...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1678 / 265 / 0
Nowy Dworek nie jest do 24 roku życia. bez limitu
Największy przegryw na forum
  • 402 / 3 / 0
http://www.wtd-mor.waw.pl/
Zajebiście polecam wszystkim ośrodek wtd Kazuń Bielany.
Ośrodek na 30 osób, duża ładnie urzadzona willa. LCD 50 cali ( oglądaliśmy eurowizja, final lm, i zwykle programy ) i fajny sprzęt muzyczny ( puszczalismy West Bam Agharta z pen drive :-) ), Ping pong, boisko, rowery, Siłownia.
Ludzie są zajebiści,pozytywni uśmiechnięci. można pogadać o wszystkim ( o dragach też hehe)
Fajni terapeuci ( większość to neofici) szczególnie majkel.
Jedzonko zsjebiste na śniadanie, 2 śniadanie, kolacje szwedzki stół czyli szynek, sera, almette itp, dzemu, masła chleba w bród + parówki . Obiad domowy Dodatkowo serki bakoma, banany, owoce jesz ile chcesz. Nikt nie musiał dojadac.

Plan dnia :
7 Pobudka
Śniadanie
Społeczność poranna
Leki ( można brać SSRI i inne zapisane przez psychiatre poza benzo ((kolega bral Baclofen hehe))
Praca 8.30
11 II Śniadanie
15 koniec pracy
Czas wolny
17 Społeczność wieczorna
19 Kolacja
Czas wolny
22.30 Sen

Zasady są bardzo pro pacjenckie. Można pić kawę, energetyki.
Można słuchać muzyki w pokoju, na kuchni ( nakurwialismy głośno techno i disco w pokoju
Jest lodówka, sklepik. Co godzinę pracy 5 minut na fajka jak pracujesz na dworze to można pracować z petem w ustach. Praca lajtowa można się opierdalac. Nie ma żadnych pojebanych dociazen,tj raz kumple naprawdę ostro odjebali dostali 4 dni kuchni, są sztuki tj godzina pracy
Można przeklinac nawet na społecznościach. Raz w tygodniu można odebrać paczkę od rodziców. Terapeuci mają czas ja przez miesiąc gadałem 3 razy z terapeuta, raz z psychologii, raz z psychiatra.
Społeczność poranna trwa 40 minut, wieczorna do 2 godzin. Nie ma 4, 5-godzinnych społeczności jak w Monarach.
Weekendy wolne - piłka, siata, basen, wyjazdy nad jeziorko rowerami, odwiedziny.

Wszyscy pacjenci z którymi rozmawiałem mówili że ten ośrodek jest zdecydowanie najlepszy z tych co byli (a to często ich 5ty ośrodek wiec mają porównanie)
O klasie i pro pacjenckim nastawieniu świadczy to że jako JEDYNY ośrodek w Polsce prowadzą dla leczacych się stacjonarne w Kazuniu SUBSTYTUCJE METADONEM. 7 osoby jechało na '' Mietku ''
Metadon jest codziennie wydawany razem z lekami. Przedstawiciele ośrodków z Białorusi i Ukrainy przyjeżdżali by swoje ośrodki wzorowac na Kazuniu ws . Metadonu. Ośrodek ma certyfikat ISO, Hacap nie wiem czy też jako jedyny

Minusy : pierwszy miesiąc tj okres próbny nie można dzwonić do rodziny, nie masz odwiedzin i tyle. As, AA, An, itp.

Praca : Sprzątanie domu, łazienek, mopowanie, zamiata nie, grabienie liści, malowanie płatków itp . Po 2-3 miesiącach dostajesz funkcje ekologia, czy opiekuna foliaka, ogrodnika itp. Na funkcjach opierdol jest większy.

Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
Ktoś mówił że Kazuń łatwiejszy niż Nowy Dworek nie wiem czy lepszy. Mnie wyjebali ale wracam za pól roku pewnie :-) :-D Mnie ten miesiąc w Kazuniu zajebiście pomógł pod względem psychicznym (5 razy bardziej niż miesiąc w świrowni) bo trafiłem tam w bardzo złym stanie a teraz zmieniłem nastawienie, jest pozytywnie i chce się wyleczyć.

[img]http://www.wtd-mor.waw.pl/galeria/foto/ ... foto08.jpg[/img]

Ośrodek jest blisko Wwy ( bus z Gdańskiego jedzie 50 minut)
wiewi2@bk.ru
  • 402 / 3 / 0
Wiecie może Państwo w którym ośrodku dostane miejsce tj zostane przyjęty od reki? Może to być nawet najgorszy monar w kraju. Musze mieć jakąś podkładkę żeby wyrwać się ze szpitala :-( Z góry dziękuję
wiewi2@bk.ru
  • 507 / 11 / 0
Lol, a podzwonić nie łaska?

Jest multum ośrodków z aktualnie wolnymi miejscami, np. w rożnowicach przyjmują od ręki. Psychiatryk, ale wezmą Cię z pocałowaniem ręki. Lepszych ośrodków z wolnymi miejscami nie wymienię, nie chcę żeby osoba która i tak oleje leczenie, zgarnęła mi miejsce.

;]
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 1854 / 215 / 37
Już dawno powinnaś być w ośrodku, co Ty tu jeszcze robisz ?
  • 507 / 11 / 0
Muszę pozamykać wszystkie sprawy osobiste, bo nie mam zamiaru nigdy wracać do tego popieprzonego miasta.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 1854 / 215 / 37
Na [h] też prędko nie wejdziesz, naciesz się ile możesz, hehe.
  • 507 / 11 / 0
Niespecjalnie żałuję. Aktualnie czytam se właśnie po to, żeby jak najmocniej do reszty obrzydzić sobie ćpanie. Dział benzo jest do tego idealny. :cheesy:
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 402 / 3 / 0
Pilot pomóż,
w roznowicach dopiero w poniedziałek coś mają więcej mi powiedzieć a ja bym chciał już na sobotę mieć przyjęcie. Dzwonie po całej Polsce. Wszędzie miesiąc - dwa. Teraz chce na niby żeby się wyrwać ze świrowni ale generalnie to chce za miesiąc iść do ośrodka i go ukończyć Celuje w Czarny Las, Budy zosine, nowy dworek
wiewi2@bk.ru
  • 507 / 11 / 0
W babigoszczu jeszcze dwa dni temu było miejsce. Co do rożnowic to dziwne, może odebrała osoba która akurat się nie orientowała? Dzwoniłam tam, jest multum wolnych miejsc.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.