...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1199 / 7 / 0
orientuje się ktoś czym lecza depresje w nowym dworku ? ssri w moim przypadku są nieskuteczne.
  • 2916 / 242 / 0
Jak obecnie wygląda sytuacja w Gliwicach ? Mam nr aby się umówić na konsultację i myślenie co dalej - ok, nie ma sprawy. Ale babka z którą gadałem i dała mi do nich namiary powiedziała że najlepszym wyjściem będzie spędzić rok w tym ośrodku i że to niby pomoże.

Jest jednak ku temu wiele przeszkód:
- mam 24 lata i dopiero skończyłem liceum, w tym tempie jakiegoś technika wyrobię przed emeryturą
- mam pracę, pomagam finansowo w domu bo z kasą się nie przelewa, bez mojego szmalu byłoby naprawdę ciężko
- mam od urodzenia uszkodzony układ pozapiramidowy (tiki nerwowe) i ogólnie popierdolone po całości z dopaminą (pirybedyl na moją anhedonię czyni cuda), przez co jestem o wiele bardziej podatny na uzależnienia i ich nawrót po przerwie niż normalny człowiek i obawiam się, że te 12 miesięcy to byłby kolejny stracony rok mojego życia.

Póki co znów wracam do lamotryginy, więc kodeina nie będzie klepać, a na strzykawki z morfiną nie mam ochoty.. co będzie dalej to się okaże. Nawiasem mówiąc, po opio w niskich dawkach mi się świetnie funkcjonuje i jestem człowiekiem, którym chciałbym być. Mocno ujebać się lubię naprawdę sporadycznie.
Dawny nick: tur3k
  • 1199 / 7 / 0
w familii gliwice czas oczekiwania to 3-4 miesiące. Terapia trwa okolo 15 miesięcy.
  • 1 / / 0
Byłem pacjentem ośrodka Medox pod Warszawą http://leczyc.pl/, Pomogli mi wyleczyć się z moich uzależnień, bardzo fajny ośrodek umiejscowiony w cichej okolicy, w towarzystwie przyrody, atmosfera jest dość przyjazna ale nie przesadnie luzacka, polecam innym tą placówkę
  • 61 / 1 / 0
CO SADZICIE O TYM OSRODKU W MECKIEJ WOLI http://www.fundacja-arka.org.pl/mecka
  • 247 / 2 / 0
Pytanie trochę z innej paki.
Ciężko dostać pracę w takim ośrodku? Gdzie ewentualnie szukać jakichś ogłoszeń na temat wakatów itp.
Praca najlepiej w ośrodku terapeutyczny, po studiach związanych z leczeniem uzależnień itp., praca z młodzieżą.

Jeśli post w złym miejscu to proszę najlepiej o przeniesienie.
  • 221 / 50 / 0
krzeczek pisze:
Jest kilka dobrych monarow w Polsce. Da młodych polecam gdańscy matarnia byłem tam w 2007/2008. Średnie zasady dużo rozmów i bardzo dobra kadra. Wiek chyba do 21 albo 23 choć od mojej terapia długo minęło.(..) Babigoszcza w klimacie rapu ponoć pomaga długie kolejki. Marianowek dwie grupy wiekowe duży teren byłem jako gość z opisu może być.
No stary. Pozmieniało się na Matarni. zdecydowanie ODRADZAM

Babigoszcz zawsze spoko, a Marianówek to jeden wielki układ. Chociaż, jeżeli ktoś chce, to wyleczy się wszędzie.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 432 / 1 / 0
prawie_martwy pisze:
orientuje się ktoś czym lecza depresje w nowym dworku ? ssri w moim przypadku są nieskuteczne.
Ustalane indywidualnie z psychiatra, ja miałem SNRI + stabilizator nastroju, plus terapia indywidualna z psychologiem bo same prochy lagodza tylko objawy, nic nie lecza.
  • 56 / 6 / 0
Witam wszystkich :-)

Dostałam skierowanie do szpitala psychiatrycznego na Nowowiejską 27 w Warszawie. Rozpoznanie to depresja na pograniczu z urojeniami + zaburzenia odżywiania. Był ktoś? Coś może więcej powiedzieć na temat szpitala? Co mam zabrać ze sobą? Czy telefon i tablet z dostępem do internetu mogę mieć czy lepiej zostawić w domu? Jak to jest z tymi pieprzonymi sznurówkami? Lepiej już wziąć jakieś typowe uggi z racji tego że przez ćpanie mam problemy z ukrwieniem stóp i dłoni? I co ze szlugami i hajsem na nie? Ile byście wzięli ze sobą ubrań? Mogę wziąć maszynkę do golenia?
Wiem że nie posiedzę tam tylko dwóch tygodni :wall: . Odechciewa mi się tam iść i wole się zajebać myśląc że mogę tam do grudnia sobie posiedzieć. No dobra mniejsza z tym. A może ktoś też się wybiera w niedalekim czasie tam?
Ludzie pomocy :-/
  • 12435 / 2419 / 0
Zadzwoń i zapytaj - taka moja rada.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.