...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 221 / 50 / 0
bobr90 pisze:
Mam pytanie german a w jakich osrodkach bylas bo tez sie wybieram a chetnie wyslucham opini na temat ich
Karan - chujnia totalna
Marianówek - kiedyś spoko, ostatnio chujna ( tam byłam 4 razy)
Gdańsk, Matarnia - gorsze niż psychiatryk, chociaż jest kilku świetnych terapeutów. a wiadomo, atmosferę tworzy społeczność
Babigoszcz - super, polecam
Głosków - jest ok. ale nie pojechałabym tam ponownie
Budy Zosine - jak w domu, zajebisty ośrodek
OTU Otwock - luzik, terapeuci tacy sobie. nie ma co robić, [racy tyle co nic. ale tam raczej się nie wyleczysz
Zapowiednik w Opaleniu - byłam za krótko żeby mówić cokolwiek. generalnie był luzik
Różnowice - nawet o tym nie myśl
Garwolin - psychiatryk, pojebane zasady, nie polecam
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 502 / 40 / 0
Germanka, możesz napisać coś o Rożnowicach? Bo kumpel szuka ośrodka i myślał żeby tam jechać ale skoro piszesz że kiepsko to przekażę mu to.
  • 121 / 8 / 0
Przyłączam się do pytania wyżej. Poza Nowym Dworkiem brałem pod uwagę właśnie Rożnowice, ale to głównie dlatego że mam tam akurat jednego znajomego i znajomą terapeutkę.
Bag of dope on the table, million blunts, now I'm able
Strung out in my living room, Netflix, no cable
Fresh water I drink, just fillin' up my HP
  • 221 / 50 / 0
Dociążenia były ciężkie za byle gówno, społeczność na jednym wielkim układzie , poryte zasady, ogólnie człowiek chodził na wkurwie non stop.

To było 6 lat temu, a przebywałam tam parę tygodni, więc za dużo informacji wam nie udzielę
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 103 / / 0
Jeśli ktoś jest z Poznania i chciał szukać pomocy przy al. Macinkowskiego to szczerze odradzam, zwłaszcza niejaką panią Olzacką. Chyba, że na skręcie chcecie usłyszeć, że aby nie popłynąć znowu należy usiąść ze skrzyżowanymi nogami,dotknąć palcami skroni i powiedzieć sobie "nie muszę brać leków", i już kurwa, po kłopocie.
Będę wdzięczny za jakiś dobry namiar (może być prywatnie w Poznaniu) - psychiatra, ewentualnie psycholog do tego, typowo chodzi o dobranie pomocy farmakologicznej przy trwałej odstawce opio
"Do bramy bo pada deszcz, zaćpiesz przejdzie dreszcz i znów przed życiem pęknie strach, Twój strach, który Cię zmusza, aby ćpać"
  • 2921 / 243 / 0
sprawdzone_info pisze:
Unikaj filii Joker, mnie to się kojarzy z samym dresiarstwem. Glińśk > Nowy Dworek > Joker.
Jak mam podwójną diagnozę (+ w gratisie czekanie na przyjęcie dziesięć razy dłuższe niż normalnie) to z automatu lecę na Jokera, tak ? I tylko tam dają osoby z podwójną ? Mam nadzieję że nie będzie tam wielu kretynów, mało rzeczy jest mnie w stanie wkurwić jak ludzki debilizm (przebywanie ze spidziarzami-kretynami szkodzi zdrowiu psychicznemu i może się udzielić).
Dawny nick: tur3k
  • 123 / 5 / 0
tur3k pisze:
sprawdzone_info pisze:
Unikaj filii Joker, mnie to się kojarzy z samym dresiarstwem. Glińśk > Nowy Dworek > Joker.
Jak mam podwójną diagnozę (+ w gratisie czekanie na przyjęcie dziesięć razy dłuższe niż normalnie) to z automatu lecę na Jokera, tak ? I tylko tam dają osoby z podwójną ? Mam nadzieję że nie będzie tam wielu kretynów, mało rzeczy jest mnie w stanie wkurwić jak ludzki debilizm (przebywanie ze spidziarzami-kretynami szkodzi zdrowiu psychicznemu i może się udzielić).
Na Glińsk i Dworek też wysyłają z podwójną, ale na Jokera te cięższe przypadki. Ale serio, to najgorsza filia. Możesz próbować przegadać personel, żeby dali Cię gdzieś indziej, to do zrobienia.
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2921 / 243 / 0
Dzięki za info, pozdro :)
Dawny nick: tur3k
  • 560 / 9 / 0
Na "Familie" w Gliwicach czeka się dwa i pół miesiąca. Mam dzwonić co tydzień, czy nie rezygnuję. W każdym razie miejsce zaklepane. Jeszcze żeby człowiek widział nadzieję w leczeniu byłoby ok.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / 5 / 0
tur3k pisze:
Dzięki za info, pozdro :)
Poproś o odrobinkę uwagi Elę, taką przemiłą blondynkę, ona się bardzo przejmuje pacjentami ;-)
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.