i jakoś kilka lat dało radę ... ale już wiem , że nie ma czegoś takiego( nawet po X-nastu latach nie brania ) jak ..wezmę raz i na tym koniec ... nie , na pewno nie . To może sie skończyć jedynie nawrotem . :'(
Jeśli chodzi o fetę, to analogiczną sytuację opowiedziała mi osoba na transach w zeszłym roku - wciągnęła po pewnym czasie niebrania i nie spodobało jej się. Ale to są raczej wyjątki wyjęte z kontekstu.
Nie orientuje się, jaka jest sytuacja z detoksem od innych substancji uzależniających fizycznie, ale świadomość dotycząca uzależnienia od benzodiazepin w medycynie jest zerowa. Jak się samemu nie odstawi, nie można liczyć na pomoc 'specjalistycznych ośrodków'. No tak, są jakieś prywatne ośrodki, w których za pobyt płacisz z góry po kilka tysięcy, a przy pierwszym agresywnym zachowaniu - co przy odstawianiu benzo jest normalne - wywalają cię z niego bez możliwości zwrotu kosztów. Także zeszycik z zapisem redukcji dawek + dobre zajęcie czymś umysłu i heja.
- Hurrra będę wielką artystką!!!
Z psytrance od 2012 roku.
Jestem odklejona.
Nie chciałam robić sobie kłopotu w związku z tym babskiem ... tym bardziej ,że kobieta coś po 60 :rolleyes: pewnie po takiej akcji wywalenie a to wówczas nie wchodziło w grę, gdyż naiwnie wierzyłam obietnicom ,że jak już lepiej będzie to powrót do pracy / miejsce czekać będzie . Chuje muje dzikie węże :wall: , hipokryci ... jak przypomnę sobie , co mówili ... jak pięknie się zwierzali ( że niby motywujące gadki miały to być bym zgodziła sie na szpital :kotz: ) .
Ja nie wiem , jak do tej pory nie można było stworzyć typowego dtx od benzo ( benzo podstawowe uzależnienie ... ) ? .
To mi też sympatycznie odstawiali ... ( do tego takie zakłamane info na wypisie :nuts: .... ja szczerością sypałam , by jak najwięcej wiedzieli , żeby czasem nie odstawili jakoś gwałtownie ...
to zamiast 10 mg alpry +5-8 alpry SR + klony różnie ale średnio 8mg . Wypis ... 2 -4 mg alprazolamu :nuts: debile , zero profesjonalizmu .
Czy na innych dtx ... osoby ze świerzbem , wszawicą i innymi przyjemnymi stworzonkami normalnie ze "zdrowymi " przebywają ? , może izolatka winna być ?
Z jedzeniem , wiadomo ... psu bym tego nie dała , ale najlepsze było w święta ... wszyscy uradowani :yay: bo poczta pantoflowa doszły słuchy , że będzie gulasz ... ;]
To była karma kurwa z puszki dla psa ... centralnie waliło jak karma , konsystencja również taka sama ...
nie pozwalałam sobie na jakiekolwiek texty w moją stronę od" personelu " ... który tak jak pisałam wcześniej ... 1 dyżur 24h na SOR przepracowaliby i zobaczyliby co to znaczy praca! .
Dokładnie ... zamknąć osobę na odstawce benzo z tyloma osobnikami . Do tego na wypisie ani słowa o wielokrotnych atakach paniki , kończących się hipotonią i w konsekwencji zemdleniem :-/ + atak epi ( nie wiem na 100% czy to prawda ) dowiedziałam się nie dawno , jak rozmawiałam z 1 osoba która tam była .
Medikinet CR 40mg
Tentin 10mg
Wellbutrin 300mg
Pregabalina 450mg
alprazolam 2mg
JAK?! nie da sie tego zgłosić? zrobić czegokolwiek?! Przecież to jest kurwa wbrew prawom człowieka, a uzależnienie według WHO to CHOROBA. Chociaż, pewnie przeciętny Janusz stwierdzi, że jak ćpał to niech ma za swoje. Tylko, że są jeszcze osoby wpierdolone w benzo przez durnych lekarzy. Nevermind. Myślałam, że ludzie, którzy pracują na detoksach wiedzą, że schodzi się z dawek i przechodzi na bzd o krotszym T1/2.
żeby nie offtopowac: minął mi 3 dzień bez opio. Dreszcze juz odchodzą, bólu nie ma. Detoks w domu. Polecam wszystkim brać na skręcie od bzd/GBL/alko/opio jakieś leki uspokajające glutaminian. Nie ma rowerków, nie ma tego uczucia palenia się neuronów.
(...) leki, które unormują aktywność komórkową sterowaną przepływem jonów wapnia.
Przykłady:
- antagoniści NMDA: dekstrometorfan, memantyna, dysocjanty RC
- antagoniści 5-HT3: memantyna, imbir (bardzo silny antagonista)
- blokery kanałów wapniowych typu L: nifedypina, amlodypina, diltiazem"
Cytuję Beriga.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.