Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
whiteplz pisze:biorąc pefke lub jej pochodne nie zbudujesz dodatkowej masy mięsniowej.
whiteplz pisze:wypity przed treningiem owszem pobudzi, ale wystąpi także "zjazd", który jest nieprzyjemny i może trwac nawet cały następny dzien oraz brak apetytu
Jedyne co może się wydarzyć po wypiciu tego to przyspieszone tętno przez parę godzin (efekt głównie obwodowego działania pseudoefedryny).
whiteplz pisze:poza pefką, efką, resztkami metkata jest tam bezaldehyd (im wyzsza temperatura podczas reakcji bedzie go więcej) i inne szkodliwe syfy.
Nawet jeśli byłby tam benzaldehyd to nie jest akurat problem bo po pierwsze, co oczywiste, będzie tam go napewno molowo nie więcej niż pseudoefedryny po stronie substratów, a po drugie ta substancja klasyfikowana jest jako bezpieczna i używa się ją w przemyśle spożywczym jako aromatu - to samo w przemyśle perfumeryjnym. Dawka śmiertelna dla szczura wynosi 1300mg/kg masy ciała, dla królika to już 5g/kgmc - nie można ekstrapolować tego wzskaźnika bezpośrednio na człowieka ze względu na różnicę wrażliwości tkanek (z reguły tkanka człowieka jest dużo mniej wrażliwa na różnorakie toksyny niż tkanki małych zwierząt laboratoryjnych); estymowana dawka śmiertelna dla człowieka przy podaży doustnej wynosi ~56g według zbioru prac: Clinical Toxicology of Commercial Products. 4th ed. Baltimore: Williams and Wilkins; estymację dokonuje się poprzez intoksykację ludzkich tkanek in vitro (określenie wrażliwości tkanki ludzkiej) oraz następnie przemnożenia wyniku dla danego zwierzęcia przez relatywną wrażliwość tkanki ludzkiej w stosunku do tkanki tegoż zwierza.
whiteplz pisze:Gdzieś kiedys na forum czytałem ze można zrobic metkata tym sposobem wkraplając H2O2 do roztworu pefki - to jest totalna bzdura, taka reakcje nie jest taka prosta i w domowych warunkach jej wykonanie jest bardzo trudne.
To jest z całą pewnością metoda bezpieczniejsza pod warunkiem, że metkat z roztworu reakcyjnego zostanie wytrącony (przed dolanie nadmiaru acetonu; wytrąci się biały, krystaliczny osad) lub wyekstrahowany przy pomocy rozpuszczalnika niepolarnego po czym spowrotem wysolony.
whiteplz pisze:w łaźni (takiej chemicznej)
whiteplz pisze:Tylko pefka nie taka z całych tabletek a napewno juz nie z Cirrusa(powoli sie uwalnia i może zamula), najlepsza jest z acataru/ sudafetu/ apselanu - wystarczy rozpuscic w wodzie i przefiltrowac
Przeczytałem twoją odpowiedz :) i widze że niedokońca zrozumiałes dlatego wytłumacze co miałem na mysli:
Nieprawda! Budowanie masy jest zależne od kaloryczności diety, a nie pobudzaczy.
Tak, ale on pisał że jest Ektomorfikiem - u takiej osoby aby przytyc zapotrzebowanie kaloryczne jest bardzo wysokie, bioriąc pobudzacze "zapotrzebowanie kaloryczne" rośnie i trzeba jesc jeszcze więcej(naprawde dużo więcej, wiem bo sam mam typ ektomorficzny) i trudniej zbudowac mase.
Po pierwsze wszystko co zawarte w roztworze ma bardzo krótki okres półtrwania - w połączeniu z wysiłkiem fizycznym po substancji bardzo szybko nie będzie śladu
To jest bez sensu bo okres półtrwania substancji jest niezależny od czynników zewnętrznych (np. temperatura, ciśnienie, postać chemiczna, stan skupienia itp.)
po tym zasadniczo nie ma zjazdu
A to ciekawe, bo widzisz, też ostatnio się nad tym zastanawiałem; może z łaski swojej podrzuciłbyś mi link do pracy prezentującej szlak utleniania chlorowodorku....chyba że powielasz zasłyszaną od innych ćpunów teorię benzaldehydową
Ty piszesz bzdury... Procedura polega na wlaniu cieczy do innej cieczy - ot i cała filozofia... Jednak przy takim postępowaniu
Ta "łaźnia chemiczna" to zwyczajna miska z wodą...
Tak :)
Jezu Chryste.... każdy z tych leków zawiera izomeryczną postać (1S,2S)-pseudoefedryny i tyle w temacie. Sprawa ekstrakcji z tabletek to kwestia praktyki, wiedzy i umiejętności, ale nie mów, że oprócz dwóch enancjomerów istnieją także postaci (1S,2S)-sudefed-pseudoefedryna czy (1S,2S)-cirrus-pseudoefedryna.
Ale co z tego że zawierają taką samą postac pefki, skoro zawierają inne substancje utrudniające ekstrakcje i przechodzące do roztworu np. Cirrus zawiera cetrizyne przez co ekstrakcja pefki możliwa jest tylko przy użyciu IPA. Sudafet ma otoczki chyba z tlenku żelaza. Z Ibupromu zatoki niewiem czy udało by sie zrobic metkata. Może i pseudefedryna ta sama ale zawsze są jakiestam poboczne związki które też biorą udział w reakcji.
Metkat z Acataru, sudafetu, cirrusa na mnie akurat działa nieco inaczej - podobnie ale inaczej. I wydaje mi się że to własnie przez te poboczne związki.
Tak samo są różne sposoby tworzenia metkata - na zimno, na ciepło, bez octu, bez ekstrakcji pefki(bomba) też niektóre będą mocniej działac inne słabiej.
Nawet to w jaki sposób wyekstrahujemy pefke z tabletek może wzmocnic lub osłabic metkata - np. przy użyciu IPA produkt jest najmocniejszy, przy uzyciu spirytusu troche słabszy, a przy uzyciu zwykłej wody działa normalnie.
To chemia organiczna tutaj niewielkie zmiany mają wpływ na to co powstanie.
Zawsze ekstrahując pefke wydobędziemy z tabletek inne rozpuszczalne w wodzie substancje, a skład Acataru Sudafetu Cirrusa nie jest taki sam, owszem wszystkie zawierają izomeryczne postaci pefki ale pozostałe "wypełniacze" są różne przez co wg. mnie to ma wpływ na produkt końcowy a co za tym idzie jego działanie.
I praktycznie widze sam po sobie że najlepiej działa na mnie metkat z acataru, ekstrakcja IPA, robiony na zimno, trzymany w temp. pokojowej przez 40min.
Używając Sudafetu robiąc tym samym sposobem (dodatkowo zmycie otoczek) działa inaczej, można by powiedziec że reakcja zaszła inaczej, temperatura była inna itp.
ALE za każdym razem gdy robie z Acataru czuje działanie Acataru, a gdy z Sudafetu czuje działanie podobne ale inne Sudafetowe.... Z cirrusa naprzykład metkat wychodzi taki mocno uspokajający.
Możesz napisac że te "wypełniacze" nie mają wpływu na produkt końcowy, ale jednak mimo iż pefka ta sama to działanie Metkata inne i coś musi jednak wpływac na to że z acataru działa nieco lepiej niz z sudafetu, wg mnie są to własnie te wypełniacze.
( najmniej dodatków, wypełniaczy itp wchodzącym w ogólnokształt reakcji )
najmocniej KOPIE ... z ACATARU - może to wynikac z tego, że NIE MA CZYSZCENIA a tym samym i nie tracimy pseudoefki przez co metkat wychodzi najmocniejszy w stosunku do użytej ilości "tabletek"
najdłużej trzyma ... z CIRRUSA ... stosunek tabletek do ilosci pseudoefki... ogólnie próbowałem zrobić "ilościowo" podobnie z apselanu i na szczura cirrus i tak działał dłużej.
niby robimy metkata... ale wychodzi na to, że co producent "substratów" to inne działanie produktu końcowego
Wellbutrin 150
Sertalina 50mg
Pregabalina 300-0-300
Sulpiryd 200
Hydroxyzyna 0-0-50
Dr miał to samo. Wbili mu na chatę, ale dali sb spokój widząc, że ćpa jakieś leki.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...