Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 3
[ external image ]
Lubicie? Pijacie? Jakiś czas temu na meetingu obaliliśmy ze znajomymi na głowe po 4, można sie domyślić jak to sie skończyło:) nim dopiłam 3 ślicznie sie zrzygałam, a me pawie osiągały przerażające wielkości i objętości.
Za tę cenę pewnie jest to bomba chemiczna jak powiedzenie : Komandos to kwasica bo jest w nim cała mendelejewa tablica ;] macie jakieś ciekawe akcje po tym specyficznym trunku?
Mieliśmy zaiście miłą rozkmine jak to rozczytać, na szczęście umie sie ten ruski ;]
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2009 przez onaJegoMac, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Po co tworzyć nowy temat ? Jest już wątek o szampanie --> http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=13255,4
A tak w ogóle to zawsze piję ten szampan ( wino musujące ? ) na sylwestra. Fajny alkohol, uderza szybko do głowy i ma nieco inne działanie niż np. wódka. Najlepiej jeszcze jak się go pije duszkiem.
btw, ten szampan często nie jest " ruski ". Spójrz na etykietę z tyłu butelki - bardzo często jest produkowany w Polsce.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
Sowietskoje Igristoje czyli agrestówka sowiecka.
przezajebisty "szampan" ktory pozwalał niejednokrotnie sie najebać.
ruskie szampany to bardzo szlachetne trunki i sadze ze zasluguja na oddzielny wątek.

spotkalem sie 3 rodzajami tego specyfiku.
Carskoje Igristoje
Sowietskoje Igristoje
Igristoje Jantarnoje

chyba ten trzeci najbardziej mi podpasował smakowo.
są jeszcze jakieś inne?
.
  • 1067 / 204 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
W biedronce można dostać tańszego, nie ruskiego, gazowanego jabola. Coś około 4zł, a igristoje koło 6zł chodzi. Dobry motyw jak się chcesz zajebać tanim kosztem, ale kac tragiczny.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 488 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan jozek »
Sporo tego już wypiłem. Uwielbiam łączyć sowjeckoje igristoje z bakaniem. Czasem ciężko dostać nawet w biedronce spotkałem się z przedziałem cenowym 2.99-5 zł. Lepsze to od winiacza. Sto razy.
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Московское Игристое - Moskiewskie Igristoje.

Cudo po prostu :) tanie to, smaczne całkiem, a i daje w czapę nielekko. Zdecydowany faworyt zimy 08. Teraz tylko trochę podrożał, trzeba się ratować igristojami niższej klasy. xD

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 182 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: gokiburi »
W 96-tym albo jakos tak, Sovietskoje Igristoje bylo jeszcze z fioletowa banderola (zrobione w Rosji) a Moskowskoje bylo juz z zielona (pedzone w Polsce, chyba w Botwinie - czyli siara plus jakis sok).
Teraz nie wiem, bo dawno nie kupowalem w .pl ale ostatnio kupilem Sovietskoje oryginalne i bylo genialne (7 butli na dwie osoby w noc i zero zejscia dnia nastepnego).
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 443 / 6 / 47
Nieprzeczytany post autor: opiofan »
Kocham te napoje, najchętniej waliłbym je codziennie :D.
Chętnie poznam ludzi z TripCity (tj. Trójmiasta) :hug:
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM %-D
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zourbie »
Fakt są zajebiste. ostatnio się przerzuciłem z jaboli na piwo i właśnie ruskie szampany.problem w tym że każda butelka ma inny smak :-D trochę coś jak fasolki wszystkich smaków z harego Pottera. dla mnie najlepiej smakują rozgazowane. wtedy 4 spokojnie mogę wypić bez żadnych komplikacji i nawet najebany nie jestem.
  • 443 / 6 / 47
Kurwa, szampany cyrylicją pisane mają tylko jedną wadę, gdy się coś wyleje (o co nie trudno, ze względu na gaz), to potem się dana powierzchnia kurewsko lepi :D.
Chętnie poznam ludzi z TripCity (tj. Trójmiasta) :hug:
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM %-D
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.